Renault: “Red Bull’un Performansı Acı Bir Kıstas Olacak”

yazar:

kategori:

Renault, 2016 F1 sezonunda kendileriyle aynı motoru kullanacak Red Bull ile aralarında olacak farkın kendileri için acı verici bir kıstas olacağını ancak aynı zamanda ne kadar gelişmeleri gerektiğini göstereceğini düşünüyor.

Lotus takımını satın alan Renault, 2016’dan itibaren fabrika takımı olarak mücadeleye geri dönüyor. Carlos Ghosn, düzenli bir şekilde podyum mücadelesi verebilmek için 3 senelik planlarının olduğunu söylemişti.

Teknik Patron Nick Chester “Şasi açıcından kıstas olacak ve bu oldukça acı verici olacak ancak yine de iyi bilgiler edineceğiz.”

“Red Bull’un çok iyi şasi yaptığını biliyoruz. Aradaki farkı bileceğiz ve bizim için hedef olacak.”

“Ve dürüst olmak gerekirse bu sene onların seviyesinde olmayı beklemiyoruz. Takımı geliştirmeye ve iyi bir takım oluşturmaya ihtiyacımız var.” dedi.

Lotus geçen sene çok kısıtlı bütçeye rağmen bazı yarışlarda güçlü performans göstermişti. Özellikle Belçika’da gelen podyum büyük takdir gördü.

Chester “Bu sene gerçekçi olmalıyız. Takımı oluşturmak için çok çalışmalıyız. Güvenli olmak ve sezon boyunca gelişebileceğimizi göstermek istiyoruz.”

“Ancak şampiyona ya da şampiyona pozisyonu için bir hedef koymuyoruz.  Sadece dikkate değer bir iş çıkarmak ve gelişebileceğimizi göstermek istiyorum.” dedi.

Chester ayrıca tek bir şeyden emin. O da Mercedes ve Ferrari’nin ön sıraları domine edeceğinden.

Chester “Bu iki takım Williams’tan uzaklaşacaklar. Red Bull’un nerede olacağını bilmiyorum ancak oralarda bir yerlerde olacaklardır.”

“Force India o mücaleye girmeye çalışacaktır ancak bunu başarır mı bilmiyorum. İlk iki takımın çok açık olacağını düşünüyorum.” dedi.

 


Yorumlar

“Renault: “Red Bull’un Performansı Acı Bir Kıstas Olacak”” için 5 yanıt

  1. Red Bull’u geçerseniz bu seferde aynı motoru vermiyorlar muhabbeti başlayacak.Bizim saat sürekli iki dakka geri kalıyor diyecekler.Sırf bu geyik için sezonu iple çekiyorum.
    :Ö)

  2. Bu spora yeni veya başka motor üreticileri gerek çok açık Williams gibi köklü bir takım Mercedes’e bağlı keza kendini son yıllarda kanıtlamış olan ve F1 tarihinde yerini alan Red Bull Racing’de Renault’a bağlı artık Bu üst düzey takımlara başka tedarikçi gerek diye düşünüyorum sporun daha rekabetçi olabilmesi için

  3. Kadem Yasin Semiz avatarı
    Kadem Yasin Semiz

    Renault geçen yıl ki Mclaren Honda takımından daha iyi sonuçlar alır o kesin. Onun dışında alınacak sonuçları Tahmin etmek gerçekten zor. Çünkü sürücü seçimleri ki Magnussen kabul edilebilir ama Palmer seçimi yanlış. Bu yüzden sürücüler yüzünden çok başları ağrıyabilir. Umarım 2017 ya da 2018 de Alonso ile güçlü bir şampiyonluk mücadelesi verirler.

    1. Palmer neden yanlış ki ? Gp 2 şampiyonu olmuş en azından 1 yıl o koltuğu denenmesi için hak ediyor hak etmeyen Marcus Ericcson gibi pilotlar varken Palmer gayet doğru

      1. Keza Felipe Nasr takımlar arasında pilot seçimleri en berbat olan muhtemelen Sauber onlarında eli mahkum olsa gerek sponsorlardan dolayı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir