Alonso: "Monako'da Ne Olacağını Tahmin Etmek Zor"

yazar:

kategori:

Alonso: “Benim için ilk kez İspanya’da bir Ferrari ile yarışmak çok heyecanlıydı. Tribünlerde kırmızı şapkalı, ceketli görmek harikaydı ve ilk defa Katalunya’da taraftarlarda daha önce hiç hissetmediğim tutkuyu hissettim. Bu yüzden ilk basamak olmasa da podyuma çıktığım için çok mutluyum.”

“Teknik açıdan, F10 düşündüğümüz gibi bir performans verdi. Yaptığımız güncellemeler umduğumuz performans seviyesine ulaşmamızı sağladı ama diğer takımların da daha büyük adımlar attığı doğruydu. Bu sezon içinde takımlar arasındaki güç dengesinin genellikle pist karakteristiğine göre değişeceğini düşünüyorum. Barselona’daki ise bize kesinlikle çok iyi uymuyordu.”

“Monako GP’si takvimdeki eşsiz yarışlardan biri. Tüm pilotlar o pistte kazanmak istiyoruz ve takımlar, sponsorlar da dünyanın en ünlü yarışında iyi şeyler yapabilmek istiyorlar. Medyanın da normalden daha fazla ilgisini çekiyor ki bu da hafta sonunun normalden daha zorlayıcı olacağı anlamına geliyor. Bu pistte teknik açıdan genelde sürprizler olur. Geçmişte, daha önce iyi olmayan otomobillerin burada rekabetçi olabildiklerini gördük bu yüzden tahmin yapmak zor.”

“Trafik hakkında çok fazla sorun işittim. Evet pistte 20 otomobil varken bu bir sorundu ve şimdi dört tane daha olacak. Ama denemeli ve durumun zorluğuna bakmalıyız. Hem biz pilotların geçiş yaparken daha dikkatli olması ama az zaman kaybetmeye dikkat etmesi gerekiyor hem de yarış ille sıralamalarda mühendislerin doğru anda bizi piste göndermeleri gerekiyor.”


Yorumlar

  1. İspanyada Ferrari malzeme satışları patlama yapmış.

  2. Doğru. Perşembe idi değil mi antremanlar Monaco'da? Gözümden kaçmış.

    Az da olsa yağmur var o gün (bugün de)…

  3. Alonso nun lastikleri sıcağı seviyor ama motoru soğuk hava istiyor… şimdi gelde bişe iste:).

  4. Gökhan Kamil avatarı
    Gökhan Kamil

    Hava için Perşembe'ye de bakmak lazım.

    Pist uzunluğu 3.340 metre olarak görünüyor. 24 araç var. 140 metreye bir araç düşüyor, 200 bile değilmiş yani.

    Ama kimsenin sorun yapmasına gerek yok, nasıl hava şartları da zorluk yaratıyorsa bu da farklı bir mücadeledir. Üstesinden gelmeliler.

  5. Cumartesi ve cuma günü yağış olasılığı var. Pazar güneşli bir hava olacak. Ancak 3 günün hava sıcaklığı 17 dereceyi de pek aşmıyor.

    Evet Monaco'da neler olacağını tahmin etmek çok zor. 2001'de Jaguar ile Eddie Irvine podyuma çıkmıştı. Garip bir podyum ile de karşılaşabiliriz bu sene.

  6. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bu pistin en başarılı takımı mclarendir son 10 yıl geneline baktığımızda 5 sezonu mclaren kazanmış bi takım bence mclaren burda redbullarla kafada olacaktır. Bu pistin ayarlarını iyi biliyorlar

  7. 2007 de kazanmıştı en son burayı.Monaco ilginç bir yarış elbette sürprizlere açık özelliklede güvenllik aracına.Kaza ihtimali çok yüksek ama herşeye rağmen burda maksimum yere basma çok önemli.Tam bir aero pistidir burası ve favori olarak Redbull u görüyorum ikinci sırada Ferrari ve mercedesi görüyorum.Mclarenin burda işi zor olacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir