FIA, Stepney ile Çalışılmaması Konusunda Uyardı

yazar:

kategori:

FIA, Nigel Stepney’e karşı resmi biçimde herhangi bir adım atmayacak ama yönetim kurulu, motor sporları takımlarını, eski Ferrari mühendisi Nigel Stepney ile 2009 yazına kadar çalışmaması konusunda uyardı.

Stepney, Ferrari bilgilerini McLaren’e aktarması kapsamında İtalya’da polis incelemesi altında.

Bu olay sonucunda FIA, McLaren’in 2007 sezonu puanlarını silmiş ve bunun yanında 100 milyon dolarlık da para cezası vermişti.

Daha sonra yönetim kurulu, yasal departmanın Stepney ile görüşeceğini ve motor sporlarında Stepnwy’in geleceği ile ilgili karar vereceklerini bildirmişti.

Ama Cuma günkü toplantının ardından FIA, Stepney’in resmi olarak motor sporlarından uzaklaştırılmanın bir seçenek olmadığını, sadece takımlara İngiliz teknik adamla işbirliğine girip girmeme konusunda dikkatli olmlarını önereceklerini söyledi.

FIA’nın gece dağıttığı bildiri: "Formula 1’de gizli bilgilerin izinsiz olarak kullanılması kapsamında geçen seneki incelemede FIA, Bay Nigel Stepney’in, Ferrari çalışanı, gizli Ferrari bilgilerini Vodafone McLaren Mercedes’in bir çalışanına aktıardığı iddialarını duydu."

"Bay Stepney, kendi ilgisinin doğruluğundan şüphe etmesine rağmen bu iddiaları kabul etti ve FIA’dan özür diledi."

"Bay Stepney, FIA’dan bir lisans sahibi olmadğından, Uluslararası Sportif Kanunlar kapsamında kendisine karşı resmi bir hareket olmayabilir (FIA, Bay Stepney’in hareketlerini inceleyen İtalyan polisi ile işbirliğinde olmasına rağmen)"

"FIA, kendi lisansına sahip olanları, uluslararası motor sporlarıyla olan ilgisinde uygunluğu kapsamında Bay Stepney ile profesyonel olarak ibirliğine girmemelerini önerir."

"Bu öneri, 1 Temmuz 2009’a kadar geçerlidir"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir