Analiz: Ferrari 2016’ya Korkuyla Başlayacak

Ferrari, çok zorlu geçen 2014’ün ardından 2015’teki yükselişi ve 3 yarış kazanmasıyla beklentileri fazlasıyla aşmıştı.

2016’da ise Ferrari hedefleri daha da yükseltti ve Mercedes’e daha yakın bir mücadele sergilemeyi hedefliyor. Peki ya Ferrari, son 2 senede gerçekleştirilen 38 yarışın 32’sini kazanan Mercedes’e gerçekten ciddi rakip olabilecek mi? Autosport’tan Ian Parkes and Lawrence Barretto bu konuyu masaya yatırdı…

Ferrari 2016 sezonu için iddialı açıklamalar yapıyor. Özellikle Ferrari Başkanı Sergio Marchionne bu konuda başı çekiyor ancak nasıl güçlü olacaklarına dair henüz kartlar açılmış değil.

Ferrari’nin uzun yıllardır şampiyonluğa hasret kalmasının ve son iki seneyi Mercedes’in domine etmesinin ardından artık ön tarafa daha yakın olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Marchionne ve Ferrari’nin Takım Patronu Maurizio Arrivabene’nin açıklamalarına baktığımızda umudun yanında bir kaygının olduğu görülüyor.

Noelde konuşan Marchionne “Kendime ve takımdaki çalışanlara bir tavsiyede bulunacak olsam, bu rakibinden aşırı korkmak olur.”

“Hadi şu an ile Mart ayı arasında bundan etkilenip çok sıkı çalışalım çünkü şubat ayındaki testlerde ve sonrasında Mercedes’i gördüğümüzde sakin olamayız.”

“Bu zamanı çok iyi değerlendirmeliyiz. Yapmamız gereken en son şey geçen seneki galibiyetlere ve podyumlara rağmen rahatlamak olmalı.” demişti.

Ferrari 8 senedir şampiyonluk kazanamadığı için baskı oldukça yüksek. Arrivabene için bu endişe daha fazla görünüyor.

Arrivabene “Çok sıkı çalışıyoruz, yoğunuz ve korkuyoruz çünkü gelecekten korkuyoruz. Bu yüzden rahat değiliz.”

“2015’te 2. olduk ancak kendimize birinci olanların, özellikle son seneyi domine ettiklerini düşünerek neler yapacağını sormalıyız.”

“Pozitif korku iyidir çünkü bu yeni şeyler yapma isteği ve heyecanından kaynaklanır.”

“Rakiplerimize baktığımızda Red Bull, Williams ya da hiç kimse göz ardı edilemez çünkğ onlar da tehlikeli olabilirler. McLaren de rakibimiz olabilir.” demişti.

Bu sene tüm gözler yine Ferrari’de Sebastian Vettel’in üzerinde olacak. Red Bull ile 4 şampiyonluk kazanan Alman sürücü, Ferrari’deki ilk senesinde 3 galibiyet kazanmayı başardı.

Marchionne 2016’da Kimi Raikkonen’den olağan üstü şeyler beklediğini söylemişti. Raikkonen özellikle cumartesi günleri Vettel’e daha yakın olursa pazar günü daha iyi araçla her iki Ferrari pilotu birden Mercedes pilotlarını daha fazla baskı altına alabilir.

Vettel yeni sezon öncesinde Mercedes’in yenilmesi gereken takım olmaya devam edeceğini biliyor ancak onlara daha yakın olacaklarını da düşünüyor.

Vettel “Mercedes’in bu kadar iyi olmasının sebebi sadece güç ünitesi değil, bir kaç şeyin bir araya gelmesi.”

“Harika bir araca sahiplerdi ve onu en başından itibaren ciddi bir şekilde geliştirmeyi başardılar.”

“Motoru konuşmaya değeceğini düşünmüyorum çünkü güçlü olduğunu ve aynı şekilde devam edeceklerini biliyoruz.”

“Onlarla mücadele etmek isteyenler daha büyük adımlar atmalılar ve bizim hedefimiz bu.”

“Denemek istediğimiz bir çok şey var ve daha güçlü araca sahip olmak istiyoruz.”

“Açıkçası diğer kapılar arkasında neler olduğunu bilmiyorum ancak Maranello’da olanların çok umut verici olduğunu biliyorum.” demişti.

Mercedes içerisinde de fazla rahatlık olmadığı düşünülüyor. Mercedes’in motor departmanının başında yer alan Andy Cowell, Ferrari’nin kendilerini yakaladığını söylemişti.

Williams’tan Pat Symonds da Ferrari motoru ile kendi Mercedes motoru arasında fark olmadığını düşünüyor.

Symonds “Dürüst olmak gerekirse Ferrari motoru ile bizim Mercedes müşteri motoru arasında hiç fark olduğunu düşünmüyorum.”

“Isı dağılımı ya da benzeri konulardan emin değilim. O seviyede analiz yapmıyoruz ancak yaptığımız tüm hesaplamalar güç açısından onlarda aynı seviyede olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

Ferrari geçen seneki gibi gelişme kaydedebilirse, kendi içlerinden gelen korkuyla tekrar zaferlere uzanabilir.


Yorumlar

“Analiz: Ferrari 2016’ya Korkuyla Başlayacak” için 17 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Bu kadar açıklamadan sonra patlarsak ben de korkardım tabi. Geçmiş yönetimlerden farkı az konuşmaları temkinli olmaları dedik ama bunların da çenesi düştü maşallah. Umarım güvendikleri her neyse sorun çıkmaz

    1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

      Şu huyumuzu hiç değiştiremedik yıllardır 🙂 Benim güvendiğim şey bu yönetim biraz kendini biliyor boşu boşuna konuşmaz ama göreceğiz 🙂 🙂

      1. burak karaküdük avatarı
        burak karaküdük

        Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş bro

  2. 2017 ile mercedes’in ömrü tıpkı daha önce renault,mclaren,ferrari,redbull gibi sona erecektir. Ferrari ise bu politikayla yeniden doğacaktır. 2-3 sene de öyle devam edip muhtemelen 2020-21 de bayrağı mclaren devralacaktır.işte bu Formula 1 geleneğidir bu Mr.E bırakmadığı sürece..

  3. “… son 2 senede gerçekleştirilen 38 yarışın 32’sini kazanan Mercedes’e …”

    Mercedes öyle sıradan bir rakip değil. Tarihin en dominant aracına sahipler. Son iki sezon ki performansları ortada. Teknik problem veya kaza gibi sebeplerle geride kalırlarsa o yarışları Ferrari kazanır. Yoksa rekabet edebileceklerini sanmıyorum…

  4. Son Abu Dabi yarışında fark 15 sn civarı idi. Sanıldığı kadar çok bir fark yok. Ayrıca ilk defa Allison tam manasıyla kendi dizaynını yapacak. Tüm bunları düşününce niye herkes felaket tellallığı yapıyor anlamış değilim.

    1. Kimisi kendini tatmin etmeye çalışıyor, kimisi tuttuğu takıma rakip olamayacağını düşünerek kendini rahatlatıyor. Mercedes yine önde olsa bile Ferrari çok daha fazla yakın olacaktır bu sene. Eğer Ferrari olurda dişe diş yarışırsa Mercedesle, bu her takımın ar-ge departmanına girip çıkmış kadar emin konuşan arkadaşların yorumlarını zevkle okuyor olacağım

    2. Mercedes sezonu dörder motorla bitirdi. Ferrari birinde beş birinde altı motor kullandı.Dolayısı ile on beş saniye fark bir şey ifade etmez.
      Her şey Avustralya’da belli olur.

      1. Yanlış ilk yarışta belli olmaz hiç bir şey.

  5. Ian Parkes ve Lawrence Barretto bu iki adam Mercedesin adamıdır.Ne bekliyodunuz Ferrariyi mi pohpohlayacaklar tabiki en iyi mercedes en güçlü mercedes tarzı yorumlar yapacaklar.

    Gücümüzü biliyorlar. Başta bu Mercedesin başındaki bıyıklı ve diğerleri Marçioneden dehşet korkuyorlar.

    Marçione Avustralyayı kazanacaz dedi.Rivola Mercedesi yakaladık dedi.

    Vettel Avustralyada mührü basacak. Ferrari Mercedesi öpücek ve şampiyon olacak.

    1. bende vetteli destekliyorum ama bu kadar emin olmak ne kadar doğru. temkinli olmakta fayda var. mercedes kolay lokma değil

    2. Yav hocam o kadar boş konuşuyorsunuz ki Ferrari haberlerinin altındaki yorumları kontrol etmeye korkarak geliyorum. Beklentileri o kadar yüksek gösteriyorsunuz ki Ferrari Avustralya’da rahatça yenmediği sürece McLaren fanları bile gelip dalga geçecek buraya da yazıyorum.

      1. ohoo siz bi de onu redbulcuyken görecektiniz bu hali bişey değil aranılan sima oldu artık 🙂

  6. Korku dağları bekler.Keşke kıran kırana dişe diş mücadele olsa.Ama ben yine Mercedes’in alıp başını gideceğini düşünüyorum.

  7. Mercedes yine şampiyon olur.

  8. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

    Savaşacak bir araç yapsinlar pilotlarimiza güveniyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir