Michael: "Williams Yeteri Kadar İyi Değil"

yazar:

kategori:

Çoğu takım gibi Williams da Barselona’ya yeniliklerle geldi ama ileri yönde adım atmalarına rağmen diğerlerine kıyasla yerlerinde saydıklarını belirtti.

Sam Michael: “Rubens’in 2 puan alması, Cumartesi olduğumuz yer göz önünde bulundurulunca iyi bir sonuç. Ama genel performansımız İspanya’da yeteri kadar iyi değildi. Daha önemli ilerlemeler kaydetmek için zorlamaya devam etmeliyiz.”

“Barselona’da her iki aracımız için bir dizi yeniliğe sahiptik. Başta parçaları Cuma günü Rubens’in aracında denedik ve Grove’deki takım, Cumartesi günkü son antrenman kadar yeni bir set hazırlamak için sıkı çalıştı.”

“Elimizdeki güncellemelerde yeni bir difüzör vardı, ki bu da yeni bir vites kutusuna ihtiyaç gerektirdi. Ayrıca sidepod girişlerini de yeniden düzenledik, yeni bir ön kanat tetik mekanizması da vardı. Değişen kurallar çerçevesinde yeni kanat aynalarımız da vardı.”

Barrichello, İspanya’da sıralamada ilk seansta elenerek sürpriz yapmış, yeniliklerin işe yaramadığına inandığını belirtmişti. Ama Michael, Brezilyalı pilotun seansta aldığı hasardan da etkilenmiş olabileceğini düşünüyor.

Michael: “Rubens’in aracu, sıralama esnasında ağır bir taştan hasar aldı. Pite dönüşünde ön kanadı, arka kanadı, viraj çubuğu, süspansiyon krenajı ve kaskı dahi hasar almıştı”

“Yere basma kuvvetine olan etkisini ölçemezdik ama küçük de olsa etki etmiştir. Nico Hulkenberg, S1’de ikinci sürüşünde bir bordür üzerinden dışa taştı, böylece aracına biraz hasar verdi.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir