Massa ve Webber, Gelecek Söylentilerini Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Brezilyalı pilotun anlaşması bu sezon sonra eriyor ve söylentilere göre 2011’de yerine Alonso’nun yakın arkadşaı Kubica geçecek.

Massa, sezonun 5. yarışı derige kalmışken takım arkadaşı Alonso’nun temposuna ayak uydurmakta güçlük çekiyor.

Massa: “Elbette isterlerse Ferrari’de kalmaktan mutluluk duyarım. Ferrari’ye güveniyorum ve sonuçta insanların söyledikleriyle de ilgilenmiyorum”

“İlgilendiğim şey, sıkı çalışmak ve mümkün olduğunca kısa sürede sorunları halletmek.”

Corriere dello Sport, Massa’nın gelecek sene Mark Webber’in yerine Red Bull’a geçebileceğini öne sürdü.

Massa: “Bu dünyada her hafta ve her ay bir çok şey duyuyorsunuz”

Massa-Red Bull söylentileri, Lewis Hamilton’un Avustralya’da 33 yaşındaki Webber’in sene sonunda emekli olabileceğini söylemesinin ardından geldi.

Mark Webber’in yeri için şu anda WRC’de yarışan 2007 şampiyonu Kimi Raikkonen’in de adı geçiyor.

Sun-Herald’a konuşan Webber, Hamilton’un ifadelerini bir daha yalanladı.

Webber: “Hepsi geçen sene Japonya GP’den dönerken uçaktaki konuşmalarımızdan geliyor.”

“Emekliliğin doğru zamanı hakkında konuşuyorduk. Bu kararı da bu sene sonunda vereceğimizi de düşünmüyorum.”

“Yeteri kadar iyi sürüyorum. Gelecek sene ve sonrasında da ii işler yapabileceğime inanıyorum. Hâlâ bir kaç senem daha var”


Yorumlar

  1. Bu sene redbull aracıyla limitleri hamilton gibi zorlayan ve lastiklerini button kadar iyi koruyan raikoneni redbull da görseydik redbull 5 te 5 yapardı…

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Webber İspanya da ki performansını sürdürebilirse şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olur. Onun hız problemi yok gayet iyi bir pilot.

    Ama psikolojik baskı altında olabilir. Geçen sene sakatlıkta Vettel'den iyi değildi. Sezon ortasında performansı geliştirdi Vetteli puan olarakta yakalamıştı.

    F1 çevrelerinin Vettel'i ön plana çıkarıp onu dışlaması sürüşünü etkiliyor olabilir. Son galibiyeti belki kafa olarak onu rahatlatmıştır. Umarım bundan sonra daha iyi yarışlarını görebiliriz.

    Böyle bir durumda da taşların yerinden oynayacağını düşünmüyorum. Raikkonen WRC ye devam eder. Kubica Ferrari'ye gider. Massa ne yapar bilmiyorum ama kazanan bir araçta olmasını zor görüyorum.

  3. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Massa gelecek sene b.iht takımda olmayacak..
    Ama sevdiğim Pilotlardan biridir Ferrari'de kalmasını isterim.
    Eğer giderse iyi bir takımda Şampiyonluk kazanması beni sevindirir 🙂

    Raikkonen'in bir daha Ferrari kapısının önünden geçeceğini sanmam. Ama dönerse sanırım yarıslarda Can sıkıntısı diye bir tarif olmaz herhalde :))

    Webber'n bu sene RedBull dan ayrılacağını düşünüyorum.. Ve Webber'n boşta kalacağını sanmıyorum..

  4. ferrari massa'yı çoktan gözden çıkarttı zaten. bunu hep söylüyoruz… bunun performans ile alakası yok. ferrari'de başka bir yapılanma var. 2006 kadrosu neredeyse komple tasfiye edildi. bu kadrodan tek massa var şuan ekipte.

    kubica-ferrari anlaşmasının ben çoktan yapıldığını düşünüyorum. hatta montezemelo daha geçen sezon kubica ile görüştük vs gibi açıklamalarda bulunmuştu. zaten hiç yalanlamıyorlar ki haberleri. siz ferrari'nin basında çıkan haberleri yalanladığına dair bir haber gördünüz mü? ben mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum. henüz görmedim. kaçırdıysam bilemeyecem.

    çin'de zaten kubica'nın ferrari ekibi ile dönmesi, burdan italya'ya geçmesi anlaşma yapıldığı dedikodularını kuvvetlendiriyor. ki bu tarz haberlerin ferrari'de gerçekleştiğini daha önce biliyoruz.

    red bull-massa anlaşmasının olacağını sanmıyorum açıkçası. webber şuan iyi gidiyor. emekli olmaya yanaşmayacaktır. red bull yollarını ayırmak ister mi o bilinmez. ama rb'un tercihini kimi'den yana kullanacağından eminim.

    bununla birlikte kimi artık f1'e döner mi? wrc'de iyi performanslar göstermeye başladı. artık iyice ısındı. sağlam bir başarı elde etmeden kimi wrc'den ayrılmak istemez diye düşünüyrum. genelde finlilerin karakteri böyledir.

    massa-renault anlaşmasını daha mantıklı bunuluyorum. hatta tek seçenek olarak görüyorum. bir nevi takas olacaktır. eğer ferrari massa'nın sorununu halletmeyi başarırsa bu kötü performansından eser kalmayacaktır. massa'nın açıkça aracı kontrolünde zorlandığını görüyoruz. ayrıca kaç yarıştır herkes bunun farkında. ne hikmetse massa artık dayanamayıp basına şikayet edince birden ferrari ekibi massa sorun yaşıyor, bu konuda çalışacağız demeye başladı. biraz sallıyorlar gibime geliyor.

    massa her ne kadar haberleri önemsemiyorum dese de biz onun ne kadar duygusal bir insan olduğunu biliyoruz. kesinlikle etkileniyordur. ama bu performans onun morali ile alakalı değil bence. araç ile uyum sorunu var

  5. kingofspain avatarı

    Webber böyle devam ederse,Redbull'un onu bırakacağını düşünmek biraz hayalcilik olur.WRC de sürekli gelişen bir Kimi var.Ama bakarsınız,Massa Redbull'a gider,Kimi Ferrari'ye geri döner.Dönecekmi bilmiyorum ama kararını en kısa zamanda vermesi lazım,ve o seriye odaklanması lazım Kimi'nin.

  6. Redbull patronu Kimi`yi getirebilir, sonucta adamin isi reklamini yapmak, oldukca fazla taraftari ve populeritesi olan Kimi onun icin bicilmis kaftan. Massa konusunda ise bende medya ya katiliyorum, Kubica parliyor Massa sonuyor, Ferrari kapali kapilar ardinda ciddi ciddi dusunuyordur eminim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir