Takımlar Bridgestone'un Kalacağını Ümit Ediyor

yazar:

kategori:

FOTA, İspanya GP padoğunda bugün, gelecek yıl hangi lastik firmasının kullanılacağına dair karar vermeye çaılşıyor. Michelin, Pirelli ve Avon Cooper seçenekler arasında. Bu sabaha kadar henüz bir karara ulaşılmış değil.

Whitmars’a göre eğer Bridgestone geri çekilme planını değiştirmeye ikna edilirse, o zaman muhtemelen Japon firması tercih edilecek; çünkü en son teknoloji ve anlayışa sahipler.

“Bridgestone F1’de harika bir iş çıkardı, bence eğer onları sporda kalmaya ikna edersek, bu çok güçlü olur. Fakat bir çok olasılık daha var.”

“F1’in teknik olarak rekabetçi bir ortam olduğunu ve yeni gelenlerle temkinli olmamız gerektiğini, büyük riskler almadığımızı unutmamalıyız.”

F1 hakkında bilgisi olan kişiler bu riski en aza indirgiyor. Bu da demektir ki mühendisler araçları dizayn ederken iyi bilgiler topluyor. Gelecek yıl için güvenli lastiklerimiz var. Eğer tecrübeli takımı F1’de kalmaya ikna edersek, çok iyi olur.”

Whitmarsh ayrıca FOTA’nın Michelin’in istediği gibi lastik savaşına dönmektense, 2011’de tek bir üretici seçebileceğini söyledi.

“Her yerde rekabet istiyoruz ama akıllı olmalıyız. En son lastik savaşı olduğunda bu çok pahalıya mal olmuştu. Gridi 10 ya da 12 takımda tutmamız gerekiyor. Takımların çoğu şu anda bu seviye rekabete uygun değil. ” dedi.


Yorumlar

  1. Sayın Whitmarsh Lewis in patlayan lastiğnden sonrada bole konusabılecekmı????*

  2. Geçiş geçiş diye yırtınıyorlar.Alın size fırsat .Birden fazla lastik üreticisi kesinlikle sporda olmalı

  3. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    bence lastik savaşları başlasın artık iyi olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir