Red Bull, Türkiye'de F-Kanalı Deneyebilir

yazar:

kategori:

Rakiplerinin, Red Bull2un en hızlı araca sahip olduğunu kabul etmesine rağmen takım patronu Horner, daha da gelişim için yollar aradıklarını söyledi.

Horner: “Hâlâ arka kanadı etkisiz hale getiren F-kanal sistemimiz yok. Bu yüzden bir araştırma projesi olacağı kaçınılmaz. İlk defa İstanbul’da görebiliriz.”

Horner, Adrian Newey’in tasarım takımının şu ana kadar yaptığı içten etkilendiğini söyledi, özellikle de İspanya GP’de kazanmalarını sağlayan yeniliklerden.

Horner: “İlk yarış için planlanan yenilikler, biraz geç olarak buradaki (İspanya’daki) son teste yetişmişti. Daha sonra ise her bir yarışa zamanında performans getirdik”

“İspanya’da elimizde olan, Bahreyn’de ürettiğimizin bir evrimidir. Adrian ve adamları, Bahreyn’den sonuçlar çıkardı ve köküne indiler”

“parçaların araca eklenebilmesi için gülünç derecede kısa sürelere ulaştılar, bu da fabrikadaki bütün çalışanların sayesinde oldu”


Yorumlar

  1. fatih çakıroğlu avatarı
    fatih çakıroğlu

    red-bull'tek eksiği olan maximum hızıda diğer takımlara ulaşırsa vay hallerine ozaman çünkü ispanyada maximum hız olrak hrt'den 7 km kadar yavaştılar diğer takımlar nal toplar artık

  2. Eğer f-kanalıda yerleştirilirse bu araca en dominant araç olucaktır ki sorun yaşamazsak bu bize şampiyonluğu getirir..Gerçekten red bull'un yaptığı kademe kademe olarak devam eden inanılmaz bir başarı öyküsü.Umarım sonumuz sivasspor gibi olmaz :))

  3. burak bocek avatarı

    Yprum yapmasın kimse o zaman Newey bunu araca oturtur nasıl olsa.Madem öyle sen neden yapıyorsun yorum kardeşim.Sistemi cuk diye kullanıcaklar yani Mclaren bunun için 2 sene uğraştı daha yeni tam olarak kullanıyor.Ferrari'nin İspanuya'da sıkıntısı ortadyadı.O kadar kolay olsa insanlar kounşmaz.Teknik bilgimiz seninki kadar yok belkide kusura bakma:)

  4. downforce kaybetmeden f kanalı kullanabiirlerse neler olacağını hayal bile edemiyorum…

  5. Bildiğim kadarı ile bu sistemi bu araca oturtacak adam Adrian Newey.

    O halde yorum yapmaya gerek yok. Aracın hali ortada. Yanına yaklaşabilen yok. Newey bunu da hallederse (ki ihtimalin büyüğü halledecektir) bir zamanlar kırmızıların üstünü kapattığınız gibi mavilerin üstünü kapatırsınız artık 🙂

  6. burak bocek avatarı

    Öyle pat diye olucak birşey değil.Mclaren ve Ferrari ne sıkıntılar çekti bunu torutana kadar.Daha Ferrari bile ancak birkaç yarışa tam oturtur.Redbull biraz sıkıntı yaşıcak özellikle arka kanat işlemesi ve ayar konusunda.Buda onlara biraz hız kaybına sebep olucak tahminimce ancak düzlükte tabiki bir getirisi var.Ben ortalama hızın yüksek olmasından yanayım

  7. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Ben F Kanal'ın RedBull'da yeteri kadar iyi çalışacağını sanmıyorum.

    Eğer Türkiye'de sistemi sıralama ve yarışta kullanırlarsa mutlaka bir çeşit sorunlar yaşayacaktır. Ayar vs. 🙂

    Ama sistem harika çalışırsa o zaman bavulları toplama vakti gelmiştir 🙂

  8. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    atık düşüş bekliyorum, ferrariyle mclaren seyirci gibi izlemeye devam ederlerse geçen seneki gibi olmaz,. İki işi bir arada götüremeyceklerse FOTA dan ayrılsınlar ya da standart üye olsunlar hep mclaren la ferrari haklarından fergat ediyor fotada.

  9. Yok umut bunlar downforce kaybı değil yaşasa yaşasa upforce kaybı yaşar:)

  10. Belki Ferrarinin yaşadığı downforce kaybını onlarda yaşar 🙂

  11. Egerki bu sistemi başarılı bir şekilde araca monte edip verim alırlarsa vayy halimize :(((

  12. kingofspain avatarı

    Ters tepebilir belkide?

  13. kingofspain avatarı

    Ters tepebilir belkide?

  14. buda takıldımı artık kanat takar uçar araba herhalde

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir