Lauda, Monako'da Red Bull'un Kazanmasını Bekliyor

yazar:

kategori:

İspanya’da ilk sıradan kalkan Webber, Barselona’da rahat bir birincilik aldı ama Katalunya pisti, daha ziyade aerodinamik açından iyi olan aracı ön plana çıkarıyor.

Monako gibi daha yavaş pistlerde ise mekanik yol tutuş öne kazanıyor ve RB6, önümüzdeki hafta sonu için o kadar öne çıkamayacak gibi görülüyor.

Ama Lauda farklı düşünyor.

Lauda: “Eğer Red Bull burada 0,6 saniye hızlıysa, Monako’da durum aynı olacak ama bu sefer 0,3-0,4 saniye önde olacaklar.”

“Gelecek yarış için durum hiç değişmeyecek.”

Red Bull patronu Christian Horner: “Monako, bizim en güçlü pistimiz değil ama geçen sene güçlü olmadığımız alanlarda aracı geliştirdiğimize inanıyoruz.”

Pazar günü fren sorunu yaşayan Vettel, McLaren’den Lewis Hamilton’a geçiliyordu.

2008 dünya şampiyonu Hamilton’un bir Monako hayranı ve galibi olduğu net ve McLaren de orada ciddi başarılar elde etti.

Martin Whitmarsh: “(Red Bull’un) önünde başlamamız gerek, o şekilde onları yenebiliriz.”

“Mark, bugün iyi bir tempoya sahipti ama Sebastian, Lewis için bir tehlike değildi.”

“Monako buraya göre çok farklı. Göreceğiz”

Hamilton, Monako’nun Barselona’ya göre farklı olmasına rağmen ikisinin de yüksek yere basma kuvveti istediğine işaret etti.

Hamilton: “Monako’da (Red Bull’un) aşırı derecede rekabetçi olacaklarından şüphem yok. Ama umuyorum ki Montreal’de onlara biraz daha yakın olacağız”

“Buradaki gibi yüksek yere basma kuvveti isteyen pistlerde diğerlerine kıyasla iyi bir avantaja sahipler”


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    İspanyada lewis yarışta çok iyiydi. Monacoda lewis sıralamada olmasa bile yarışta rb yi bırakmaz.

  2. Monaco da Redbulun iyi olacağı kesin çünkü monako yavaş olabilir ama yavaş dönülen virajlar aero su iyi takımların işine gelir bu yüzden Redbull bu konuda iyi olabilir ama Mclaren yavaş kalacaktır tahminim.Ferrariden alonso bu yarışta kişisel yeteneğini dökebilir.Mercedes den Schumacher bu yarışı normal şartlartda kaznaırdı ama araç yeterli olurmu bilinmez

  3. burak bocek avatarı

    Monako en kısa,en çok turun atıldığı,kötü ile iyinin arasının en yakın olduğu pist.Redbull downforce en iyi olan takım olduğu için sadece kanat açılarıyla bir oyanama yapıp piste çıkmaları yeterli.Lakin bir şekilde sorun Redbullu rahat bırakmıyor.Ancak artık en aza inmiş gibi ve tüm yarışları bitirselerdi farkı açıp gitmişlerdi.Onları sezon boyunca kimsenin yakalayacağını sanmıyorum 1-2 yarışa en geç liderliği kaparlar tek teselli olabildiğince zorlayıp enselerinde hata beklemek olur.Benim tahminimce Mclaren yada Ferrari kendi arasında çekişir daha çok gelişip az hata yapan kazanır.Ama Redbull bir süre sonra istikrarıda sağlar.Çoğu kişi gelişimde geri kalacaklarını düşündü ancak tutmadı tek tutan yaşadıkları sorunları bilmek oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir