Ferrari: "Red Bull'u Yakalamak İçin Yere Basma Kuvveti Gerek"

yazar:

kategori:

Fernando Alonso’nun şu anda ikinci sırada her iki Red Bull pilotunun önünde olmasına rağmen Stefano Domenicali, İspanya’da RB6’nın temposunun, aerodinamik avantajı açısından bir uyarı niteliğinde olduğunu söyledi.

Şimdi de yarışlar yere basma kuvvetinin önemli olduğu yerlere kayarken Domenicali, Red Bull ile mücadele edebilmek için daha fazla aerodinamik performans bulmaları gerektiğini düşünüyor.

İspanya’daki RB6 için Domenicali: “Red Bull, kendi performanslarında bir adım ileri gitti. Bu Cumartesi de gördük, Cuma da. Ama dürüst olmak gerekirse bunu, Mark Webber’in yarıştaki performansında gördük. Bizim için referans oydu”

“Aşırı tepki vermek zorunda değiliz ama üzerine çok dikkatli bir şekilde bakmalıyız. (Red Bull) aracının verimliliğini geliştirmiş, bu yüzden çok iyi iş çıkarıyorlar”

“Şampiyonaya bakın. En hızlı araca sahipler, sezonun başından beri sıralamada birinciler ama sıralamada üçüncüler. Bu yüzden dayanıklılığı ve aracın pakedindeki diğer önemli şeyleri unutmayın”

“Bu durum çok sıkı çalışmamız, esasen araçta daha fazla yere basma kuvveti bulma adına aerodinamik yönde çalışmak için bizi teşvik ediyor.Bu alanda ilerlememiz gerek. Çünkü bunun temel olduğu pistler var ve pek verimli olmayan araca sahip olma riskini göze alamayız.”

Domenicali ayrıca Red Bull’un sert lastiklerde büyük avantaja sahip olmasa da neden yumuşak lastiklerde bu kadar iyi olduğunu anlamaları gerektiğini de söyledi.

Domenicali: “Nedeni şu anda net değil. Mühendislerimiz bunu anlamalı. Ayrıca anlamamız gereken bir diğer husus da pilotlarımızın davranışlarının, kullandığımız lastik veya hamurlara bağlı farklılığı”

“Bunun, pakedimize etkisi büyük, çok dikkatli bakmalıyız”


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Elbette Ferrarininde sorunları olacak, ama asıl problem İlk yarıştan bu yana Ferrarinin yerinde sayması. Diğer takımların hepsi ilerledi, Ferrari yerinde sayıyor.

  2. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    Domenicali; evet yere basma kuvvetine ihtiyacımız var… pazardan alı verin 😀

    ya bunu siz çözeceksiniz siz, madem sorunu biliyorsunuz.. e zaman da çözünüz….

    yeni kanadı kullanmasanız her şey düzelecek… bence diğerleri ileri gitmedi.. siz geri gittiniz… düzlük hızı her şey değil….

  3. burak bocek avatarı

    Neden yazık olsun.Gayet normal açıklamalar tabiki zorlamalıyız yada referans olarka Redbullu alıyoruz araçları şöyle böyle eksiğimiz bu yönde diyecekler.Zaten böyle konuşmayan birinde problem vardır.Dev olmak her zaman en iyi olmak anlamına gelmiyor.Bu takım son 10 yılda 8 markalar şampiyonluğu,6 pilotlar şampiyonluğu kazandı.Bakınız Mclaren'den Whitmars yada Mercedes'ten Schuminin açıklamarına hep aynı şyi vurguluyorlar;Redbull…
    O halde yapmak gereken onları yakalamak için zorlamak zorlamak,aracın eksik yönlerini kapatmak

  4. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    "Şampiyonaya bakın. En hızlı araca sahipler, sezonun başından beri sıralamada birinciler ama sıralamada üçüncüler. Bu yüzden dayanıklılığı ve aracın pakedindeki diğer önemli şeyleri unutmayın"

    Sanırsın ferrari'nin elinden cıkan her sey sorunsuz calisiyo. turkiye'de 5. motoru kullanırken de bunları soyleyebilecek misin bakalım.

  5. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Sırf Alonso Massa'dan daha hızlı diye de takım çok yavaş demek pek doğru değil ama.. Elbette Alonso maximumda sürecek suyunu çıkartacak.. O zaman ben de Mclaren'in hızını Lewis'e bağlarım.. Ne kadar doğru olur ? Tabiki olmaz..

  6. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Mercedesin hızında olduğumuzu, Şuminin bir yarışta eski haline dönüp aracı limitlerinde kullanamayacağına dayanarak söyledim. Massaya bakarsanız Alonso nun hızının ferrariye değil, Alonsoya bağlı olduğunu görürsünüz. Bu kadar basit.

  7. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Ben çok kötümser bakmıyorum. Tamam Redbull farkı biraz daha açtı fakat Mclaren'nin o kadar da gerisinde değiliz. Sıralamada çok yakındı Alonso Mclarenin derecelerine.. Heleki Mercedes'le aynı hızda olduğumuzu neye göre söyledin anlamadım, Alonso pitten sonra 30 sn fark açtı Schumi'ye.. Belki de F-Duct olmasaydı daha iyi olurduk kim bilir. Ayarlara yansıtamamış olabiliriz, downforce kaybetmiş olabiliriz ne de olsa yeni sistem..
    Ben Monaco da daha güçlü olacağımızı düşünüyorum. Şampiyonada farklar çok yakın. Zorlamalıyız…

  8. kingofspain avatarı

    Redbull o kadar hızlıydıki,Ferrari ve Mclaren yavaş gözüktü.Böyle olmayacak bence.Bakalım Monacoda ne gibi bir yarış bizi bekliyor.Alonso-Hamilton ve Schumacher'in Redbull'un önünde olacağını düşünüyorum.Bir şekilde.Belki cumartesi değil,ama pazar günü.

  9. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bi delikte F10 un altına açın o zaman, Alonso ordanda SOL ayağıyla yere basar.

    Çok yazık ya, Ferrari gibi bir efsane takıma sürekli; "odaklanmlıyız odaklanmalıyız" diye yerinde saymaya odaklanmak yakışıyor mu hiç?

    ilk yarışta Redbull ile Ferrari arasında sadece 0,2 sn vardı, Ferrari de Mclarenden en az 0,8 sn hızlıydı. Şimdi Mercedes gp ile aynı hızda. Mclarenden 0,4 sn yavaş, Redbull dan 1 sn yavaş. Böyle gitmeye devam ederlerse şampiyona 4. lüğü ancak gerçekçi bir hedef olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir