Monako Öncesi McLaren

yazar:

kategori:

Jenson Button: “Geçen sene Monako’da kazanmıştım. Sezonumun ve hatta bütün yarış kariyerimin öne çıkan anlarından biriydi. Orayı izleyerek yetiştiğiniz bir yarış. Orada daha sürmeden pisti tanırsınız, her virajını. Bu yüzden oldukça özel bir yer. Her genç pilot orada kazanmayı hayal eder. Senelerdir orada yarışıyor olsam da bir Formula 1 aracıyla pitten çıkıp tepeyi tırmanırken yaşadıklarınız, asla tam olarak tahmin edemeyeceğiniz bir şey. Hızlanma inanılmaz ve duvarlar çok ama çok yakın”

“Hafta sonundan en iyisini çıkarmak için hızınızı kademeli olarak arttırmalısınız. İlk turdan hamle yapıp hata riskine girmenin bir yararı yok. Hafta sonu içinde pist inanılmaz derecede hızla kauçuk kaplanıyor. Şartlar geliştikçe, güveniniz arttıkça virajlardaki hızınızın yükselmesini akışına bırakırsınız. Yeri çok seviyorum, oraya tekrar gitmek için sabırsızlanıyorum. Sonucun oldukça zor olduğunu düşünüyorum. Çünkü, bir çok rekabetçi pilot var, bu yüzden bu hafta sonu biraz olağanın dışında bir yarış olması için iyi bir şans var”

Lewis Hamilton: “Monako pistine bayılıyorum. Formula 1’deki en harika pist. 2008’de oradaki zaferim belki de Formula 1’deki en iyi galibiyetim, kariyerimin en güzel anlarından biridir. İnanılmaz bir gündü. 2008’de yağmur vardı, önümüzdeki haftaya bakarsak hava yine tahmin edilemez durumda. Haftanın çoğu için yoğun yağmur bekleniyor. Pazar günü yağmur yağmasa bile antrenman ve sıralamanın karışması, yılların en heyecanlı, en tahmin edilemez yarışını ortaya çıkarabilir.”

“Bu muhteşem olur. Çünkü yağmur yağmadıkça lastikler için bir defa pite girilmesi ile stratejinin önemi azalıyor. Bu da sıralamanın her zamankinden daha önmeli bir duruma gelmesi anlamına geliyor. Sıralama tempomuzu arttırmak için hâlâ sıkı bir şekilde çalışıyorken Monako’nun, pilotun etkisinin diğer yerlere göre daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden iyi bir iş çıkaracağımıza inanıyorum. Buna ilave olarak oraya özel bir kaskla çıkacağım.”

Martin Whitmarsh: “Monte Karlo’daki geçmişimizin parmakla gösterilir cinsten olduğunu söylememe gerek yok. McLaren, 1988-1993 arasında art arda 6 defa kazanmasının yanında toplamda 15 galibiyet almıştır. Rekabet etmeye bayıldığımız bir yer.”

“2010 için ise zor olacağının farkındayız. Sıralamada nihai tempomuzu göstermedik ve MP4-25, kısa, düşük hızlı virajlara sahip yavaş ve dar pistlere uygun bir araç hissi vermiyor. Bunu söylemekle birlikte takımın, yarış için için özel bir şeyler yapacağını da biliyorum. Ve Lewis ile Jenson… Sadece iki cadde pisti uzmanına sahip değiliz, ayrıca son iki Monako galibine sahibiz”

“Hem Jenson hem de Lewis’in, Monako’da kazanmak istediklerini biliyorum. Her ikisi de kendine güveniyor. Ortaklığımızın dördüncü senesinde üçüncü defa Monako’da kazanabilirsek bu, Vodafone McLaren Mercedes için inanılmaz bir başarı olacak.”


Yorumlar

  1. geçen yıl button harika sürüp hem polü hem de yarışı rahat almıştı. -öyle yumuşak stille falan da sürmemişti çünkü burada pole ve yarış için daha agresif süreceğim demişti, f1.com un video arşivinde pole turu var, seyredebilirsiniz.- Hamilton da sıralamalarda duvara çarmıştı galiba. Demek ki agresif sürerken de dengeyi kaçırmamak gerekiyor. Yanlız bu yıl ki araç geçen yılki brawn kadar downforce üretmiyor. o yüzden sıralamaların mclaren ve özellikle de button için sıkıntılı olacağını düşünüyorum. bir ihtimal yağmur şans getirebilir. adam da yağmur adam oldu bu arada 🙂

  2. Lewis acaba arkadan başlarsa buradada atak yapacak mı çok merak ediyoruö :D:D:D:D:D:

  3. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    McLaren'in öyle 1 sn filan geride olacağını düşünmüyorum.

    McLaren'inde var dır Monaco için bir planı 🙂

    Galibiyet olmasa bile Podyum'da mutlaka olurlar.. Fark yaratanların arasına katılabirler..:)

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    hernekadar araç bu sene bu piste uygun değilmiş gibi gözüksede , Mclarenin monacodaki başarısı ortada… oyüzden en kötü ihtimalle ilk üç gelebilir yağmur yağarsa zaferde gelir…

  5. mert merter avatarı

    BU sezon McLarene uygun deyil denilen bir cok pist den cok cok iyi isler cikardik Monoco dan da iyi isler cikaricagiz diye düsünüyorum Lewis cade pistlerinin 1 numarasidir bir aksilik olmazsa ilk 3 de rahatlikla yer bulur.

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Lewis ile Jenson… Sadece iki cadde pisti uzmanına sahip değiliz, ayrıca son iki Monako galibine sahibiz"

    arac dingil açısından kötü ama yinede farkımızı ortaya koyarız

  7. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    En çok pilot becerisinin ortaya çıktığı bir pistte ben Schumi'dende birşeyler bekliyorum eğer istediği ayarları tutturursa

  8. kingofspain avatarı

    :)) Aynen Yusuf.McLaren'in çok geride kalacağını düşünmüyorum.Hatta Alonso ve Lewis Redbull'un önüne olacak.

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    zor be whitmarsh, bu pist bu yıl bize pek uymaz diye düşünüyorum.

    ve birde artık başka bir takım pole' ü alsın artık, alonso bile alsa razıyım ama şu redbull'ları önde görmekten sıkıldım

    geçen yıl brawn bu yıl redbull, bu ne yahu 2-3 yıllık takımlar şampiyonluğa oynuyor, yerim böyle kuralıda böyle fason takımlarıda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir