Massa Lastik Sorunu Karşısında Şaşkın

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilot, kış döneminde genelde başa baş olduğu, hatta ilk yarış Bahreyn’de sıralamada önünde olduğu takım arkadaşı Alonso’nun gerisinde kaldı.

Massa bunun nedeni olarak, Bahreyn’deki yarışa kadar kullanılan daha sert lastiklerle çalışamamasını görüyor.

Massa: “Kesinlikle mutlu değilim. Çünkü testlerde bütün kış araçtan ve sürüşümden %110 memnundum.”

“İlk yarışta araçtan %120 memnundum ve sıralama ile yarışta harika bir iş çıkardık. Daha sonra, bu lastiklere geçtik, 4 yarışa aynı lastiklerle, Bahreyn’e kıyasla bir derece daha sert olanlarla çıktık ve sorun yaşadım. Lastikleri istediğim gibi kullanamadım, özellikle de yeni olduklarında. Durumu anlamam gerekiyor. Olay, bir tur atıp, yapmanız gerekenleri yapıp yavaş kalmanız değil. Yapmam gerekenleri yapamıyorum, sorunun ne olduğunu anlamalıyız.”

Ferrari, Massa’nın sorununa çözüm bulmak istiyor.

Domenicali: “Bizim tarafımızdan yapılması gereken, araç içinde kendini rahat hissedebilmesini sağlamaktır. İlk defa bu hafta sonu gerçekten böyle olmadığını söyleyebilirim. Çünkü baştan beri aracın tutunma seviyesinden şikayetçiydi, önceden hiç olmamıştı. Fernando için ise baştan beri pek mutlu olmadığı ilk hafta sonuydu”

“Bu hafta geri dönüş ve Felipe’nin aracıyla ilgili, belki ayarlar, belki hazırlık belki de yere basma kuvveti seviyesi, ne yapılması gerektiğini görme açısından çok önemli. Çünkü ona iyi bir araç verirsek çok iyi ve güçlü olacak. Bundan eminim. Mümkün olanın en iyisini vermek bize bağlı”


Yorumlar

  1. efendimayin  avatarı

    Felipede demek lastikten muzdarip. Yalnız massa taraftarı olarak ferrariden ayrılmasını istiyorum. Alonso ferrariye schumiden daha uygun bir sürücü, alonso eşit şartlarda yarışmak istemez çaylak lewise yenilince hemen ayrıldı mc den. Massa için renault uygun olabilir gelişirse araç.

  2. burak bocek avatarı

    Sorun bu sistemi denerken çekilen sıkıntı,ayar sıkıntısı ve tabikide arka kanadın işleyişinin değişmesi.Ama eski yerimize ksıa süre içerisinde döneceğimize inanıyorum.Birkaç yarışa otursun Massa'nında tekrar eski perfonmansına kavuşup gerek denge,gerek lastiklerde çok daha iyi olucağına inanıyorum.Türkiye senden zafer bekliyor Felipe

  3. kingofspain avatarı

    Şu sek-suk-cik cuk lu konuşmasanda yapTIK etTİK kelimelerini öğrensen?

  4. hadi dominicali.. verin de görelim bakalım.

  5. MagicAlonso avatarı

    evet Alonsoda bu hafta sonu memnun değildi yeteri kadar araçtan.Zaten yüz ifadesinden bu açıkça belli oluyordu.En büyük sıkıntı bence yere basma kuvveti olarak görünüyor.Bu sebeple araç ciddi manada tutunma eksikliği yaşıyor.Umarım bir an önce buna çözüm bulabilirler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir