Formula 1, Yeni Girmek İsteyen Motor Üreticileri İçin Artık Daha Kolay

yazar:

kategori:

Mercedes, turbo V6 motor döneminin F1’e girmek isteyen motor üreticileri için V8 ya da V10 dönemine göre daha kolay olduğunu düşünüyor.

Andy Cowell’a göre yeni 1.6 litre turbo v6 motorlar spora girmek isteyenler için mükemmel ve ulaşılabilir bir platform.

Cowell “V10 ve V8 motorlar çok özeldi. Atmosferik motorlarla 18000 ya da 20000 devir üretmek sadece Formula 1’e özel tuhaf bir durumdu.”

“Bunu yapan başka motor sporları kategorileri yok, yol araçlarında bile böyle bir şey yok.”

“Tüm dünyada araç sata, verimlilik ve teknoloji ile reklam yapan X şirketinin F1’e girip mücadele etmek istemesi bu kurallar altında daha kolay.”

“2000’lere dönersek kurallar tek sayfada yazılıyordu. Şimdi ise 8 sayfada yazılıyor ve kurallarda çoğu şey yazılmış oluyor.”

“20 sene önce bir şeyin çapını belirlemek ya da kaç silindir kullanılacağına karar vermek için günlerce çalışmak gerekiyordu ancak şimdi kurallarda yazıyor, bu yüzden daha kolay.” dedi.

Geçen sene spora giren Honda, çok zor bir sezon geçirmişti.

Buna rağmen Cowell, Mercedes’in Daimler ile olan deneyimlerinin F1’in mevcut paketinin üreticiler için ne kadar değerli olduğunu gösterdiğini düşünüyor.

Cowell “Hala Daimler’den öğreniyoruz bu yüzden onların uzmanlarıyla ilk zamanlarda kurduğumuz iletişim ağı hala devam ediyor. İki yönlü diyalog var.”

“Bir şeyler alıyoruz ve teknolojiyle ilgili yeni geri bildirimlerde bulunuyoruz.”

“Bu devam ettiği sürece, Formula 1’in bu kurallarla dünyadaki tüm motor üreticileri için ilginç olmaması için bir neden göremiyorum.” dedi.

Cowell teknolojik açıdan da yeni güç ünitelerinin itici olduğunu düşünmüyor. V8 motorlarda 3000-4000 arası parça yer alırken 1.6 lt turbo V6 motorda 10000 ayrı parça bulunuyor.

Cowell “Bu güç ünitesinde bulunması imkansız bir madde ya da Kryptonite yok. Mars’a gitmeniz de gerekmiyor.”

“Uzay ve otomotiv sektöründe kullanılan çelikler ve alüminyumlar var. Şekilleri de herkesin yapabileceği şekiller.”

“Elektrik motorları yer alıyor ancak içlerinde büyülü mıknatıslar yok. Wikipediadan ya da mevcut üreticilerin kaynaklarından her şeyi okuyabilirsiniz.”

“Kabloların içerisinde bakır var… Her şey yapılabilir.”

“Doğru insanlardan, doğru tutku ve yaklaşıma sahip olan insanlardan bir grup oluşturmanıza ihtiyaç var mı?”

“4 ya da 5 dynoya ihtiyaç var mı ve bazı makineler bazı tedarikçilere bağlantılı olmalı mı? Evet, bunu yapıyorsunuz ancak imkansız bir şey yok.”

“V10 ya da V8 dönemine göre daha kolay olduğunu düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

“Formula 1, Yeni Girmek İsteyen Motor Üreticileri İçin Artık Daha Kolay” için 27 yanıt

  1. Bloodhound SSC wiki’sine bakınca şaşırdım bayadır bakınmıyordum bu projecte cosworth v8 f1’ini değiştirmişler uzun soluklu da pahalı geldi herhal jaguar v8 i koymuşlar. Ulen şu eski V8’ler yaraya yaraya bu şu halta anca yarayabildi diyordum ki ona bile yaranma değişmiş 🙂 bu dandik üniteler mi yarayacak dünyaya işte diyor insan. Böyle adamlar ingiliz çalışkanlığı da olmasa… düşün adamlar koca v8’i pompa niyetine kullanıyor bunlar cücük 1598 liği öve öve bitiremiyor sanırsın uzaya çıkacak.. Eskiden F1’leri show namına jetlerle felan yürütürlerdi koca itkili şeyin sesini de bastırırdı şimdi onu da yapmıyor cacıklar tırsıyorlar herhal jetin yanında sesi duyulmayacak diye 🙂

    SSC gibi “rise of machines” işler de olmasa waouv diyecek birşey pek kalmadı karada yürüyüş babında (dünya nasıl kalkındırılır, faide üretilir iyi baksın birileri SSC işinde elin ingilizi faide üretmeyi biliyor sadece küçüğünden üni.lisine kadar 1500-2000 den fazla talebenin gezip görmesini azimle nasıl olur öğrenmesine çalışıyor adamlar ki bu sadece duyduklarımız) F1’i de geç motorsporları dairesinde özellikle FIA altında kalmadı böyle işler yapıyosa küçük görülenler yapıyor.

    Neymiş otomobil içinmiş ulen sanata, zanaatkara, mücadeleye ayarsız değer veren biri olarak otomobil satmak için yarışmayı hiçbir zaman anlayamayacağım bir Allahın kulu kabul ettiremeyecek. İşte o yüzden o biçim technology devi görülen Mr Benz, reno, honda, yeni ferro gözümde değersizler. Hadi diğerlerinin varlık savaşı yine ayrı.
    Kimse yarışmak için satış yapılmasını beklemiyor artık da birazcık bari mücadele, kavga fikri olması lazımdı yüceltilebilecek şeylerin eh pazarlamacıların ağzına bakan çok adamlı yönetim kurullarının olduğu yerlerden boş bir beklentiye de giriyoruz malum… insan vakit harcadığı şeyden doymak istiyor.

  2. Şaka gibi ya adam resmen dalga geçiyor.

  3. Bu adamın ismi geçen şeyi hem okumadan duramıyorum hem de her sözünde deliye dönüyorum fıttırıyorum yav. Bütün bunlar bir söyleşiden mi arkadaş mail döşeyecem artık kendisine ha bu seviyede bir insan bu kadar çok ve boş konuşur mu… Herif fark etmeden mühendislik ilmine küfrettiriyor insanlara.
    Bu konumda bir insan her cümlesinde çelişebilir mi yahu sonra laf edince bize kızıyorlar resmi mevkiden yalanlar, hikayeler sallıyor insanlara.
    Bunların bırak kolay olmasını insanlar okuduklarını anlamıyor dahi. Ellerinde ciddiye alınır tek bir ayrıntı yok kimsenin. Ahmak herif tarasın bi interneti bu motorlar hakkında yazılabilmiş kaç tane yazı, makale var. Eski motorları bilenine anlamak uç ve mukayesesiz noktalarıyla yine kolaydı. MGU dedikleri şeyi başımıza icat edeli daha kaç yıl oldu. Böyle devam ederse spam bombardımanına tutacam ha bu herifi 🙂 işte merso da çalışabilmesinin ispatı oluyor bunlar hep böyle boş algılar..
    Forumlar azaldı da gerçi tarıyorum lafla peynir gemisi yürümediğini görüyor herkes.

    1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

      V6 candır gerisi heyecandır 🙂

      1. aman dur bi de senle uğraşmayalım 😛

        onun orjisi V8 dir 🙂

        1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
          [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

          Abi v6 kadar güzel motor varmı ya muhteşem elektirik süpürgesi sesi yanından bir geçiyor bidaha bidaha diyorsun excellent excellent 🙂

          1. O zaman tamamdır Mersedes benze baş mühendis olabilirsin
            🙂

            1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
              [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

              Otomativci degilim ne yapsin beni gerci petronasin basina gecirsinler orasi olur 🙂

              1. Görmüyon mu olmaya da gerenk yok çok harika çok şükela diye anlat anlat dur olsun…
                Markayı diliyle yıkama parlatma yarışı en iyi olan kazanır

              2. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

                Anthrax o zaman Merconun başına geçer kesin 🙂
                https://www.youtube.com/watch?v=tZEl8d-RE4M mübarek ne bu ya böyle 🙂

              3. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

                https://www.youtube.com/watch?v=qAkrzEqHHyA bizim türk geçlerin çoğu egzoz patlatmayı seviyorlar ya daha çok ses açıyorlar böyle bişi vericen onlara anca tatmin olurlar 😀 Konu nerden nere geldi yahu 😀

              4. Petronasta netcen?Yakıtları sabote edip Ferrari’nin kazanmasını sağlaycen demi?Seni gidi seni.
                Zamanında çok peşimden koştu Mercedes.Ama ben yüz vermedim.
                :Ö)
                Aşağıdaki şirinlere MGU-H takabilsek acayip beygir kazanırdık.
                https://en.wikipedia.org/wiki/Bloodhound_SSC

              5. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
                [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

                Aynen yakıta gresi döşücektim 😀 Mercedeste olacak adamsın algı operasyonunu iyiy yapıyon 😀 Daha neyin beygirini kazancak o yahu 😀

  4. İnsanın sorası geliyor, madem önceki dönemlerde F1’e özel motor üretiliyordu ve bu anlamsızdı da niye şu an ki özel olmayan(!) motorları takımlara daha pahalıya satıyorsunuz?

  5. Bir motor nerden baksan 20-25 Milyon. Başarılı olacağın da meçhul. Neyin kafasını yaşıyorlar belli değil.

  6. Hem kolay deyip hem de verdiği örneklerle çelişkiye düşmek.
    Çok yaman bir çelişki olmuş.

  7. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

    Bernie Eclestone ”Güç ünitesi konusunda biraz daha fazla şey biliyorlardı, çünkü Mercedes’teki insanlar motor konseptinin tasarlanmasında FIA ile yakın temas halindeydi. Bu yüzden geçen yıl güçlü başlarılar ve bu sezon da devam ettirebiliyorlar. Şimdi birileri onları geriye çekmeli.”
    Zaten V6 için herşeyi bilirken tekrar V8’lere dönme fikri ortaya çıkınca Bernie’yi tehtid eden Mercedes boş konuşmadan vazgeçin.
    Ali cengiz oyunları ile bir şeyler kazanmaya çalışan ”Çoğu sporda olduğu gibi formulada dürüstlüğün babası müslüman Merco”

    2013 sezonunda Mercedesin 2014’ü domine edecek haberleri çıkıyordu nitekim öyle oldu 100 beygir fazla muhabbetleri
    2014 sezonunda 2015 için Ferrarinin Merco ile arası 0.5-0.7 arası bekleniyor haberleri çıktı nitekim öyle oldu 80 beygir muhabbetleri
    2015 yani şimdi de 2016 için Ferrarinin Mercedesle savaşacağı haberleri çıkıp duruyor herkesin içi rahat olsun Mercedesi her şeye rağmen yenecek tek takım Ferraridir.

  8. peki şu anki motor formülü 8 sayfada yazıldıysa, her türlü ayrıntı kurallarda varsa o kadar ayrıntılı kuralları kim hazırladı?

    1. Motor geliştirme şavasını engellemek için Fia koydu.3.0 litre V10’lar 80 kilonun altına inmişti.Önce V10lara egzotik materyal(berilyum vs) yaşağı geldi.Sonra V8lere 95 kilo ve ağırlık merkezinin şu kadar santimden aşağı olmayacağı şartı geldi.Sonrasında V6’larda çap strok rakamlarını belirlemeye kadar gitti iş.Bunları Mercedes belirlemişse diğerlerini zahmetten kurtarmıştır.
      :Ö)
      Aşağıdaki haber ilginç olabilir.Turbo için kamyon departmanı ile görüştüklerini belirtiyor.
      http://www.espn.co.uk/f1/story/_/id/14759128/mercedes-split-turbo-design-was-bloody-hard-get-right

  9. iyi ki iyi bir motor yaptınız arkadaş. Tamam en kolay, en güçlü, en verimli, en küçük, en dayanıklı, en iyi, en en en motor Mercedes motoru. En iyi motor formülü 1.6 lt turbo V6…

    @anthrax bu yoruma cevap vermesi için bekleniyor…

    1. Böbürlenmek benim tarzıma uymuyor.Bırak yendiğin rakipler senin hakkında konuşsun.Belki psikolojik bir savaştır.Geçenlerde Rivola Mercedes’i yakaladık mealinde bir açıklama yapmıştı.Nerden biliyorsun?İçerde adamın mı var diye sormak lazım.Belki 2016 motorunda 100 HP buldular.
      Adam un var şeker var yağ var helva yapsana muhabbetine getirmiş.Açıkça meydan okuyor diğer üreticilere. Hondanın geçen sene yediği ve bu sene yiyeceği dayak malum.Sanıyorum burada birilerinin gözünü korkutmaya çalışıyor.Ters tepebilir.Diğer üreticileri daha çok motive edebilir.Olay Fenerbahçe Pendik muhabbetine dönebilir.
      Süreci küçümsediğine bakmayın.Sadece 2014 öncesinde 500 milyon euro harcandığı konuşuluyordu.
      Emek,materyal araştırmaları vs. Bu iş o kadar kolay değil.Mercedes HPP’nin kökeni İlmor’a dayanıyor.Firma yanlış hatırlamıyorsam 1983’ten beri aralıksız olarak yarış motoru üretiyor.
      Turbo motorlar gündeme geldiğinde Renonun ezileceğini söylemiştim.Çünkü Reno’nun tüm numarası dondurulmuş motorlar varken güncelleme hakkı almasıydı.O da Concorde anlaşması sırasında kendilerine verilmiş bir ödündü.
      Mercedes V10 ve V8’de en güçlü motorlardan birini üretmiş ve motorunu sürekli geliştirmişti.
      Sürpriz olan Ferrari’nin geride kalmasıydı.Onunda sebebi aero için motordan fedakarlık yapmasıydı.
      V6 en iyi motor formülü değil.Rakipler ortada olmayınca seyir zevki olmuyor.Ama Bernie’nin dediklerini ciddiye almıyorum.V8’lere gelişim izni verilse veya V12 atmosferik motor gelse Mercedes son sırada mı olacaktı?Ya ilk ya ikinci sırada olurdu.

      1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

        ”Böbürlenmek benim tarzıma uymuyor” Kim sennnn ? yohh canım hiç böbürlenirmisin sen 🙂 Valla Rivola herşeyi o kadar biliyordurki sen rahat ol 🙂

        1. Her şeyi bilmesi sorun zaten.Adam şu anda F1 takımında bile değil.Yol araçlarına transfer oldu diye biliyorum.Bir süre önce bir mühendis ile ilgili haber çıkmıştı hani Ferrari’ye transfer olacaktı.Sonra yattı o iş.Kapiş?
          Adam son bir kaç haftadır çok konuşmaya başladı.Ferrari cephesinden de bolca açıklama geliyor.Smackdown gibi danışıklı dövüş çıkmasın yeter.

          1. [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ avatarı
            [FORJUSTICE]^Chemistry Scholar #ForzaFERRARİ

            Niye hep sizinkilermi konuşacak azda bizimkiler konuşsun.Gerçi sizinkiler konuştumu %70 Ferrari üzerinden oluyorda hadi neyse.Ben danışıklı dövüşün çıkmasından yanayım.

  10. Madem bu kadar kolaydı. Motoru üretmeden önce neden FIA dan motor bilgilerini aldınız. Kapalı kapılar ardında pazarlıklara oturdunuz. Bakır kablo ve Çelik yetmedi mi yoksa yemedi mi ?

    Şimdi birde utanmadan millete akıl veriyor. Zaten Ferrari,Renault ve Honda da motor yapmasını bilmeyen moronlar çalışıyor,söyleyrlimde plastiği bırakıp Çelik ve bakır kabloya yönelsinler.

    O zamanda yapamazlar ki,FIA nın kulaklarına birşeyler fısıldaması lazım yada yıllar geçmesi.

    1. Cidden adamın çenesi düştü.Diğer üreticiler ile kafa buluyor resmen.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir