Basın: "Rakipleri, Red Bull'a Karşı İttifak Kurdu"

yazar:

kategori:

Alman Bild-Zeitung’a göre İspanya’daki yeni gelişimlerle birlikte şimdiye kadar bütün sıralamaları önde tamamlayan Red Bull’a karşı çarpıcı bir çözüm üretildi.

Bild; McLaren, Ferrari ve Mercedes arasındaki “gizli anlaşma”nın, Adrian Newey’in tasarladığı son aracın teknik üstünlükleri hakkında veri alış-verişini kapsıyor.

Ross Brawn: “Bazı alanlarda Red Bull, farklı yönlerde ilerledi. Adamlarımız buna yakından bakıyor.”

Stefano Domenicali: “Red Bull, (İspanya’da) performansında büyük bir adım attı. Cuma ve Cumartesi, ayrıca Pazar da Mark Webber ile bunu gördük”

“Bu bizim için bir referans. Bunu abartmıyoruz ama daha dikkatli bakmalı ve anlamalıyız”

Sıralamalardaki üstünlükleri için daha önceleri Red Bull’un, sürüş yüksekliğinde gizli bir ayar sistemine sahip olduğunu düşünülüyordu ama Bild, aracın rekabetçiliğinin asıl nedenlerinden birinin de egzoz olduğunu öne sürüyor.

Şubat ayı testlerinde Red Bull’un, egzozun genelde konumlandırılan yerine bir çıkartma yapıştırdığı ve burada gerçekten bir egzoz bulunduğunun düşünülmesini istediği haber edilmişti. Ama aslında egzoz, aracın çok daha alt kısmına yerleştirilmişti.

Bild, Barselona gridinde 6 mekaniker tarafından gizlenmeye çalışılan daha alta konumlanmış egzozun, aracın aerodinamisine büyük katkı sağladığını iddia ediyor.

Bunun yanında Red Bull, Horner’in açıklamalarına göre İstanbul’da F-kanalı aracına ekleyebilir ve daha da büyük avantaja ulaşabilir.

APA’ya konuşan Gerhard Berger: “Kesinlikle şampiyonluğun favorisi onlar. Hava kanalı (F-kanal) olmadan da en hızlılar”


Yorumlar

  1. "katafalk kaya" Brawn gp nin çok hızlı derken Ferrari ve Mclaren in o seneki performansını göz önüne alıyorum. Brawn ile rekabet edecek güçleri yok gibiydi. Brawn hızı dışında çok ta dayanıklıydı. Ferrari ve Mclaren'in tur yediği bile oluyordu. Redbull gibi dayanıklılık sorunu da yaşamıyordu Brawn. Yani durum o kadar kötüyken bile güçlerini birleştirmedilerse bu sene Ferrari ve Mclaren takımlar sırlamasında da ilk iki sıradaysa iş birliği çok zor gibi.
    Sana cevap yazarken de kendi cevabımı buldum aslında. Geçen yıl Brawn a karşı birlik olmamalarının nedeni Brawn'ın bir kaç yarış sonra yavaşlayacağı düşüncesiydi bence. Yavaşladı ama yine ipi göğüsledi 🙂

  2. @umutntm; red bull'un araci cok daha hizli ama brawn'dan farki, brawn pilotlarindaki istikrar…

  3. Yazık üç devin bu kadar çaresiz kalacağını aklıma bile getirmezdim

  4. Bana pek inandırıcı gelmedi. Geçen yıl Brawn Gp rakiplerine o kadar büyük üstünlük sağlamıştı ki bu sene Redbull'un yaptığı çıkış onun yanında sönüm kalır. Mclaren, Ferrari, Renault,… Bu takımlar bu seneki durumdan çok çok kötüydü. Büyük ihtimalle de işbirliği yapmadılar. Yaptılarsa da işe yaramadı 🙂 Bu sene bu üç takım birbiriyle kapışırken Redbull'a karşı birleşeceklerine inanmıyorum. Yoksa Hıncal Uluç futboldan F1 e mi geçti. Bu onun haberine benziyor. Anadoludan şampiyon çıkarmaz bunlar Newey efendiii 🙂

  5. mert merter avatarı

    Nakadar komik ne kadar komik :)))
    RetBul daha sampiyon bile olmadan Ferrai,McLaren e camur atmaya basladi neymis efendim bize karsi birlestiler :))
    Bu iki takimin böyle bir seye ihtiyaciyok.
    icecek firmasi iyice GAZA SAZA gelmis.

  6. rbr nin teknik üstünlüklerini anlamak için her takım kendi teknik bilgilerini paylaşmak zorunda o zaman.yani 3 takım birbirlerine teknik sırlarını söyleyecek öylemi.rbr içinde tahmin yürütecek 3 takım. ben bundan onu anlıyorum.öyle ise mercedes avantajlı olur diğerlerinin verileriyle aracını geliştirir ve mclaren ve ferrariye yetişir.benmi ters mantık kurdum olabilirmi arkadaşlar.teknik sırları paylaşmak mantıklı değil ama

  7. bu durum adrian newey in ne kadar iyi bir mühendis olduğunu gösteriyor. geliştirdiği tasarıma yetişmek, onu geçmek için tarihinde 15 ve 7 şampiyonluğu bulunan takımlar üstün çaba sarfediyorlar.

    çirkinleşmediği sürece, seviyeli bir rekabet yapıldığı sürece tüm taraftarlar ce f1 camiası bundan keyif alıyor. insanlar yenilikler ve bilginin, yeteneğin gücünü seyrediyorlar.
    gerçekten de ilham alınması gereken bir yetenek.

    böyle güzel çekişmeler görmek mutlu ediyor insanı. ama f1 camiası burası içerisinde milyon dolarların dolayısıyla yol araçlarından, reklamlardan milyar dolarların döneceği bir sektör. işin içine çirkinlik sokulmak, bir şekilde alt edeyim düşüncesi mutlaka olacaktır. umarım bunlar olmaz.

  8. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ittifak olduğunu sanmıyorum ancak hepsi kendi aralarında redbullun sırrını çözmeye ve altetmeye çalışıyor.çünkü nekadar çabalarlarsa çabalasınlar henüz redbulla yaklaşan yok…ben hala illegal bir durum olduğuna inanıyorum:) bekleyip görmek gerek…

  9. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    "Basın" sonuçta böyle yazılması normal.
    Şimdi 3 dev haliyle kendi eksiklerini ve RedBull un nereden avantaj sağladığını ayrıntılı inceliyordur.
    1. savaş bu yarışta kaybedildi, şimdi 2. için Redbull un avantaj sağladığı bölümlere yoğunlaşacaklar.

  10. umit isbilen avatarı

    mafya gibi oldular yani, italyan aileleri birleşir sonra gene birbirleri satarlar ya öyle mi olcak, ben böyle bir birleşme olduğunu düşünmüyorum. herkes kendince redbullda olan kendilerinde olmayanı çözmeye çalışıyordur bence çünkü bulan diğerlerine niye söylesin ki, yapıp öne geçmek varken…

  11. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Yaparlar.

  12. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    wallahi bu haber gerçekse yazıklar olsun 3 takımıda ne bu 3 takım bir redbullu alt edemiyormu yaniii wallahi gözümden düşerller hepsi adam gibi yenilin yenileceksenizde,yada kendi başınıza uğraşın redbulu yenmek için hele mclaren ferrari işbirliğini düşünemiyorum bile…

  13. Oldu da haber gerçek.

    O zaman Red Bull'a haksızlık yapılmış olmaz mı?

  14. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Habere doğruluk payı varsayımı ile yaklaşırsak,
    Newey = Mclaren + Mercedes + Ferrari + ……………………. yok artık…
    Mclaren'e kopyacı diyenler şimdi ittifak mı kurmaya çalışıyorlar?
    Yıllarca oynar tabanla, sistemlerle illegal dinamiklerle kazananlar ittifak mı oluşturuyorlar?
    Şu an Hamilton 18 puanı bırakmamış olsaydı Mclaren'i o listeye alırlarmıydı.
    Adamların haberinin asparagas olduğu için daha konuşmaya gerek yok sanırım…

  15. Sir Jack B.  avatarı

    Ahahaha komik bir durum hakketen. 3 dev marka bir adamı alt edemiyor.

    Red Bull diğerlerine baktığınızda oldukça farklı bir araç. Geçen senede farklıydı. Egsozun aşağıya alınması da yeni bir olay değil. Burada teknik haberlerde çıkmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir