Hamilton'un Lastiğini Pistteki Taşlar Patlatmış Olabilir

yazar:

kategori:

Takım patronu Martin Whitmarsh, yarışın hemen ardından pist üzerindeki bir yabancı maddenin soruna yol açtığını belirtirken, Bridgestone da bunun lastikten kaynaklanan bir sorun olmadığını belirtmişti.

Hamashima, McLaren ile birlikte konu hakkında araştırma yaptıklarını açıkladı.

Pazartesi sabahı ortaya atılan bir teoriye göre jantın kenarına sıkışmış bir taş parçası lastiğin patlamasına neden olmuş olabilir.

Rubens Barrichello İspanya’da sıralamaların ardından uçuşan taşlar nedeniyle son anlarda otomobilini kontrol etmekte zorlandığını belirtmişti.

Lastik jantına bir taş parçasının sıkıştığını düşünen Barrichello’yla birlikte Sebastian Vettel’in fren sorununa da bu taşların neden olabileceği iddia edildi.

Christian Horner, “Bunun kesin nedenini ancak fabrikada öğreneceğiz ” diye konuştu.

 


Yorumlar

  1. Kum araci cakildan daha iyi yavaslatir. (Cakilda sert fren yapildiginda arac kaymaya devam eder, cunku ustteki cakil taslari alttakilerin uzerinde yuvarlanir, deneyebilirsiniz :)) Ancak kum tercih edilirse, pist disina cikildiginda kuma saplanip yaris disi kalma ihtimali vardir, bunun icin kum tercih edilmiyor olabilir.

  2. kingofspain avatarı

    Kum güvenli olmayabilir.Aracı durduramayabilir.Heralde düşünmüşlerdir onu.

  3. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    benim anlamadıgım alonsonunda motoru yandı yanı sartlar esıt hatta daha kotu alonsonun basına gelenler olabılır talıhsızlık sanssızlık yasayabılır he yasamasa alonso sonuncu olmıcaktı arkasındaydı zatenyani 3 puan onunde olurdu oda alonsonun hak ettıgı yer yanı alonso zaten yerıne razı gelen bır pılot ama hamılton en ıyı pılotya neden puanı gerı kaldı bunu arastırın aLOnso da 0 puan cektı 1 tane vettelde cektı sımdıde hamılton alonso acıklamasında ben 0 puan aldım ama onemlı degıl sorunu bılıyoruz 9 gıderken yarıs dısı kalmak daha ıyı ama sonucta dıgerlerıde boyle bısey yasıcak dedı

  4. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    benim anlamadıgım alonsonunda motoru yandı yanı sartlar esıt hatta daha kotu alonsonun basına gelenler olabılır talıhsızlık sanssızlık yasayabılır he yasamasa alonso sonuncu olmıcaktı arkasındaydı zatenyani 3 puan onunde olurdu oda alonsonun hak ettıgı yer yanı alonso zaten yerıne razı gelen bır pılot ama hamılton en ıyı pılotya neden puanı gerı kaldı bunu arastırın aLOnso da 0 puan cektı 1 tane vettelde cektı sımdıde hamılton alonso acıklamasında ben 0 puan aldım ama onemlı degıl sorunu bılıyoruz 9 gıderken yarıs dısı kalmak daha ıyı ama sonucta dıgerlerıde boyle bısey yasıcak dedı

  5. bir pilotun kendi hatasıyla yarış dışı kalması başka bi şey.
    ben kendi hatası dışında yarış dışı kalmasından bahsedeceğim (bu olayla ilgili değil genel olarak)
    bir pilotun talihsiz şekilde yarış dışı kalması rakipleri dahil hiç kimse için sevindirici olmamalı.yarışı bitirmek pilot için en önemli noktadır.rakipleriyle mücadele edemeden yada iyi bi yerde yarışı bitirecekken yarış dışı kalmayı hiç bir pilot hak etmez.unutmayalımki yarışı bitiremeyen her pilot kendi emeklerinin ve takımının emeklerinin boşa gitmesiyle moral olarak düşecektir.bu başınıza gelebilecek yarıştaki en kötü şeydir.
    hiç bir zaman bir pilotun rakibide olsa yarış dışı kalmasını hiç istemem çünkü kazanacaksa tek başına değil rakibinize rağmen kazanmalısınız onu geçerek kazanmalı yada en azından onunla savaşarak kaybetmelisiniz
    yarış dışı kalmak demek bir çiftçinin ektiği ürünün tarlada yanması-dolu vurması-don vurması gibi talihsiz bi olaydır bence

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Şu pistlerdeki kaçış alanlarını(pist dışı alanlar) artık çakıldan değilde kumdan yapsınlar, yeter artık bu kaçıncı lastik, sadece Mclaren açısından değil herkes açısından aynı, yeri gelir o çok sağlam dediğiniz yaşam hücreleride kurtaramayabilir çünkü bu hız ve performans canavarlarını yere bağlayan en önemli etken lastik ….

  7. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    yokk hayır tassa sorumlu otastan alonsoda gecıyo massada buttonda yanı ama herneyse onumuzdekı hafta sorunu ogrenıcez ama bence sorun lastıkde dıycekler hamılton bırsey yapmadı dıcekler sadece son tur ıannılmaz tur zamanı yaptı okadar

  8. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    bence halamın bıyıgı olabılır sorumlu nasıl oldu ama hahahahah yav adam lastık kullanmayı bılmıyo kabul edın serhan acar bıle mclarenın lastıgın cok yıpranmıs oldugu bellı oluyo dedı 3 tur sonra lastık patladı yanı serhan acarı mclarene alsalar en azından hamıltonun lastıklerını takıp eder karlı cıkarlar ayrıyetten austuralıda 2 stop yapmasına ragmen cok cobuk lastık yedıgınıde bılıyoruz hamıltonun

  9. serkan akgül avatarı
    serkan akgül

    kingofspain, aynen katılıyorum benimde dikkatimi çekti.Lastik taşıyamayacağı bir açıyla yüke binince jant tan ayrıldı sanki..
    Tabiki yinede son metreye kadar zorlamasını seviyorum Hamilton un,belirtmem gerek…

  10. ya patlayca olsa 8 c. virajda patlardı araclar cakıllara kadar tasıodu ıllakı bı suclu bulacaklar kendınce ….zorladı ondan oldu baska sebebı yok…!!!!

  11. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Pist Görevlileri Mükemmeldi Koca Bir Yaris Boyunca Pist'de Kanat Parcalari Vs.Vs Kaldi Ayrica Button Cuma Pit Yolundan Cikarkenki Parca Da Cabasi

  12. Çok erken konuşuyorsunuz hep akadaşlar kimi diyor zorladı patlattı kimi diyor kesin taş girdi.İşin doğrusu şu serhan acar sürekli demedimi yayında bridgestone de demişti sol ön lastik 3.virajda çok fazla baskıya maruz kalıyor.Bu yarışın ortasındada olabilirdi başka birinin otomobilinde de olabilirdi.Vettelin sorunu baştan beri vardı çünkü araç içi kameradan sürekli savrulduğu görülüyordu.Oyun yonayanlar iyi bilirki fren sorununda araç savrulur kontrol etmek çok zor olur.Vettel ondan sonra pist dışına çıktı ve nerdeyse viraja gelmeden 200 metreden yavaşlıyordu.Taşlardan kaynaklanmış olabilir ama 3.virajda olduğuna göre ufalanma sorunundan olduğunu düşünüyorum.

  13. kingofspain avatarı

    Ya bırakın taşı,kanat duruyordu pistin üstünde.Ama lastik patlamadan çok daha önce viraj girişinde ,lastiktiğin açısında bir gariplik olduğu belli.Vettel'İn sorunu pist dışına çıktıktan sonra başladı,ordaki çakılları pistin üsütünede taşıdı.Galiba Lewis'te hemen o kısımdan sonra yarış dışı kaldı.Zor ama mantıklı bir açıklama.

  14. ismail uçar avatarı

    didem sana katılıyorum.lewis i sevmeyenler onu kötülemek için elinden geleni yapabilcekleri bi fırsat buldular..kötü pilot oldugunu sölemedikleri kaldı sadece.serhan acar bile anlatımında pist üzerinde çok fazla madde oldugunu söledi.

  15. Bu demek oluyorki Lewis yarış boyunca lastigini iyi kullanmış zaten zorlayacak bir durum yoktu ortada araç üstü kameralarda pisttin ne kadar kirli oldugu açıkca görülüyodu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir