Massa: "Monako Çok Farklı Olacak"

yazar:

kategori:

Massa: “Salı akşamı Monako’daki evimde otururken, pencereden yağmurun yağdığını gördüm. Bu yüzden Brezilya’dan sonra kendi evimdeki ikinci yarış olan burada karmaşık ve heyecanlı bir hafta sonu olacak gibi görünüyor. Uçuşum volkan bulutlarından etkilenmediği için Monako’ya pazartesi günü dönebildim ki çok şanslıydım. Ne olursa olsun, umarım Çin’deki deneyimime çok benzeyen Barselona’da olduğundan daha iyi bir hafta sonu olur. Cuma gününden pazar günü yarışa kadar lastiklerde tutunma eksikliği yaşamıştım. Olumlu yanından bakarsak Çin’den yapılan tüm gelişim çalışmaları eski performansına oranla otomobili biraz daha geliştirdi. Ama İspanya’daki Red Bull’a bakarsanız bu yeterli değil ve diğer takımlar da hızlanmış görünüyorlar. Şimdi mümkün olan en kısa zamanda daha büyük adımlar atmamız gerekiyor. Böylece önümüzdeki takımlarla mücadele edebilecek duruma gelebiliriz.”

“Bu hafta sonu F10’da çok büyük değişiklikler olmayacak olsa da daha rekabetçi olabilmeyi umuyorum. Çünkü Bridgestone buraya süper yumuşak ve orta sertlikteki lastikleri getiriyor ve ben bu kombinasyonu kullanmayı daha çok tercih ediyorum. Bahreyn’de de anı lastikler vardı ve orada lastiklerin tutunma seviyesi açısından diğer yarışlara göre daha memnundum. Umarım otomobilimden daha fazla performans elde edebileceğim. Tutunma eksikliği üzerinde durmamız gereken bir nokta, ayrıca genel aero seviyesinde de artışa gitmek gerekiyor. Mühendislerin son yarış ile bu yarış arasında bir çözüm bulup bulamayacaklarını göreceğiz. Burada hava alan arka kanadı kullanmayacağız çünkü yavaş bir pist, hızdan çok yere basma gücüne ihtiyacınız var burada.”

“Çarşamba günü, daha önce perşembe günü yaptığımız işlere başlıyoruz. Burada padoktan evime scooter’ımla gidebiliyorum ve sadece birkaç dakikamı alıyor. Otelde uyumak yerine kendi yatağımda uyuyabiliyorum ve bavul düzenlemek zorunda kalmıyorum. Bu öğleden sonra (salı) bir yardım maçı oynayacağız. Bizim pilotlar takımımız, Nazionale Piloti Prens Albert’in Monako takımına karşı. Ben forvet olarak oynuyorum çünkü o şekilde gol atmaya daha yakın oluyorsunuz, yani yarışa gridin ilk sırasından başlamak gibi bir şey bu! Karşı takımda profesyonel futbolcular var ve bu yüzden biraz zor olacak.”

“Gerçek işimize gelirsek, bu hafta sonu daha istikrarlı bir performans umuyorum, sürmekten hoşlandığım, sezon başındaki gibi bir otomobil istiyorum. Tüm istediğim bu, böylece iyi bir iş çıkarabilirim.”


Yorumlar

  1. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Monaco süper sürücülerin pisti. Eğer kuru zeminde yarışılırsa (gerçi hava durumu her iki gün de yağmur geçişli gösteriyor), Vettel belki rb6 farkıyla, Alonso ve hamilton yetenekleriyle galibiyete en yakın isimlerdir.

  2. cahit mısırlı avatarı
    cahit mısırlı

    massa bence kendini biran önce toplama zamanı geldide geçiyor…artık o eski hızlı agresif massayı isiyoruz biz…yarışlarda heyecan zevk isiyoruz..sende bu kapasite vardı ve hala var…başarabilirsin çünkü başarmak zorundasın çünkü sen bir ferrari plotu sun bu takıma her zaman layık bir plot oldun olmayada devam ediyosun…

  3. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Monaco herkes için farklı olacak
    Ve Massa burada biraz kendine gelecektir.
    Yavas yavas eski Massa'yı görmeye başlayabiliriz 🙂

  4. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    aslında iyi br sonuç almanı isterim ama seni nedense yıldz kategorsinde bir pilot olarak görmedim.Açıkçası bir alonso-hamilton-kimi gibi bir pilot olmadığına inandım ve geçirdiğin kazadan sonra eski gücüne kavuşamadın.Ama iyi bir sonuç almanı çok isterim nedense sana karşı bir sempatim war.

  5. "Gerçek işimize gelirse, bu hafta sonu daha istikrarlı bir performans umuyorum, sürmekten hoşlandığım, sezon başındaki gibi bir otomobil istiyorum. Tüm istediğim bu, böylece iyi bir iş çıkarabilirim."

    biz de öyle olmasını istiyoruz artık felipe. seni önlerde görmeyi seviyoruz. çünkü ona layıksın. umarım 2. evinde iyi bir yarış çıkartır diğer bir evin olan istanbul'a iyi bir moralle gelirsin. buna senin kadar bizim de ihtiyacımız var artık. seni podyumda özledik gerçekten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir