İspanya'da Zaferin Adı Webber

yazar:

kategori:

Son tura kadar ikinci sırada devam eden McLaren pilotu Lewis Hamilton’ın lastiğinin patlaması nedeniyle çakıl alana girmesi sonucu ikincilik kendi evinde yarışan İspanyol Fernando Alonso’ya giderken, fren sorunu yaşayan Red Bull pilotu Sebastian Vettel de Hamilton’ın yaşadığını sorunun ardından podyumun son basamağının sahibi oldu.

İspanya’ya büyük güncelleme paketi ile gelen Mercedes’te Michael Schumacher cuma ve cumartesi günü gösterdiği performansın sürpriz olmadığını yarışı dördüncü sırada tamamlayarak kanıtlarken, uzun süre Schumacher’in arkasında mücadele veren McLaren pilotu da beşinci olarak ayrıldı yarıştan.

Ferrari pilotu Felipe Massa ise Karun Chondhok ile temasında otomobilinin ön kanadına hasar vermiş olmasına rağmen performansını koruyarak altıncı sırada yarışı tamamladı.

Force India’a Adrian Sutil yedinci olarak puan almayı başarırken onu Renault pilotu Robert Kubica takip etti.

Rubens Barrichellodokuzunculukla puanlara ulaşırken, evinde yarışan Jaime Alguersuari de son puanın sahibi oldu.

Renault’dan Vitly Petrov on birinci olurken, Mercedes pilotu Nico Rosberg de on üçüncülüğü elde ederek puan potasının dışında kaldı.

Geliştiği düşünülen Sauber’de ise her iki pilot da aradığını bulamazken, Pedro de la Rosa yarış dışı kaldı ve Kamui Kobayashi de on ikinci sırada kaldı.


1. Webber Red Bull-Renault 1h35:44.101
2. Alonso Ferrari + 24.000
3. Vettel Red Bull-Renault + 51.300
4. Schumacher Mercedes + 1:02.100
5. Button McLaren-Mercedes + 1:03.700
6. Massa Ferrari + 1:05.700
7. Sutil Force India-Mercedes + 1:12.900
8. Kubica Renault + 1:13.600
9. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
10. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
11. Petrov Renault + 1 lap
12. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1 lap
13. Rosberg Mercedes + 1 lap
14. Hamilton McLaren-Mercedes + 2 laps
15. Liuzzi Force India-Mercedes + 2 laps
16. Hulkenberg Williams-Cosworth + 2 laps
17. Trulli Lotus-Cosworth + 3 laps
18. Glock Virgin-Cosworth + 3 laps
19. Di Grassi Virgin-Cosworth + 4 laps

En Hızlı Tur: Hamilton, 1:24.357

Yarış Dışı

Buemi Toro Rosso-Ferrari 43
Chandhok HRT-Cosworth 28
De la Rosa Sauber-Ferrari 19
Senna HRT-Cosworth 1
Kovalainen Lotus-Cosworth 1


Beşinci Yarış Sonrası Klasman

Pilotlar: Markalar:

1. Button 70 1. McLaren-Mercedes 119
2. Alonso 67 2. Ferrari 116
3. Vettel 60 3. Red Bull-Renault 113
4. Webber 53 4. Mercedes 72
5. Rosberg 50 5. Renault 50
6. Massa 49 6. Force India-Mercedes 24
7. Hamilton 49 7. Williams-Cosworth 8
8. Kubica 44 8. Toro Rosso-Ferrari 3
9. Schumacher 22
10. Sutil 16
11. Liuzzi 8
12. Barrichello 7
13. Petrov 6
14. Alguersuari 3
15. Hulkenberg 1

 


Yorumlar

  1. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Orada ki parça HRT parçası idi. Algersuari ile yaşadığı sorundan dolayı o parça orada kalmıştı b.iht 🙂

    Bu arada Tebrikler Webber'e..
    Alonso'da istikrar2ı ile Vettel'e yakın kalarak 2.liği kaptı 🙂

    Hamilton'a üzüldüm esasında hakediyordu bu sonucu..

  2. ismail uçar avatarı

    sözüm sana değil espoir.alonsoya göre ham biraz daha sert kullanıo fakat hamilton aracını zorlamadı diye düşünüyorum.aradaki tur zmananını hatırlayamadım şuan ama alonsonun lastikleri elbet daha iyi olabilir,hamiltonun da patlyacak kadar kötü değildir diye düşünüyorum ki her lastik yıpranınca patlaycaksa ne diyebiliirm ki pilotlar endişe duysun artık derim başka bi pilot da agresif kullnıp lastiklerini aşındırmak zorunda kalabilir herhangi bir yarışta. pistteki parçalardan biri lastiğe zarar vermiş de oalbilir bu da bi tahmin. bu lastik patladı diye hamiltona bazı arkadaslar kötü pilot yakıştırmları yapmaya başladı bunu anlayabilmiş değilim.onlar kendilerine bu durumdan pay çıkarıp eglenmeye çalşıyolar sanırım.

  3. kingofspain avatarı

    iyi HRT olsun 🙂

  4. kingofspain avatarı

    iyi HRT olsun 🙂

  5. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    tabiki bu kadar kolay değil,şu anda sadece fikir yürütebiliyoruz. Ayrıca genel olarak Alonso'nun lastiklere Hamilton'dan daha iyi davrandığınıda biliyoruz. Sadece Alonso ile Hamilton'un hızlı turu arasındaki farka bakarsan anlarsın…Arada gerçekten iyi bir fark var!

    Ayrıca hamilton'ın lastiği patlamadan hemen önceki virada lastik biraz farklı gözüküyor:S nedenini bulmak lazım. Umarım tahminden öte birşey söylerler…

  6. ismail uçar avatarı

    lastik patlamasını sadece pilotaja bağlı kalınmasını,lastiği patladı diye garip bi şekilde kötü pilot ilan etmek isteyenlerin düşündükleri bi senaryo olarak algılıorum.sert bi stile sahip olabilir fakat lewis in zorlayacak bişe yaptıgını düşünmüyorum ki webberle arasında çok fark vardı optimal bi sürüş gerçekleştirdi. ayrıca tabiiki weber de hızlı tur atabilirdi ama yarış zaten kontrolu altındaydı.alonso lasitklerini kormuş hızlı tur atmış lewis de yanıt olarak benzer bi tur atmışsa lastikleri arasında o kadar fark olmasa gerek.yani bu kadar mı kolay lastiğin patlaması.

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    öncelikle tekrar söyliyim YEMİNLEN O HRT'NİN KANAT ARKADAŞLAR:D Alserguari ile temaste uçan kanadın yan durmuş hali… Kırmzımsı ve grimsi durduğu içinde uzaktan çekilincede Mclaren gibi algıladınız ama değil. Hrt kanadı o. Button'ın da Hamilton'un da kanatları sapasağlamdı.

    Lastik konusuna gelirsek. Ön lastikleri şu şekilde kolay harcayabilirsiniz. Sert kullanma ve virajlara ser girişler aracınızın yol tutuşu çok iyi olsa bile hafif önden kayma gerçekleştirebiliyor viraj yapılarına göre. Zaten F1 araçları komple döndüğünden bu tarz sürüşler ön lastikleri hırpalayabiliyor. 3. viraj lastik yiyen virajlara en güzel örneklerden diyebiliriz. Çok hızlı ve pek öyle algılanmasada sert bir viraj aslında. bu yüzden aracı döndürebildiğiniz kadar tam gazda sağa döndürmeniz gerekiyor ki çizgiyi çok az kaçırdığınızda lastikleriniz normalden çok çok daha fazla harcanıyor. Lewis'in zorlanmasının sebebi bu. Lewis yumuşak bi stile sahip değil, hep sert kullanıyor aracı ve virajlarda çok agresif oluyor, bu da lastiklerinin diğerlerine nazaran çabuk bitmesine sebep oluyor.Ayrıca her pistte arka lastik harcanır diye birşey yok. pistinden pistene göre lastiklerin farklı tepkimeleri oluyor. Yani herkes arkayı harcıyor Lewis önü harcıyor diye bir durum yok ortada.

    Lastikleri yıpranmış olan adam hızlı tur atmış olabilir mi demişsiniz. Atabilir! eğer lastikleri tamamen bitmediyse yarışın bitimine o kadar tur kala atabilir. çünkü belli süreden sonra herkes stabil duruma geçer. Webber'in istese en hızlı turu yapamayacağını mı düşünüyorsunuz?! Alonso lastiklerini iyi sakladı son turlar için ve atağa geçti. Ona nazaran lastikleri daha hor kullanan Lewis uyarı atışı yaptı yaklaşma çocuk diye. Sonuçta Alonso mesajı aldı ve yavaşladı. Ancak zaten artık limitlere gelmiş lastii bir tur zorlasanız bile, lastikte o nebzede yaptığınız ufak bi blokaj sonucu oluşacak yanık yarışınızı mahvedebilir. Büyük ihtimalle de sonç öyle oldu,ancak resmi açıklamadan sonra net cevabı alabiliriz.

    Alonso'nun bahreyn'de niye hızlı turu attığına dair soru ise. O yarış sonuna kadar Alonso lastiklerini çok iyi korudu, sonda yapmayı düşündüü atak için. Hatta Bridgeston'un Alonso'nun lastikleriyle ile ilgili yaptığı övgüleri hatırlarsınız belki. Zaten harcanmayan lastikleriyle kasmadan hızlı turları atabildi. Amaç hızlı tur atmak değildi. Zaten o turları araç hiç zorlanmadan atıyordu. Çünkü bir tur hızlı atıp sonra durmadı. Durmadan temposunu artırdı. Orada atılan hızlı turla burada atılan hızlı tur arasında fark var.

    Lütfen olayları karşılaştırırken tarih gibi, çevresel ve zamansal verileride ele alalım. yoksa armutla elmanın tartışmasını boş yere yaparız…

  8. ismail uçar avatarı

    bi çok kişi hamilton hakkında ve lastik patlaması ile ilgili senaryo üretmş.hamiltonu eleştirmiş.ve bunu sadece hamiltona bağlı olarak görmüş.hamiltonun lastikleri çok kötü durumda olsa patlmadan bi kaç tur önce nasıl hızlı tur atmış olabilir kötüyse.sadece lastiğin patlması buna baglanması lewis in sürüşüne baglanması mantıksız.daha önceki yıllarda da lastiği patlayan pilotlar gördüm bunlar iilaki pilot un suçu diye suçlu ilan etmeyi kabul eedemyiz.başka etkenlerde sebep olmuş olabilir.

  9. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence hamıltonun sucu
    best lap yapmasına gerek yoktu o herzaman agresıflıgıyle on pılana cıkıp hatasıyla gerıde kalıcak button nıye patlatmadı cunku purussuz pılot uzmuyo lastıklerı bence bu sene hamılton daha cok lastık sıkıntısı ceker hammılton dunyanın en ıyı pılotuymus kac yazar puana bakarım ve massa bana bu farkı atsa ordada dolasamam heralde kı kımıyı mahfetmıs massadan bahsedıyoruz brawo alonso brawo button

  10. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence hamıltonun sucu
    best lap yapmasına gerek yoktu o herzaman agresıflıgıyle on pılana cıkıp hatasıyla gerıde kalıcak button nıye patlatmadı cunku purussuz pılot uzmuyo lastıklerı bence bu sene hamılton daha cok lastık sıkıntısı ceker hammılton dunyanın en ıyı pılotuymus kac yazar puana bakarım ve massa bana bu farkı atsa ordada dolasamam heralde kı kımıyı mahfetmıs massadan bahsedıyoruz brawo alonso brawo button

  11. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    alonso ballı dıyorsunuz adam gecen yarıs erken kalktı sepang da motor yaktı ondan once 22 den 4 e yukseldı veyarısın adamı gene lewıs oldu cınde ham 10 atak alo 8 atak ceza aldı ve gene ıyı yerde bıtırdı ama gene yarıs adamı lewıs ama buttondan hıc ama budurum cok ıyı button kendınden emın ve hamılton nefesı kesılcek bır yerde artık avmıycekler ılla bıkarlar ayrıyetten ovulcek bırı varsa button bana gore cok ıyı basarı ama hamılton kesın ron denıssı arıyodur o olsa boyle olmazdı hamıltonun onune gecemezdı button ama alo but baska yerde baska pılotlar ham massa baska yerde baska pılotlar bence puan tablosundnada hersey ortada ayrıyetten aloyla massa arasında bu fark olup mas onde olsaydı ben ne konusucagımı bılmezdım

  12. 1-yeni schumi vettel dendi ama değil webbere karşı adeta ezildi.hata yaptı.
    2-hami nin suçu yok aynı virajda kovalainende sol ön lastiğini patlatmıştı ve aynı duvara bindirmişti mclarence demekki bi lastik basıncı yada ayar sorunu var
    3-beğenilmeyen webber adeta redbullu kanatlandırdı.
    4-schumi buttona iyi direndi ama buttonda o mclarenle schumiyi geçebilmeliydi.
    5-massa sönüktü
    6-alonso harika idi.
    6-rosberg çok şanssızdı kubica startta bizi çimlere itti ve araba kaydı sıra kaybettik.2.pit stopda bize çok zaman kaybettirdi 2.piti yapmak hata idi mercedes neden böyle yaptı anlaşılmaz bi durum.2.pit puan şansımızı öldürdü.

  13. lastik kullanimi konusunda katiliyorum evet lewis'in ogrenmesi gerek cok sey var. lastigi de koruyarak en hizli olabilen pilotlar ozellikle alonso ve schumacher, daha sonra vettel su an icin… button da yumusak stiline ragmen asagi kalir yani yok…

    fren konusunda hamilton, webber, vettel ve massa, motor konusunda ise yine vettel sorunlu…

    bu sorunlu dediklerimi 2009 dan beri gozlemledigim kadariyla ve pilotajdan kaynakli…

  14. Alonsomania  avatarı

    yazıp yazamayacagimı bilmiyorum ama şu anda ikimiz de taraflı yaklaşıyoruz. burda amacım lewis alonso savaşından uzaklaştırmaktı sonuçta onlar düşman dgl rakip. ve bu pilotlar sonuçta insan hiç biri kusursuz dgl hatalarını düzeltmeleri onların hatalarını azaltır ve zaten en az hata yapan şampiyon oluyor.lewis oldukça lastik sorunu yaşadı 2007 den beri ve bunu göz önüne alırsak dikkat etmesi gerekli olan önemli şeylerden biri bana göre

  15. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    evet çok teknik oldu,beni teknik bilgiye boğdun teşekkür ederim..
    sana tek bir örnek vericem,bahreyn yarışında alonso da son birkaç turda önünde arkasında kimse olmadığı halde en hızlı turları atıyordu,onun için de aynı şeyleri düşünebildin mi? ya da alonsoya orada herhangi birşey olsaydı aynı şeyleri yazabilecek miydin,hiç sanmıyorum,her neyse unut gitsin.

  16. Alonsomania  avatarı

    peki şöyle söyliyim sonuçta hiç bi yarışta pilotlar sıralama turundaki kadar hızlı gitmiyolar ve bu yarışta her an daha fazla hızlanabilitelerinin olduğunu gösterir. Lewis en hızlı turu alonso dan almak amaçlı dgl sadece en hızlı turu yapmak amaçlı bi turunu normal yarış turlarından daha hızlı atmış olabilir ve yarışın sonlarında olduğumuzu kimsenin lastiklerinin çok iyi durumda olmadığnı düşündüğümüzde e altındaki araba da bunun için yeterli bence bu gayet olası. Ayrıca lewis ön lastikleri yiyo ama bu sonuçta yarışına zarar veriyo ve bu pistin sol ön lastiğe özellikle dikkat edilmesi gereken bi yer olduğu biliniyodu

  17. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    hayır olmadı sevgili arkadaşım,sen de en hızlı turu atabilecek kadar lastiğini koruyabilen birinin,lastiğinin patlamasının,aşınmakla ve kullanamamakla olan alakasını ve hangi teknik bilgiye dayandığını anlatabilirsen olacak,ama anlatamayacaksan böyle laf-ı güzaflara gerek yok..

  18. Alonsomania  avatarı

    peki tartışmıcam en iyi lewis lastikleri de en ii o koruyo oldu mu

  19. Adam sondan 3. turda en hızlı turu atıyor hala millet lastikleri koruyamıyor diyor vallah pes. Adamın ayar yapısı ön lastikleri çok iyi kullanmasını sağlıyor geçen çinde ön lastiklerim bitti demişti telsizden. Millet arka lastikleri bitirir Lewis ön latikleri.

  20. Alonsomania  avatarı

    lewis in lastikleri korumayı uygulamayı cidden öğrenmesi lazım bu gidişle şampiyonluğu kaçırıcak. Agresiflik ve geçişler açısından senna ya benziyo doğru ama bu açıdan alonso da senna ya benziyo . Ve bence bugün ona 2. Ciligi getiren biraz da tecrübesi ve diğer pilotlara göre (schumi hariç diğer pilotlar) araçta olusan küçük tepkileri daha ii anlaması oldu…

  21. Bu arada kırılan kanat McLaren dan ve Button kanadıydı bence. McLaren ön kanadı nın içinde iki farklı kanat var iç deki yani görünmeyen kısımdaki kırıldı bana kalırsa. Ondan koptu Shumiden.

  22. Ama Red Bull da gösterdiki McLaren bu sene markaları alabilir.

  23. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    AARank haklı olabilirsin dediğim gibi biraz fazla tepki gösterdim ancak jenson aklını kullanır iki yarış kazanır şans dersiniz , 2009 da şampiyon oldu onada şans denildi. adam ilk 7 yarışın altısını kazanmıştı oysaki…şunuda anlamadım sen alonso taraftarımısın yoksa Mercedes gp taraftarımısın anlayamadım birtürlü:))

  24. Artık Lewis şampiyon olmak istiyorsa Vettel le beraber Alonso yu da geçmek zorunda. Üzüldüğüm tek nokta bu. Button a gelirsek iyi pilot ama gösterdiki sonunu bu sefer 2009 gibi kolay getiremez. Problem yaşamasa da Alonsoyu geçemezdi bana kalırsa.

  25. kingofspain avatarı

    Nasıl yani?

  26. eski zamanlardan birinde Galatasaray bir Avrupa maçında ve Prekazi denen adam soldan güzel bir top alıyor ilerliyor ve ceza sahasına ortaladıkdan sonra uçar kafaylaa yetişen Tanju denen santrafor enfes bir gol atıyor.Maçdan sonra… Prekazinin nereye atacağını biliyordum ve orada topu bekledim diye bir Tanju açıklaması okuduk.Şİmdi… Alonso puan almak için nerede duracağını kestirmiş ve top gelince gol yapıvermiş.Alonso da gol yapmışsa şansmı diyorsunuz.Fernando topu galeye attı… galeci tutaydı kaçırmış olurdu tutamayınca gol oldu.Birileride nerde duracağını bilmeli…

  27. forewer McLaren… yine kan kusmaya dewam ediyorsun be arkadaşım.Diyorsunki ballı Alonso… geçen hafta değil bal ekşili acılı turşu olan erken kalkış senaryosu olmasaydı sizin düğme şu anki elektriğine sahip olabilirmiydi.Lastiğine bulaştınız ve adam spin attı yetmedi benim takımımn efsane pilotununda yarışı berbat oldu.Balı yerken ekşi ve acılıyıda aklınıza getirin.

  28. kingofspain avatarı

    Mesela Lewis te Malezyada Schumi ve Liuzzi'nin yarış dışı kalmasıyla 2 sıra kazanmıştı.Kimbilir kaçtane daha vardır.Bu herkesin başına gelir.Niye bu kadar tepkilisinizki.

  29. kingofspain avatarı

    Alonso'nun suçu değilki bu.Bu adamları sorgulaman gerekir Alonso yu değil.

  30. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    biraz fazla tepki gösteriyorum ancak aklıma 2005 nurburgring geldi ordada son turda alonso kiminin süspansiyonunun kırılması sonucu son turda liderliği almıştı. bukadar tezat şanslar olamaz…

  31. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    sanırım tüm ispanyollar lewisin bir problemle karşılaşması için dua ediyorlardı yerel kahramanlarıda yine bedavadan pozisyon kazandı….

  32. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ballı alonso şansız lewis ve Mclaren .. yazık oldu alonsonun bu şekilde kazandığı kaçıncı pozisyon oldu acaba…neyse diyecek fazla söz yok…

  33. Michael'ın savunması haricinde yarış sonuna kadar birşey görmedik. Burda da yağmuru çok istiyordum, ümidim o yöndeydi. Yağmazsa aynen izlediğim gibi olacağını biliyordum çünki, yanılmadım. Bugüne kadar olduğu gibi bu sezon bundan sonra da yağmur yağmaz veya olağan üstü şartlar oluşmazsa aynen böyle yarışlar izleyeceğiz. Birileri çok aceleci davranıyorsunuz demişti zamanında oysa aynen bu gün ki gibi biz aceleci değil olanı, olacağı görebiliyorduk. (Ümide yolculuk yanlışlığı) Yağmur yağmaz (sanmıyorum) veya aşırı rüzgar olmazsa bizim yarışda sıkıcı geçecek, göreceksiniz. Ki ispanya mücadele yönüyle bizimkinden daha üstün bir pist…
    Button için bir şey demek istemiyorum aslında. Zaten onun ne olduğunu biliyorum. Tecrübesi, hızı ve nerede ne yapması gerektiğini bilen sayılı pilotdan biri. Schumacher aslında savunma yönü bana göre daha ağır basan bir pilot. Çok sabırlı, altındaki makine sağlayabiliyorsa insanı gerçekten bıktıracak kadar yetenekli bir pilot. Uzun turlar boyunca savunma yapabilmek zaten çok ciddi bir iş. Misal Trulli sırf bu yeteneğiyle benim kafama kazınmış bir pilot. Zaten F1'de savunmak, atak yapmaktan daha yorucu, zorlayıcıdır zor olandır…

    Aslında en fazla Rosberg'e üzüldüm. 3 hafta boyunca takım onun makinesiyle hiç ilgilenmedi galiba diye düşündüm. Belkide Nicodan kaynaklanıyordu bu hafta sonundaki durum bilemiyorum ama Mercedes şampiyonluk hayalleri kurmasın boşuna. Bu hafta sonundaki gibi olmaması lazım. Araçları bir an önce geliştirip puana oynamaları lazım. Sezonu 3 ncü kapatmak için gayret göstermeliler. Bu araçları up etmeyi bırakmayıp 1-2 yarış sonra Michael'ın tecrübelerini gözetip seneye hazırlanmaya başlamaları lazım.

    Hamilton'ın yaşadığı sıkıntının son andaki zorlama kaynaklı olmayabileceğini düşünüyorum. Fakat agresif kullanımı ona çok yaşatıyor böyle şeyleri bence. Bence ana değil sonuca oynamalı bu adam. Efsane olmakda bundan geçiyor zaten. Bazen içimizden Senna gibi sanki diye geçiriyoruz ama Senna her zaman sonuca oynardı. Bu gidişle bir Senna asla olamayacak ama bir Montoya gibi olmasını da istemem. Elimizde gelecek çıkarabilecek çok alternatifimiz yok. 🙂 (Artık bırak şu yarışçıyım ben zorlarım ayaklarını bak Button senden yukarda diye haykırıyorum.:))

    Pedro harici İspanyolların talihi iyiydi bugün. Bu hafta sonunun en iyisi Weber'di. Bu adam beni, arada böyle çok şaşırtmaya devam ediyor.

  34. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ya ben gercekten anlayamıyorum bu durumu,yarıştan sonra programda da aynı şeyi söyledim;adamın ne suçu var,lastik aşınmış felan değildi bana göre teknik bir durum gibiydi daha çok,aşınan lastikle en hızlı tur atılabilir mi allah aşkına?
    2 red bull un arasına girebilecek kadar hızlı tek admdı pistteki ama bu adamın normal bir yarışı olmaaycak,bu anlaşıldı,en heycansız yarışında gidip lastiği patlıyor,inanılacak gibi değil:(
    button birinin arkasına takılıp kaldığında gercekten bizleri çok hayalkırıklığına ugratıyor,bu tempoyla sadece kaos ortamlarının adamı olabilir,ve şimdiden şampiyonayı düşünürek risk almayayım modunda,hiç hazzetmediğim bir tarz.
    schumi oldukça iyi sürdü,alonso da aracından çıkarabileceği herşeyi aldı,webber zaten başka bir dünyadaydı,vettel sorun yaşamadan önce de en hızlı aracıyla bir mclarene geçilerek(normal şartlarda hem de) yeterince hayalkırıklığı yasatmıstı ama bir şekilde 3. lüğü alabildi,olan hamiltona oldu ona yanıyorum.
    monaco için de pek bir ümidim yok,4-5 olmaya yarışırız orada gibime geliyor,ama yeterince monaco galibiyetimiz var.

  35. kingofspain avatarı

    Sıkıcı bir yarış değildi.Tekrarında Hamilton'ın lastiğinin açısı viraj boyunca değişiyor ve pist dışına doğru çıkarken patlıyor.Heikki gibi yüksek hızla dönülen bir yerde olmaması sevindirici.Lewis'in son turlarda zorlamasıyla alakası yokmuş.Bir açıklama gelir heralde.

  36. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Offf Offf aklıma "Kimi Raikkonen Nurburgring 2005" de yasadigi kaza geldi..yine son tur yine lastik gitmisti

  37. Ertan Akkaş avatarı

    Hamilton'un kaza yapmasına bizim adımıza sevindim. Bir taraftanda üzüldüm çünkü gerçektende 2. hakedecek kadar istikrarlıydı. Umarım bundan sonra lastik kullanımı konusunda kendisine + değerler katar.

    Takımımız adına bu hafta sonu sevindim. Hızlı olamadığımız bir pistte en fazla puanı çıkarttık. Bundan sonra Monaco ve Türkiye gibi hızlı olabileceğimiz pistler var. Sabırsızlanıyorum.

    Ben yarışın en takdirlik sürüşü Jaime Alguersuari ve Schumi'ye ait. Jaime güzel ataklar yaptı. Schumi iyi bir savunma dersi verdi.

    Çok sıkıcı bir yarış değildi. En kötü yarışımızın böyle olması dileğiyle…

  38. berkhan oğulcan…

    Alonso hamilton ile farkı kapatıp kapatamayacağını görmek için zorladı, üst üste 3 tur, sonra hamilton 1 turda cevap verdi, bunu görünce Alonso'da yavaşladı, çünkü hem fark fazla hem hamilton fazlasıyla hızlıydı(ki en hızlı turu Alonso'dan büyük bir farkla aldı), bence durum bundan ibaret, bu andan sonra Alonso birden bire 1 saniyeye yakın yavaşladı, Hamilton'da farkı açmaya başladı… Hamilton Alonso ona yaklaşana kadar aynı tempoda devam etseydi, belkide patlayan lastik Alonso'da olacaktı, sadece tam gaz giden kazanmıyor…Hamilton azcık kendisini tanıyorsa, bu sene melbourne de bile 2 kere lastik değiştirip yinede lastiklerini bitirebiliyorsa, lastik kullanımı konusunda şampiyona liderinden bir ders alması kendisi açısından iyi olacak, hayır bir şey değil taraftarlarına yazık, hamilton'a acıdığımdan değil yani 🙂

  39. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    button ve alonso baska yerde hamıulton ve massa ayrı yerde massa tam ayarını buldu

  40. çok saçma cümleler kurmuşum özür dilerim yaşadığım üzüntüye verin 😀

  41. arkadaşlar lastik tek tur zorladı diye patlamaz diye düşünüyorum (hamiltonun yarış boyunca bir zorlama durumu da olmadı gayet düzgün ve güvenli gitti lastiğe zarar vermiş olamaz alonso bile lastiklerini daha çok yordu bence)yani lastikte ciddi bir performans kaybı olması gerekmez miönce? yani hamilton tek tur hızlı gitti ve lastik sonra güm öyle mi? ben orada başka bir durumun olduğunu düşünüyorum sanki hamilton apeksi biraz kaçırdı orada yabancı bir maddenin üstünden geçmiş olabilir tam emin değilim ama acaba vettel çakıllara çıktıktan sonra bazılarını yola taşımış olabilir mi? her şeye şüpheyle yaklaşıyorum çünkü hamilton yarış boyunca güvenli sürdü tek turda zorlamasıyla lastiğin bu kadar kendinden geçmiş olabileceğini düşünmüyorum sanırım yakında açıklama gelir

  42. kingofspain avatarı

    Yok ben bakacam bir daha 😀

  43. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    kingofspain VALLAHA DA BİLLAHA DA HRT:D daha büyük yemin mi var ya:D Mclaren'in parçası deil o…

    Seni geçmek için yarış öncesi yazmaya başlıyorum katafalk, yarış bitincede ufak tefek değişiklikler, bazı maddelerde pitstoplar ve vınnn, monaco'da görüşürüz:D:D:D

  44. kingofspain avatarı

    Bana renk olarak Mclaren gibi geldi.Hatta Vodafone sticker'ı var gibi gördüm.Hrt'de kırmızı varmı ?Hrt'nki koyu gri.

  45. O kanat Chondok'un çok büyük ihtimalle. Çok uzun süredir oradaydı bu bir, ikincisi o kadar büyük bir parça kopsaydı Mclaren'den, pite girmek zorunda kalacaklardı.

  46. lewisin sürüş stilinin tartışılmasını anlamıyorum.bu olay hamilton adına şansızlık rakipleri adına şanstır ama başkaları şansla kazandı diye bir şey de yok sonuçta bu olaydan onlar sorumlu değil.

  47. espoir(Al10so) tuh ya dakika farkiyla gectin beni 😛

  48. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Berkhan, Alonso'nun hızlı tur atması mantıklı çünkü daha yaklaşık 10 tur var ve aradaki fark 8-9 saniye civarı. Hamilton'un lastiklerini çok yıprattığını düşünerek ard arda 24'lü turkar atmaya başladı, ardından Hamilton da 24.3 atınca turlarını tekrar 25'e çekti… yani oltayı attı balık gelmedi tezgahı topladı. hamilton ise her tur sadece çok az temposun artırsa hatta artırmasa bile finişe Alonso'Nun önünde gidebilirdi. Çünkü Alonso'nun her tur 1 saniye fark kapatması gerekiyordu sadece yakalaması için, geçmeden bahsetmiyorum bile. arasındaki farkı umarım anlamışsındır.

  49. zaten olay bu berkhancığım,ikisi de zorlar, alonso son turlarda lastiğini patlatmadan da en hızı turu atabilir ama lewis atamaz, işte aralarındaki fark bu, yarışçılıktan falan değil yani

  50. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alonsoooooooooooooo İşte Alonso Farkı schumi ve alonsonun sürüşleri superdi mukemmelin üstündeydi ferrari yaptiği değişiklerle düzlükde maximum hıza sahip ama aurp dinamik açıdan red bullun gerisinde schumi de kendisi soledi red bullun downforce seviyesi daha güçlü bu da onları lider yapıyor yarış için ise hamiltonun patlayan lastigi cok suprizdi bu alonsonun isine yaradi ama yarisda bole seyler oluyor gecen senede massanın benzini bitmisdi son turda burdada kabak hamiltona patladı vettel de zor yırttı yoksa schumide podyuma cıkıcakdi cıksaydı sUPPPPPPPPPPPPPPPPPER olurdu ama nabalım olmadı monoca da daha güçlü bir ferrari ve mercedes gp istiyorum umarım bu süre icersinde bazı gelismeler yapariz Schumi bu sekilde olman bize heyecanı maximum yaşatıyosun alonso için de aynı gecis fazla olmadı ama super bir yarisdi schuminin yaptigi savunmayı kimse yapamazdi tam 35 tur arkasında tuttu button bu da onun tecrubesini konusutuyor Schumi Sen ölümsüz bir efsanesin.

  51. Schumii Kimi avatarı

    Hamiltonla ilgili bence doğru olanı bir yarışçının yapması gerekeni yapıyor. Varsayalım 2. gidiyosun ve 1. ile aranda 20 saniye var sen bu farkı attığın turlarla en fazla 10 saniyeye düşürebilirsin ve yarış biter böyle bakıldığında zorlamak mantıksız ama, 1. giden arkadaş bi hata yaptı yada bişey oldu pist dışına çıktı ve 10 saniye kaybetti işte o zaman sen zorlayıp farkı kapattıysan geçersin yoksa hala ilk kaybeden olursun.

    sezon uzun şimdiden puan hesaplaması yapıp trencilik oynanacaksa işimiz var. hem yarışlar zevksiz geçiyor deniyor hem de bu kadar zorlamanın ne gereği var deniyor. En dooğrusunu yapıyor hamilton inşallah böyle devam eder.

  52. kingofspain avatarı

    Tamam Alonso burda şanslıydı.Başka yarışlardada şanslıydı.Ama sizin sevdiğiniz ve desteklediğiniz pilotlarında şanslı olduğu yarışlar olmuştur ve olacaktır.Buna hem rakip pilotu tutanlar ve pilotlar sevineceklerdir.Mesela Monaco 2008 Lewis adına şanstır.Bu Lewis'in o yarışı haketmediğinimi gösterir?Böyle saysısız örnek var.Lewis'in bir hatasını görmedim,daha çok araçla ilgili bir sorun gibi geldi.Ve ben o kanadın hala bir Mclaren kanadı olduğunu iddaa ediyorum.Açık-parklak griydi.

  53. Ben ne diyom,sen nasıl anlıyon.Bende Alonsoya kızardım Leisin pozisyonunda olsaydı kardeşim.Ama bu lewis patlattıgı ne ilk lastik,nede son.Öyle hırçın sürersen sonuçlarına katlanıcaksın.Alonso neden bu kadar basmıyor?Yarıs 50+ turdur,tur tur bakmamak lazım.Yoksa eminimki istese Alonsoda lewis gibi sıraya dizer :))

  54. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Neyse ben inanın tartışmayı uzatma niyetinde değilim.

  55. selam arkadaslar. daha onceleri de yaptigim gibi klasmandaki siraya gore yorumlarimi yapacagim ama…

    yagmur bekleniyordu ama ben yagmayacagini tahmin etmistim; genel olarak pek az gecisin oldugu ama birkac teknik sorunun ve hatanin damgasini vurdugu bir yaris oldu. ispanya gp standartlarina gore "eh, olmedik ama surunduk." diyebilecegimiz ayarda bir yaristi.

    1. webber; telsizde konusana gore (horner veya yaris muhendisi, her neyse artik) untouchable (dokunulmaz) idi gercekten. en son bu sekilde gidip fazlasiyla hak ederek kazandigi yaris gecen yilki nurburgring yarisiydi ki orada da pitten gecme cezasi almis olmasina ragmen lider cikip yarisi soke soke almisti. yigidi oldurup hakkini vermek gerek, yarisin adami webber idi.

    startta vettel'e gecilmedi ki bu kilit noktaydi. ilk turlardan itibaren yarisin cogunda en hizli turlari atti. hatta serhan acar'in deyimiyle "fazla" hizliydi. ben motor sorun yasayacagini ya da fazladan pit stop yapacagini tahmin etmistim ama olmadi. horner'in tavsiyesine uyup rb6'nin keyfini cikardi. tebrikler 😉 vettel'in kisisel hatalari ve sanssizligi yuzunden webber sampiyon olursa sasirmam, cunku cok daha tecrubeli ve ne yapmasi gerektigini biliyor. geride kaldiginda da (siralama veya yarista) yavasligindan kaybediyor, hatalarindan degil.

    2. alonso… valla yaris kazanmasini beklemiyordum ama podyum icimden gecmedi degil. her ne kadar hoslanmasam da valla vettel'in podyum almasindan daha cok sevindim diyebilirim. ayni sekilde jaime'nin puan almasi gibi…

    ha sansli miydi? sonuna kadar. ama yaris performansi da cok cok iyiydi, tur zamanlarini takip ettim. sadece sansla bitmedi yani is. tebrikler.

    3. vettel… abi sanssiz bu adam. ama ben su pist disina tastiginda kisisel hatasi olup olmadigini anlayamadim. frenlerden miydi yoksa kendi mi disari tasti bilmiyorum ama hamilton'in yaris disi kalmasi sayesinde podyuma cikti. red bull lar 1-2 olmasa bile 1-3 oldular, o da iyi. takimlarda basa guresebilir yine bu bogalar.

    yalniz webber'in bu hafta sonu ucmasi bir kenara, ben yaris performansini gercekten begenmedim abi. ne derseniz deyin. frenlerle ilgili sorunu da pek anlamadim. hamilton'a gecilmesi bir kenara attigi turlar vs. daha cok fazla tecrubeye ihtiyaci var. hamilton'in bile tecrube eksikligine ragmen ondan cok daha geride su an. acilen gelismesi gerek. tek turla is bitmez. onemli olan pazar gunu kendi deyimiyle. yine de iyi is degil ama puanlar cikti. haftaya gecen yil monaco'da yaptigi hatalari yapmaz umarim.

    4. schumacher… bundan iyisi samda kayisi diyorum. 4. en hizli arac ile anca bu kadar kardes. hem de kendilerinden hizli olan 1 mclaren hem de 1 ferrari'yi gecti. hamilton'i saymiyorum malum sebepten. onu da sayarsam zaten ohooo… yeni arac yaramis. ama bir de podyuma ciksa da gorsek iyi olur. ozlemisiz. tur zamanlarina baktim. amanin. cok feci kotuydu, aga arac bariz yavas ya. hele duzluk hizlari… schumacher degil de baska biri olsa saga cekip "gec baba artik napalim" derdi. button'i ders verircesine gecti. ve muthis bir savunma yapti. umarim arac daha gelisir de goruruz daha guzel performanslar. benim gozume carpan tek bir gecisi olsa da fazlasiyla "manidar" idi.

    5. button… sampiyonada yine lider ama neler yapabildigini daha dogrusu neler "yapamadigini" gorduk. oyle kikir kikir gulmekle olmuyormus degil mi jense'cigim… dersini aldin, simdi de ezber et bakalim. cin'den beri gicigim sana 😛

    6. massa… bu haftasonu pek esamesi okunmadi valla. uzulmedim desem yalan olur. ismini bir tek "lap record" da gorduk, o da aslinda raikkonen'in idi, fom yanlis yazmis. haftaya toparlan da gel yavru, yoksa eksi veririm. bol bol pratik yap. sorucam bunlari sana sonra.

    7. sutil… adamim 😛 q3'e kalamadi ama q2'nin basinda yer alip 11. basladi. yine de puanlar topladi. force india her seferinde 1 pilotuyla da olsa sessiz sedasiz puanlar aldi. liuzzi ile sutil arasindaki fark da yavas yavas belirginlesiyor. tebrikler. monaco'da cok daha iyisini yapacaksin diyorum. boyle de kahinimdir 🙂

    8. kubica… bir iki sira daha ustlerde beklerdim ama ispanya'da anca bu kadar be dostum. hafif performans da dusuktu; hem pilotaj hem arac yonunden ama pist kosullari da malum. iyisin iyi…

    9. barrichello…yasli kurt cok gerilerden baslamasina ragmen 2 puan cikardi tecbrubesi sayesinde. rubens icin iyi (adam keyfine yarisiyor), williams icin hafiften acinasi durumlar soz konusu. takim ona hala muhtac…

    10. alguersuari… kendi evinde puan aldi. aslinda normalde daha fazla da alabilirdi ama sanirim bir ara ceza aldi. hulkenberg'i gecti bir guzel. kendi evinde her tarafindan motivasyon akiyordu. masallah be cocuk. gelecegin alonso'su olursan hic sasirmam ama daha cok ekmek yemen lazim. tebrikler.

    puan alamayanlardan…

    11. petrov… fena sayilmazsin bu yarista. o kadar gerilerden gelip puan barajina dayandi. eh, guzel. daha gelisirsin duzenli puan getirirsin renault'ya umarim. isik var.

    12. ilk defa yaris bitirdi. biraz daha performans yukseltirse sorun yok. dayaniklilik sorunu yasamadi, bu iyi. kamikazelik yok. gecer not…

    13. rosberg… sanirim yeni arac yaramadi ayrica pitte yasadigi sanssizlik vs… en azindan puan alabilseydi mercedes icin iyi olurdu. bakalim gelecek yarislarda schumacher'e karsi ne yapacak… haftaya rovanstasin, kendi evindesin… hadi bakalim kerata neler yapabileceksin…

    14. hamilton… pff, ne desem. uzuldum mu? mclaren adina evet kendisi adina uzulmedim diyebilirim. sevmedigimden degil, kendi edip kendi buldugundan. simdi millet ikiye ayrilacak yine; kimisi yarisci ruhlu diyecek 2009 italya gp'sindeki gibi kimisi de zorlamanin alemi ne diyecek. ben 2. secenekteki gibi dusunenlerdenim. aga; ben o kadar tur tek pit yapip o lastikle gitmesine bile sasirdim. yaris performansi muthisti. bu kadarini beklemiyordum. ama gelmissin son turlara, bir dur soluklansana yigenim. ne gerek vardi? attin podyumu, puanlari falan. whitmarsh'in trt'deki roportajinda button'in tecrubesinin altini cizmesinin nedenlerinden biri bu. bu yuzden vettel ve sen daha tam "ol"amadiniz. alonso, webber, schumacher, button vs nin farki burada ortaya cikiyor.

    15. liuzzi… sutil'den asagi kaldigini dusunmuyorum ama az gayret ya. son turda sorun oldu galiba. gelistir kendini. force india da cita yukseltti ona gore… kapi onune koyarlar mazallah.

    bu yarista cok mu sanssizdi bilmiyorum ama hem denge hem de ayarda sorun yasadi. yine de daha iyisi olabilirdi.

    13. hulkenberg… arac iyi degildi, kendisi daha da kotuydu. eh bu kadar. sonraki yarislara artik puan veya puanlar…

    eh bu siradan sonrakileri tek kategoriye alayim…

    trulli yeni takimlarin en onunde yer aldi, tebrikler. ya buemi? sana neler oluyor kuzum? utandiriyorsun beni, lutfen ama… kovalainen'e ne oldu bilmiyorum ama belki de en basarisiz ama en sempatik fin f1 pilotu; uzuldum buna. bruno'nun artik ayrton'un yegeni olduguna pek inanmiyorum :p de la rosa ne alemde bilmiyorum. kendi evinde moral bozuklugu yasadi. virgin'ler ise istikrarliydi…

  56. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso birini geçme şansı yokken en hızlı turu atabilir. Ama Lewis atamaz.

  57. Cevabı yazdım zaten.

    Ne mi diyecektim?Şansızlıga bak ya, 4. gidip puanları cebe indiricekken adamın şansına bak derdim.

  58. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Katafalk kaya'dan aldığım yetkiye dayanarak uzuuun ve benzer stilde bir yorum yapıcam:D

    Webber: Sessiz sakin bir birincilik,tertemiz bir performans,hakedilen pozisyon ve onun adına mükemmel geçen bir haftasonu.

    Alonso: Elinden geleni yaptı, sürpriz puanlar çıkardı. Aslında ben bir pitstop daha yapıp yumuşak lastiklerle bastırmasını bekliyordum ancak Vettel'in sorunundan sonra ihtiyaç kalmadı zaten. Lastiklerini korudu elindeki araçla yapabileceğinin en iyisini yaptı ve biz taraftarlarını mutlu etti.

    Vettel: Frenlerinin neden gittiğini bilemiyoruz şu anda, kendi hatası mı yoksa araçla ilgili bir sorun mu? Ön kanadından olan problemde talihsizdi. Pit çıkışı Lewis ile olan mücadelesinde de tur yiyen aracın gazabına uğradı biraz çünkü Hami'nin de çıkışıyla çok dışta kaldı…Ama yine de aracını finiş çizgisine getirmeyi başardı. Bence bu podyuma sevinmeli…

    Schumi: Daha iyileri gelecektir Schumi'den… Nasıl savunma yapılırın görüntülü eğitimini verdi. Sanırım yarış sonrası Button'a Dürüst ol çocuk,nasıldı? demiştir. Podyumda beklediğim hareketleri yapması yakındır Mercedes'inde gelişmesiyle…

    Button: Altındaki araçla önündeki Mercedes'i geçebilmesi lazımdı… Ama yapamadı. Bunda önündeki pilotun Schumi olmasının payıda çok büyük. Ama bence daha iyisini yapabilirdi…

    Massa: Tam Button'a yanaşmaya başlamışken talihsiz kazayı yaşadı, 6.lık böyle bir pist ve başladığı pozisyona göre iyi bir sonuç. Performanstan yine uzaktı ama alabileceği puanları aldı.

    Sutil: Sessiz sessiz kumbarasına puanları atıyor. İleride daha iyi bir takımda görebileceğimizi düşünüyorum. Bu yarış performansıda normaldi…

    Kubica: İlk turda talihsiz anlar yaşadı ancak tekrar toparlanıp puan almayı bildi. Ama muhakkak bu haftasonu daha iyi bir yerde bitirebilirdi…

    Geri kalanlardan Rosberg, Hamilton, Petrov ve Alsergueri hakkında konuşucam.

    Petrov: Sıralamada yeterince hızlı değil ancak yarışta iyi bir tempo tutturuyor,tecrübe kazandıkça daha iyi olacaktır.

    Alsergueri: Vettel'e benzer bir yükseliş görebiliriz bu çocuktan. Mutlaka Torro Rosso'dan daha iyi bir takıma geçicektir. Her yarış daha da iyileşiyor. Bu yarışta çok acemice ve bodoslama bir hata yaptı ama öğreniyor ve güçleniyor. Tebrik etmek lazım.

    Rosberg: Haftasonu boyunca Schumiden gerideydi. Bu yarışta bir çok talihsizlik yaşadı ancak Hulkenberg'i geçememesi, bence esas hayalkırıklığı buydu. Tamam yetenekli,ama hala birşeyler eksik…

    ve Hamilton: Alonso'nun 2. olmasına sevindim ancak ciddi manada Hamilton'un yarışdışı kalması üzdü beni. Tamam kendisini sevmem ancak böyle bir yetenek bu tarz hatalar yapmamalı. Alonso kassa bile anca her tur 0.6 kapatıyordu ne gerek vardı hızlı turlara! sonrasında da hırsına yenik düştü ve yarış dışı… Sanırım bu sene stilini ciddi ciddi sorgulayacaktır. Kendini bir dengeye oturtması lazım…Dediği ama yapmadığı gibi birazcık daha uslanması lazım pistte…Gelecek yarışlarda daha hırslanması değil daha akıllı kullanması onun yarına olur…

    ———————————–

    Pistteki kanat parçası Mclaren'in deil Hrt'nin kanat parçasıydı… Pilotlar ve Takımlarda puanlar birbirine çok yakın, rekabet açısından çok verimli bir yarış geçiriyoruz… hep böyle devam etmesi dileğiyle…

  59. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sen alttaki sorumu cevapla boşver Schumi'yi.

  60. Sadece 2003 mü :))
    Ne mi diyecektim?Şansızlıga bak ya, 4. gidip puanları cebe indiricekken adamın şansına bak derdim.

    Öyle yok Schumiye laf sallama,veya başka bir pilota demezdim.Sonuçta lastik patlaması vs gibi şeyler şans faktörü büyük ölçüde.

  61. neyse artık olan oldu. lewis gerçek bir yarışçı. doğası gereği hep en hızlı olmak istiyor. ki bu geride kalan 4 yarışta lewise çok şey kazandırdı. her zaman öyle olması beklenemezdi. bu kez de kaybettirdi. sağlık olsun. ben bu olayın onu daha da hırslandıracağına inanıyorum. bence bu en iyisi

  62. Ne zorlaması arkadaşlar.Araçların yakıt yükleri azalıyor her tur.İSter istemez en hızlı turlar geliyor pilotlardan.Eğer lastik patladıysa bunu Mclaren pit ekibinin önceden tahmin etme şansı yok.Çünkü bilemessiniz.Çok aşındığı gerçek ama patlayacak durumda olmasını anlayamaz pit ekibi.Çok aşındı da demiştir Hamilton a eminim.O da farkındadır.Yanlız ben görüntülerde lastiğin camber açısının çok değiştiğini gördüm.Lastik erimesinden daha farklı bir sorunda yaşamış olabilir Hamilton

  63. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Ben Schumacher hayranı bir insanım ve onun da 2003 gibi şanslı yılları olmuştur.

  64. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Sen soruma cevap versene?

  65. Senin gibi düşünenler gibi "Schumacher ne şanslı adam ya,önünde 3 araç yarış dışı kaldı,podyumu yine gördü sahte efsane" :))

  66. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Farz edelim ki Alonso'nun o hızlı gittiği bölümde lastiği patladı. Ne diyecektiniz?

  67. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Hayır arkadaşım ALonso'da yarışın sonlarına doğru en hızlı sektörleri arka arkaya dizdi pozisyon kazanma şansı var mıydı sence? Ona niye bir şey söylemiyorsunuz?

  68. kingofspain avatarı

    Button ve Hamilton şimdide güleceklermi?

  69. lastiklere iyi davranan button'ın yarışın sonlarına doğru schumi'den kopup kontrollü gitmesi bile lastikleri korumanın önemini gösteriyor. hem de ispanya gibi sol ön lastiğin canına okunduğu bir pistte, button'a göre çok daha agresif bir sürüş tarzı olan hamilton, gereksiz yere zorladı ve adeta bağırarak gelen lastik problemini çok acı ödedi. ilginç olan neden mclaren'den kimse hamiton'u uyarmadı?

    schumi de savunmacı kimliğini ortaya koyarak kendinden daha hızlı olduğu açık olan button'a yarış boyu direndi. ama bu tamamen kendi başarısı bence. mercedes açık ara diğer 3 takımdan daha yavaş. tabi schumi'nin yavaş olması da vettel'e yaradı, yoksa vettel bugün 3-5 puan ancak alırdı.

    her zamanki red bull dayanıklılığı ilgili problemler bugün de devam etti. webber yarışın başından sonuna kadar kusursuz gitti ve harika performans gösterdi. inadına gaza asılıp gereksiz yere farkı açtı ama bugün kesinlikle webber'in günüydü, çok görmemek lazım.

    hamilton için söylenecek fazla bir söz yok. ama açık açık üzüldüm son 1,5 turda lastik patlatmasına. yine de 3. ve 4. virajların sol ön lastiği nasıl yediğini ben bile f1 oynarken görebiliyorum; biraz daha dikkatli olmalıydı.

    felipe, yine her zamanki harika startlarından birini yapıp tahmin ettiğimiz gibi kubi ve rosberg'i geçti. kanadının kırılması ile elindeki puanlardan da olacaktı ama neyse ki kanat, performansını pek etkilemedi gözüktüğü kadarıyla. yine de startta kazandığı yerler ile birlikte yarış performansı düne göre oldukça tatmin ediciydi. hiç memnun olmadığı belli olan aracıyla bugün kazandığı puanlar haftasonunu az hasarla kapatmasına neden oldu. ilk turlarda schumi'yi geçebilmiş olsa bugün vettel'in önünde 3. sırada görebilirdik felipe'yi. tabi aynı şeyler button için de geçerli. schumi ikisinin yarışını bitirdi maalesef. tecrübesi ve kalitesi, daha hızlı olan araçlara geçilmesine engel oldu. bir de ispanya gibi geçişin çok zor olduğu bir pistte yapacak bir şey yoktu. yarışın başından sonuna kadar yavaş aracıyla schumi'nin arkasına takılan button ve felipe ile 60 tur önü açık şekilde giden alonso ve hamilton'un tur zamanları arasındaki farkın büyüklük nedenini söylemeye gerek yok, zaten cümle içinde yazıyor. yine de takım arkadaşlarından daha hızlı oldukları açıktı.

    startta kubica rosberg'e gayet saçma bir şekilde saldırdı ve utanmasa pit duvarından arkaya atacak falan sandım. alguersuari atak olayını fazlasıyla abartınca cezasını çekmiş oldu, ama karun'un kanadını da alıp götürdü.

    yavaş araçların neye mal olabileceği bir kez daha görüldü. iyi niyetiyle yol vermek isteyen karun artık aracı durdurma noktasına gelince felipe'nin kanadını da kırdı. inşallah haftaya monaco'da pilotların başı bu kamyonlardan dolayı yanmaz.

    start hariç heyecan vermeyen bir haftasonuydu.

  70. Berkay,Alonsonun özünde yarışcılık yok kardeş,tama kimi ve Lewis insan dışı yarışcılar.

  71. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bazı arkadaşların sadece ismimi görünce – attığını tahmin edebiliyorum.

  72. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Pilotların son turlarda hızlı gitmesi özellikle bu seneki kurallarla anormal bir şey değil ki önceki senelerde zaten değildi. Bazen takımlar pilotların yavaşlamalarını bile istemezler garanti olsa bile çünkü yavaşlamak konsantrasyonu kaybettirir. Pilotun hayatı hızlı gitmek üzerinedir. Makine gibi bazen kendiliğinden olur. Farkettiyseniz Red Bull Vettel'i defalarca uyardı yavaşla diye. Bu pilotların özünde var. Mark Webber'de çok çok hızlıydı hiç gereği yokken. Bu acayip bir şey değil. Kaldı ki Hamilton'ın apexe agresif daldığını, viraj çıkışlarında çok zorlayıp toz kaldırdığını da görmedik. Herkesin başına gelebilir. Ama genellikle Alonso'nun pozisyon olarak önünde olanların başına gelir malesef.

  73. kingofspain avatarı

    Eğer bazılarının toz kondurmadığı çaylaklar hata yapıyorsa Alonso varsın şansına kazansın.Hep böyle olsun.Kendi adamınızı sorgulayacakken,hala gidip Alonso ya sataşıyorsunuz.Alonso kadar taş düşün Lewis ve Kimi'nin kafasına.

  74. yerdeki kanat parçası hrt'ye ait chandhok-buemi arasındaki temasdan kalan parçalar.
    çok talihsiz bir yarış oldu bizim adımıza. lewis ciddi bir puan farkı yedi umarım bunu telafi ederiz.
    pistde geçişin zor olması button nın shumi'yi geçmesini engelledi zaten hatasıyla geçilmişdi geri alamadı.
    alonso mantıklı bir şekilde yarışmanın mükafatını aldı.
    weber'e tebrikler hafta sonu gerçekten hatasızdı.

  75. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Bazı arkadaşlar Alonso'nun şansla 2. geldiğini ve ferrari'nin niye bu kadar sevindiğini anlayamadığını söylemiş..
    Oversteer'a katılıyorum bunun adı şans değil.. Eğer redbull dayanıklılıktan kısıp performansa yoğunlaşırsa, bunun bize etkisi şans olmamalı.. Eğer fazla kasıp zorlarsan böyle lastik patlatıp son 2 turda kahrolursun.. Zaten tek pit revaçta bu sezon, pilotlar lastikleri korumak zorunda.. Gene de Lewis için üzüldüm…
    Mclaren nasıl ki hızlı olmadığı geçen 4 yarışta 2 zafer alıp sevindiyse, ve bunun adı şans olmadıysa,, bizim 2. liğimiz de şans olmamalı.. Tabiki sevinecez…
    Bu arada schumi ve webber e de tebrikler…

  76. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    hamilton'da artık bazı şeylerden ders çıkarmalı kaç kere agresif sürüşleriyle yarışdışı kaldı. zorlamanın gereksiz olduğu yerde birde…en çok lastik patlatan pilottur herhalde hamilton

  77. Schumii Kimi avatarı

    Tebrikler adamım Schumi bu daha başlangıç. devamı ve daha iyisi gelecek inşallah.

    button efendi şimdi de sen doğruyu söyle bakalım ağzının payını nasıl bişeymiş. Adam olan böyle Schumi gibi pistte çok güzel verir cevabını ama sen dur bu daha iyi günlerin.

    Hamilton'a da yazık oldu herşeye rağmen tebrikler.

  78. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    sadece michael schumacher diyorum… bugün yarışta başka bi şey yoktu zaten

  79. Yavuz Balcı avatarı

    Berkhan şu pistte değerlere bakan baksın. bence dedim zaten. ben inanmıyorum bu pistin veriler açısından en çok bakılacak yer olduğuna. istanbul park her yönüyle buradan daha fazla veri elde edilebilecek bir pist.tabii kendi görüşüm.

  80. Nedir bu insanların Alonsodan istedigi anlamış degilim senedir!Yazmıcaktım ama TRT'de Hamdi diye birini koymuşlar,o bile yok şans felan fistan diyor.McLaren klanında zaten hemen hemen her mesajda *******,şans,balon vs gibi yorumlar yapılıyor.Burda bakıyoruz,arkadaş liste çıkarmak istiyormuş Alonso kaç kez önündekilerin sorun yaşamasıyla yer kazanmış vs vs.

    Aslında liste çıkaralım,en fazla devamlılıgı olan pilotlar,belki Alonso orda başı çeker.Adam elinde geleni yaptı yine,bu araçla bu kadar.Alonso'mu dedi Lewis,tekerini patlat,veya Vettel git kumlara gir diye.Ne garip insanlar var ya.Lewis yarış dışı veya sorun yaşarsa,Lewisciler ve Mclarenciler Alonsoya saldırmalarınızı bırakın artık.

  81. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Aero Dinami*Sampiyonlarin Pistiymis…O Son Viraji Degistirdiler Pist'i Resmen Berbat Ettiler

  82. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Yavuz Balcı Catalunya performans ölçümü açısından en çok bakılan pisttir.

  83. kingofspain avatarı

    Şu kırık Mclaren kanadı Lewis'in miydi?Yoksa Button'nınmı? Bu Button'nın performansını yada Lewis'in lastik sorununu açıklar.Yarış performanslarına bakarsak Ferrari ve McLaren Redbull dan kopmayacak.Bu sadece Barcelonaya özgü diyor uzmanlar ve Schumacher.

  84. Yavuz Balcı avatarı

    berbat derecede sıkıcı yarış.herşeye rağmen redbull ve webber i kutlarım.

    ben bu pistin asla ve asla ölçü olamayacağını hatta pist kategorisinde bile olamayacağına inanıyorum. gerçek hız ve performans istanbul da görülür. o zaman kim ne yapmış anlarız. lewis e gelince zaten temposunu ayarlamıştı ve tek tur hızlı attı diye lastiği patlayacaksa patlasın arkadaşlar.diğer derecelerine bakarsak zaten istikrarlıydı. bence lastik aşınmasından ziyade bunu görmeyen pit ekibine kızmak lazım. çek kardeşim 45 te pite lastikleri değiştir.zaten öndekileri yakalardı.en kötü ihtimal vetteli zaten geçip 3. olurdu. geçen sene başlarında ferrari pit ekibinin yaptıklarını bu sene McLaren yapıyor.

  85. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bahsettiğim istatistiğe 2005 Dünya Şampiyonluğunu da eklemek gerekir.

  86. bedavacılıkta son nokta

  87. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Bu arada Vettel'in sürüşünü oldukça beğendim. Schumacher'in 2003 Kanada'daki performansına benziyordu. Tabi aradaki fark Schumacher frensiz kazanmıştı…

  88. 4. olduk derken birden 2. olduk. yavaş olduğumuz bir hafta sonunda alınabilecek en mükemmel sonuç. hamilton biraz hırsının kurbanı oldu. üzücü bir durum.zaten lewis ın lastiklerini aşırı zorladığı biliyorduk. vettel ise sanırım en şanssız isimdi. buna rağmen aldığı 3.lük çok iyi bir derece. genel olarak sıkıcı bir yarıştı ama böyle olacağınıda tahmin ediyoduk. en zararla atlattık. sırada alonso nun favori pisti monako var.

    bu arada tribünlere hayran kaldım. yani hiçbir pilotun kendi evinde böyle desdeklendiğini görmedim. ispanyollar ciddi çok tutkulu.

  89. elif çivici avatarı

    Genel olarak ne çok sıkıcıydı ne çok heyecanlı bir yarıştı.Webber müthişti,çok hızlıydı ve bu zaferi sonuna kadar hakketti.Ama ne zaman patlatacak acaba lastikleri diye de beklemedim değil.Hamilton da talihsizlik yaşadı,yine yarışın sonunu belirleyen adam oldu.Button aradaki hız farkına rağmen Schumi karşısında hiçbir şey yapamadı,işte bunu şöyle açıklayabiliriz Schumi is back! Araç düzenlemeleri fazlasıyla yaramış belli ki.
    Ferrarilere gelince,Massa vasattan öteye gidemedi,araca uyumla ilgili problemleri oldugunu düşünüyorum çünkü onun hızı bu değil.Alonso gayet limitteydi ve çok hızlıydı,umardım ki hakkımızla kazansaydık 2.liği ama şans da yanımızdaydı,ama bundan önceki şanssızlıklarımızla zaten bunun diyetini ödemiştik.İspanyollar müthiş desteklediler ve ben başka hiçbir yarışta taraftarların tezahüratını bu derece net duymadım.Cidden müthişti bu durum Alonso ve Ferrari yi tatmin etmese de taraftarlar fazlasıyla memnun oldu.Ama çok iyi start aldık,Massa da güzel kalktı.Ama Mclarenler daha hızlıydı zaten ve Hamilton ulaşılmaz oldu.F sistemi bize düzlüklerde baya hız kazandırmış bunu Alonso nun sürekli ilk sektör zamanlarının iyileşmesinden görebiliriz.
    Vettel için de kötü bir gündü,ama podyuma da çıkamayabilirdi.

  90. kerim sisman avatarı

    Q2 ve Q3 te HRT den farkı yoktu galiba ferrarinin 🙂 massa ise bildiğiniz gibi. babannem gibi gidiyor yine.

  91. Tebrikler Webber. Yarışmak öyle olur işte, ne fazla kasıp araç yıprattı, ne de aracı korumak için gereğinden yavaş gitti. Doğru yerlerde hızlı turlar atarak yarışı haketti. Alonso pek birşey yapmadan podyuma çıktı, ancak takım 2. olabilecek kapasitede değil. Uzun vadede birşey yapmazlarsa geride kalacaklar. Vettel yine sorun yaşadı, yalnız bu sorunlar hep Vettel'in başına geliyor. Tıpkı Mclaren-Raikkonen ikilisinde olduğu gibi. Sürüş stiliyle alakalı olabilir, ya da tamamıyla yanlış ayarlarla çıkıyorlar yarışa, iki olasılıkta da Vettel hatalı gözüküyor.
    Schumacher ise en sonunda iyi bir yarış çıkartabildi. Button pitten çıkarken o kadar geriden gelip geçmesi müthişti. Button ve Massa yarış boyunca takım arkadaşlarının arkasında kaldı, onlar için pek hayırlı bir yarış olmadı. Gelelim Hamilton'a. Biri bana Hamilton'un neden önünde ve arkasında pilot yokken yarışın sonunda en hızlı tur için kastığını açıklasın. Yani hiç mi görmüyorsunuz lastiğin durumunu, bu nasıl bir olaydır çözemedim gitti. Takım arkadaşı 50 tur başkasını dibinden takip edip geçmeye çalıştı lastik patlatmadı, sen önün arkan bomboşken yarış dışı kaldın. Anlayamıyorum cidden takımdan hiç mi uyarmıyorlar bak arkadaş lastiğin kötü yavaş git diye. Böyle giderse 2 yarış birinci olur, 2 yarışı bitiremez. Şampiyon da olamaz. Son olarak önceki ispanya gp lerine göre biraz daha hareket vardı, geçen senelerin birinde yarışın ortasında tv yi kapatmıştım, bu sefer öyle olmadı. Sanırım kısa ve az pit stop fark açılmasını engelliyor, bu da seyir zevki açısından iyi birşey.

  92. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Fernando Alonso herhalde tarihte önündekilerin yarış dışı kalmalarından veya sorun yaşamalarından dolayı en çok puanı alan pilot kategorisinde kırılamayacak bir rekora koşuyordur. Bunun bir istatistiğini çıkarmak lazım aslında.

  93. kerim sisman avatarı

    bu yarış gösterdiki ferrarinin ispanyaya gelirken mclarenın bile arkasında kaldığı. biz ferrarinin redbull a yaklaşmasını beklerken mclarendan bile geriye düştüğü. ilk yarışta sıralama turlarında redbulla ile 0,3 sn fark var idi. şu anki durum ortada. ferrari mühendisleri na yapıyor anlamak mümkün değil. sanki salla başı al maaşı gibi. f kanal sistemide yarış içinde bi halta yaramadı.

  94. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Son sektörde yerde duran parça mclarenlerden birine mi aitti onu bir türlü öğrenemedim ?

  95. harbiye mclarenin mekanikerlerini :@ ya boyle bişi var mı ya alonso hızlı tur attı diye hamilton da hemen zorlamaya başladı 10 sn fark var lan arada son 2 tur al işte ya … harbi ya o mclarenin kanat parçası neydi öyle ??

  96. Schumacher bugün bazılarına düzlükte 15 km/s yavaş olmasına rağmen nasıl savunma yapıldığının dersini verdi.Buttonda yaptığı ukalalığın cevabını almış oldu.Benim için yarışın özeti budur.Redbull konusuna gelince sıralamalarda çok çok fark atan Redbull yarışta aynı farkı atamıyor.Araç boş depoyla inanılmaz hızlı!!!

  97. kingofspain avatarı

    Redbull'un hızının sıralama turlarına özgü olduğu yada pilotlarının o hafta sonunda havasında olup olmamasına bağlı olduğu ortaya çıktı.Lewis'in Vettel'i geçişini beğendim ancak aklıma takılan soru şu.Eğer bu pilotlar İspanyada yol vermesini bilmiyorlarsa,Monacoda neler olacak?Lewis ve Massa'nın önünde park ettiler resmen.Birde bir McLaren'in kanat parçası vardı.Bu Lewis'inmi?Çünkü lastik patladı,yoksa Button'ınmı çünkü Schumacher ile takibi kaybetti.Ferrari tabiki sevinecek çünkü iyi taraftan kalkamadı,ve startta gerçekçi olursak şansı kalmamıştı.Ama Lewis ve Fernando'nun yarış performansı'nın takım arkadaşlarına göre çok ama çok hızlı olduğu açık.Button yağmurlu havalarda strateji ile kazandı diyebiliriz çünkü kuru 3 yarışta Lewis' e oranla çok geride.Alonso ise iyi ve şanslıydı.Gelişim ve F-duct yada diğer gelişimleri dikkate alırsak ve onlardan maximum'u almayı öğrenirsek,bundan sonrası için umitlenebiliriz.Alonso ve Hamilton takımlarını sırtlayacaklar ve Redbulllar ile mücadele edeceklerdir.Yeterki Redbull'un performansı sadece sıralamalarla kalsın.Şimdiden söyleyeyim Monaco için 2 favorim var,Alonso ve Hamilton.Hamilton'ın tehlikeli bir yerde çarpmaması ve sağ sağlim çıkabilmesi sevindirici.Geçmiş olsun Lewis.

  98. Hamilton'un üzülcek bir yanı olduğunu düşünmüyorum..(Bkz:2009 İtalya Son tur) Bütün pilotlar lastiklerini korumaya almışken demek ki hamilton hala zorluyordu ve kaçınılmaz son oldu..Bu galibiyet çok işimize yarıyacak.Webber'in performansı muazzam'dı.

  99. cidden cok sıkıcı bir yarıstı, ispanya da bir daha takkımlar test filan yapmasınlar zaten pisti ezbere biliyor herkes. Yeteri kadar hızlıysan Geçiş yapılabilecek tek yer var, ilk viraj, orada da içeriyi kapatırsan bir sonraki virajda avantajlı yerde durdugun için aradaki fark 15 km bile olsa işe yaramıyor. 3. virajda türbülans dan dolayı saglam bi fark olusuyor zaten.
    Tebrik edilmesi gerekn tek kişi Webber bence, ilk defa bu akdar sessiz sakin bir yarış cıkardı, monaco yada türkiye de acısını cıkarmaz umarım.

  100. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Yapacak Birsey Yok,Kazalari Ve Sanssizliklari Düsünürsek Red Bull'un Sezonu Domine Etmesi Lazimdi…Bir Sonraki Yaris Monaco Tam Piyango Neler Olucak Bakalim

  101. ispanyada redd-bull un tebrik ediyorum çünkü burada çok hızlılardı ve sonucunuda podyumun en üstünde finish görerek aldılar.ama vettel için bu seneki kurallara biraz adapte olamamış gibi gördüm.ferrari ye de tebrikler bu gün düne nazaran daha hızlı oldukları açıktı,alonso gene çok iyi ve güçlü bi yarış çıkardı ama massa için düşüncelerim olumlu olarak gelişmedi. f-kanadımız çok iyi çalışıyo şimdi bize gerekli olan dawnforce de rakiplerimizden daha iyi gelişmek.tabiki de mercedesi de tebrik etmek lazım ispanyada geçen sezona oranla daha iyi bi tablo çizdiler…

  102. mert merter avatarı

    Lewis e üzüldüm
    Button dan utandim
    summi den gurur duydum
    GP de daha cok yaris var lewis cok cok iyi yerlere gelecektir ,
    McLaren in tek kaybi Lewis in kacan puanlari oldu
    Button hala ilk sirada
    Takimlarda da 1, yiz.

    Genel olarak mekanik problemler haric zevksiz bir yarisdi anlasildi YAGMUR yoksa zevk de yok.,
    FIA kesinlikle 2 pit spot stratejisini düsünmeli yoksa seyirci yavasdan baska yönlere yönelmeye basladi ben mesela bu gün Lemans la F1 arasinda gidip geldim.

  103. evet burak böcek arkadasım. cok yavas oldugumuz bir hafta sonunda alınabilecek en iyi sonuc yarış tempomuz iyiydi aslında ikinci pitstopdan sonra. neyse daha cok gelişip farkı kapatmalıyız. downforce kazanmalıyız virajlarda cok zaman kaybediyoruz ama iyiki alonso var bizde. Gerçekden araçtan maksimum performansı elde ediyor. Pilotlar şampiyonasında da aiyi bir yere geldi alonso. bundan sonra hızlanıp şampiyonluğa yarışmalıyız.

  104. söyleyecek söz bulamıyorum.son turda bu nasıl bi şanssızlıktır. umarım şampiyonluk
    şansına etki etmez

  105. Motorsporlarının cilvesi… Webber'i tebrik ederim muhteşem bir performanstı, Hamilton ı, fren sorunu sonrası yarışı podyumda tamamlayan Vetteli ve Ferrarisi ile Massa'ya göre çok ciddi hız farkına sahip olan Alonso'yu da tebrik ederim…

    Şu şans olayında değinmem gereken şeyler var, nasıl Alonso'nun malezya'da 2 tur kala motor patlatması şanssızlık değil, hem Ferrari'nin mekanik problemi, hemde Alonsonun aşırı zorlamasıysa, bugün Vettel ve Hamilton'ın yaşadıkları da şanssızlık değil… neden mi? Performans-dayanıklılık arasındaki çizgide Red Bull'un dayanıklılıktan çok performansa odaklandığı ortada, her yarışta bir sıkıntı yaşıyorlar nerdeyse, belkide fren soğutma kanallarını daha fazla performans için daha küçük seçtiler(brake duct)… Hamilton'a gelince, gerçekten üzüldüm adama, ama son turlarda Alonso'ya cevap olsun diye en hızlı tura kasacağına lastiklerine bakması daha hayırlı olabilirdi kendisi için, diğer yandan şuan gridde en çok lastik patlatan pilotun Hamilton olduğunu hiç bir istatistiki bilgiye bakmadan söyleyebilirim, adamın sürüş tarzı agresif ve lastiklere fazla yük bindiriyor, bu şanssızlık değil, performans için dayanıklılıktan ödün vermektir…Button ve Kovalainen, hatta 2007 de Alonso'nun ben böyle sorun yaşadığını görmedim, hatırlamıyorum… şanssızlık nedir biliyor musunuz? tur bindirdiğiniz adamın size bodoslama vurması şanssızlıktır, ama bugün Vettel ve Hamilton'ın yaşadıkları şansla alakalı mı, ben bunu tartışırım, karar sizin, içiniz rahatlayacaksa şanssızlık diye adlandırın

  106. 2008 Kovalainenin aynısını bu ke Hamilton yaşadı.Çok yazık oldu.Yarış temposuna baktığımızda Red Bull sıralamalardaki kadar hızlı değildi .Bence yarışlar artık polü alanın olcak gibi.Schumacher e de tebrikler.Dilerim Mercedes daha iyi gelişimler gösterir.

  107. Webber harika bir yarış cıkardı ve galibiyeti haketti.Hamiltona yazık oldu,şampiyonada büyük bir darbe aldı.Yine kendi hstasıyla oldu sandım ama öyel değilmiş.Button 15 km hızlı olduğu schumiyi geçemedi.Schumi hakkına konuşurken biraz daha dikkatli olur.Schumi güzel bir yarış gecirdi ve pilotajını göstermiş oldu.Massa alınabilecek en iyi sonucu almış oldu.Alguersuaride;hulkenbergi bir daha gecerek hamiltonunda yardımıyla evinde puan almış oldu,iyi yerlere gelecektir.

  108. Burak Erdoğan avatarı
    Burak Erdoğan

    Ferrari için burdan alınabilecek en iyi sonuç.

  109. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Lewis Umarim Piskolojik Olarak Cook Etkilenmez… Alonso da sansliydi ama dedgimiz gibi f1 bu her an hersey olabiliyor… Umarim Lewis Kendini Cabuk Toparlar

  110. Yusuf  Hitay avatarı

    gelde sinir krizi geçirme

    vettel'in yarış dışı kalmasını beklerken son tur lastik patladı :S

  111. Uff çok sinirliyim ya … bole bir şey olmaz mclarenin mekanikeri fln yok mu lastigin kötü durumda oldugunu söylemiyorlar mı beee nasıl iş bu al işte hamiltonun şampiyonluk ümitleride yarış dışı kalmasıyla bi nevi zora girdi yani , bunu konuşmak için erken ancak tam 25 puan …

  112. sıkıcı bir yarıştı. pek keyif vermedi. önceki senelerde olduğu gibi pit çıkışları sıralamayı belirledi.
    alonsonun 2005-2006 daki şansı geri döndü yine zannedersem, son 10 turda hem vettel hemde hamiltonun sorun yaşaması kadar istediği bir şey olamazdı zannedersem. hamilton için çok üzücü, son turda lastik patlatıp yarış dışı kalmak herkesi üzer. adam resmen çöktü. geçmiş olsun.
    ama daha heyecanlı yarışlar bekliyorum. bu yarışı saymıyoruz

  113. Vettele yazık oldu.Neden Ferrari bu kadar seviniyor anlamadım.En hızlı 3. araç,ve şansın yardımıyla 2. lik…Ne diyim,umarım bir an önce hızlanırlar.Webbere tebrikler,perfect :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir