Çaylak Nakajima Her Yarışta Puan Peşinde

yazar:

kategori:

Japon pilot Kazuki Nakajima, ilk tam sezonundaki her yarışta puan peşinde olacağını söyledi ama bunun kolay olmadığını da belirtti.

Nakajima: "Hedefim, her yarışta puan almak."

"Tabii ki her yarışta puan almak kolay değil. Ama fırsatları her seferinde elimde tutarsam, bu durum beni puanlara ulaştıracaktır. Bu benim hedefim."

Nakajima, Williams’ın test ve yedek pilotu olarak başlaığı senenin son yarışı Brezilya’da ilk defa bir yarışta F1 aracının direksiyonuna geçmişti. Bu fırsat, takımın Avusturyalı pilot Wurz’un, İnterlagos’taki yarıştan önce emekliliğini açıklaması ile ortaya çıkmıştı.

Bu yarışta Nakajima, 10. sırayı elde ederken takım arkadaşı Nico Rosberg 4 olmuştu. Alman pilot sezonu 9. olarak tamamladı.

Nakajima, F1 podyumuna tırmanın kolay olmadığını kabul etti.

Nakajima: "Makinemiz, geçen seneye göre kesinlikle gelişti. Gelişim sınırlarını anlıyorum ve diğerlerinin ne kadar daha iyi olduğunu"

"Bir takım olarak, podyumda bir yer veya bir zaferi amaçladığımız gibi, hâlâ bazı kusurlarımızın olabilir. Amacı başarmak, benim ve takımın bu sezon ne kadar gelişeceğine bağlı"

GP2 serisinde 2007’de Yılın Çaylağı seçilen Nakajima, Ferrari ve McLaren’in yenilmesinin de zor olduğunu ifade etti.

Nakajima: "Zirvedeki iki takımın önde olacağına şüphe yok, diğer beş takım yeri kesin değil. Orada neler yapabileceğimi görmek için bekleyeceğim"

Nakajima, düzenli olarak yarışan ilk Japon pilot Satoru Nakajima’nın oğlu. Satoru, 1980lerin ortalarında ve 1990ların başlarında Lotus ve Tyrell adına yarışmıştı.

Kazuki Nakajima’nın takım arkadaşı da, eski dünya şampiyonlarından Keke Rosberg’in oğlu.

Küçük Nakajima, 1996’da kart ile yarışmaya başladı ve 2002’de Toyota’nın geliştirme programına katıldı, 5.oldu. Japon F3 serisinden 2004 ve 2005,2te genelde 3. olmuştu. Ardından Avrupa F3 serisinde mücadele etmişti.

Nakajima: "Fiziksel ve teknik olarak, (F1 pilotundan) istenen seviyeye ulaştığıma inanıyorum. Fiziksel kuvvet sorunu hakkında, simulasyonlar aracılığı ile test çalışmalarında kendimi iyi hissettim. Teknik açından ise her kavrama hakimim"

"Bütün sene, harika bir sezon olacağını biliyorum"


Yorumlar

  1. sabaWillims Toyota avatarı
    sabaWillims Toyota

    iyi pir pilot büyük başarılar kazanacağından eminim.
    bekleyelim ve görelim…

  2. Başarılı olma ihtimali yüksek. Testlerde de çok süper bir başarı elde etmişti. Umarım en başarılı Kamikaze olur. Şimdilik istatiski olarak en başarılısı Sato diye biliyorum.

  3. Williams iyi durumda Nakajimanın iyi olmaması için bir neden yok başarılı olacaktır!

  4. İlk baştan söylediğim gibi.Bu yılın süper çaylağı olacak.Toyota nın tek umudu!:)

  5. Antrenmanlarda baya iyi bir performans gösterdi. Neden olmasın ki??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir