Liuzzi: "Bu Lastiklerle Rahat Değilim"

yazar:

kategori:

Force India pilotu, sezonun ilk üç yarışından puanlarla ayrılmıştı ama sonrasında Çin’de orta sıralara döndü, İspanya’da ise ilk turda kaza geçirdi.

Felipe Massa da takım arkadaşı Alonso’ya karşı lastikler nedeniyle geride kaldığını belirtmişti ve şimdi de Liuzzi, aynı sorunu yaşadığını ifade etti.

Liuzzi: “Benim için benzer durum söz konusu. Ama benimki Çin’de başladı.”

“Çok şey güvenle ilgili. Bütün pakette: araç, ayar, yüzey ve sıcaklık. Birçok farklı şey var ve bazı pilotlar biraz daha sıkıntı yaşarken bazıları daha az”

“Şahsen son yarışta sıcaklıkta sorunumuz vardı: çok daha soğuktu ve lastik tutunması azdı. Bu Çin’de başlayan bir şey ama durumun küçük bir parçasıydı. Bahreyn ve Barselona’da ise gerçekten büyüktü.”

“Benim durumumda ne olduğunu anlaşamaya çalıştık. Barselona’da doğru rota belirlemediğimiz iki alan olduğunu biliyoruz. Ama elbette tutunma düşük olduğundaki lastiklerin zayıflığı sorun yaratıyor.”

Liuzzi, Monako’da daha iyi olacağı konusunda iyimser. Çünkü yumuşak lastikler kullanılacak ve Force India’nın da çözümler bulduğunu düşünüyor.

Liuzzi: “Burası için daha iyi bir konumda olduğumuza inanıyorum. Çünkü Barselona’da bir kaç şey öğrendik ve Cumartesi’yi bekleyip görmemiz gerek.”

“Sıralamada durum daha zor. Çünkü araçta daha az yakıt var ve araç çok daha sinirli olacak. Özellikle sıcaklıklar düşük olunca sorun büyüyor ve lastikleri ısıtmakta sıkıntı çekiyorsunuz”

“Benim adıma sıralamada bu çok önemli bir durum oldu, yarışta ise daha az. Ama sorunlar üzerine çalışıyoruz ve inanıyoruz ki küçük bir çözüm bulduk”

“Görüşüm her zaman olumludur. Çünkü araç iyi ve ilk üç yarışta gösterdik ki güçlüyüz. Üç yarıştan sonra nasıl sürüleceğini unutmazsınız. Genel sorunun ne olduğunu anlamamız ve gelecek yarış için açığa kavuşturmamız gerek.”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir