Eski Sisteme Göre Alonso Lider Olacaktı

yazar:

kategori:

2010 sezonu başlamadan önce FIA puanlama sisteminde değişikliğe gitmiş ve kazanan ile ikinci sıradaki pilot arasındaki puan farkı artmıştı.

Ancak İspanyol Diario AS’nin analizine göre geçen yılki sisteme göre Alonso şu anda şampiyona lideri olan Jenson Button’ın bir puan önünde olacaktı.

Button İspanyol gazetelerine yaptığı açıklamada Brawn’dan McLaren’e geçerken şampiyonada lider durumda olabilmeyi hiç beklemediğini söyledi.

“İlk beş yarışta hedefim takıma alışmaya, burada kendimi evimde hissetmeye ve otomobile uyum sağlamaya çalışmak.”

Button şampiyona liderliği hakkında, “Şu anda şampiyonaya liderlik etmek harika bir duygu, ama bu daha bir başlangıç. Şampiyonada önümüzde uzun bir yol var, çok rekabetçi ve yakın bir mücadele olacak.” demişti.


Yorumlar

  1. demekki yeni sistem işe yaramış, daha çok yarış kazanan lider 🙂

  2. elif çivici avatarı

    Yarış kazanabilecek seviyede pilotların çok olması,pilotlar klasmanında puan farkını daha minimuma indirgiyor.Mesela sezon başlamadan önce derdik ki Button ilk 5 yarışta 2 yarış kazanmış o zaman baya bi puan farkı olması gerekir derdik,ama Alonso ile sadece 3 puancık fark var.Her yarışta zafer için yarışan insanların ve takımların farklı olması,en çok yarışandan ziyade en istikrarlı puan alan pilotlara da yarıyor.

  3. Bırakın eski puanı… şu an şampiyonu belirleyecek olan puan bu formatdan çıkacakdır.Kazanan puanını alsın vede helal olsun.

  4. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    EL-FANA DEDİĞİ GİBİ; 3 PİLOT ŞAMPİYON ADAYI BENCEDE, BUNLAR 1, 2, 3, OLARAK SIRALANACAKLAR. HANGİSİ 1 HANGİSİ 3 BİLEMEM. AMA MUTLAKA BUNLAR; HAMİLTON VETTEL, ALONSA, BEN ALONSONUN BAŞTA OLMASINI İSTERİM. AMA BELKİ DE YAZDIĞIM GİBİ 19. YARIŞ BİTECEK! KİM BİLİR?

  5. mert merter avatarı

    sampiyonada yere baska olayini cözerse takimlar en büyük adayi Lewis,alonso dur
    retbul u gecen seneki Brawn a benzetiyorum arac iyi ise pilotlarda iyi .

  6. şu an için eski ve yeni puanlamada fazla bi fark görünmüyor ama yarış sayısı arttıkça sezon sonunda puanlama sistemi önemli olabilir.

  7. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    3 puan hiç önemli değil. Hatta Button eğer Mclaren Ferrariden sadece bu kadar güçlü olursa, Alonsonun rakibi değil. Şuan şampiyonada küçük rakip Vettel, büyük rakip ise, eğer birkaç yarış içinde Alonso gibi nerde hızlı nerde dikkatli gidileceğini öğrenirse Hamilton. Yani sezon öncesi söylediğimiz 6 veya 8 pilot şampiyon adayı değil. Belki istikrarlı gidip avantajlı olur dediğimiz isimlerden hiçbiri avantaj yakalayamadı. Sonuçta Ferrariden Alonso, Mclarenden Hamilton ve Redbull dan Vettel sadece gelecek vaad ediyor. Diğerleri şuan ki takım dengelerine göre yardımcı pilot durumuna çoktan düşmüş oldu.

  8. Hangi sistem uygulaniyorsa u sisteme uymak lazim.Gecen yilarda Massa icin aynisi konusuluyordu.Bos laflar.Muhabet olsun.

  9. kingofspain avatarı

    Hangi sistem olursa olsun,yakın olacaklarrı kesindi.Bu durum bir yarışta daha fazla fark kapatmaya yardımcı oluyor yoksa ha 2003 öncesi ha sonrası hepsi hemen hemen aynı.

  10. kingofspain avatarı

    Hangi sistem olursa olsun,yakın olacaklarrı kesindi.Bu durum bir yarışta daha fazla fark kapatmaya yardımcı oluyor yoksa ha 2003 öncesi ha sonrası hepsi hemen hemen aynı.

  11. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Evet sonuçta Yeni sistem geçerli, Eski sistem değil 🙂

    Button Şampiyon'a Lideri, Alonso 2. 🙂
    Ama bu sistem benim hiç hoşuma gitmedi doğrusu.
    25 Puan yapacaklarına kazananı 14-11-9-7-6-5-4-3-2-1 vs. diye sıralasalardı kekse 🙂

  12. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    oturdum üşenmedim daha eski olan , ilk 6 pilotun puan aldığı , galibiyetin önemli olduğu sisteme göre puan sıralaması yaptım. işte sonuçlar.

    button – 22
    fernando – 22
    vettel – 18
    webber – 16
    hamilton – 12
    rosberg – 12
    massa – 11
    kubica – 11
    schumacher – 4
    sutil – 2

    takımlar

    redbull – 34
    mclaren – 34
    ferrari – 33
    mercedes- 16
    renault – 11
    f-india – 2

  13. Sonuçta şu an en çok yarış kazanan pilot Button. Ancak pistte yarış kazanan pilotların fazlalığı, veya yarış kazanan pilotların birbirinden farklı isimler olması; seyir zevkini arttırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir