Rosberg: "Yeniliklerin Bana Zararı Olamaz"

yazar:

kategori:

Rosberg, dingil mesafesi uzatılmış W01 ile Barselona’da tempoyu yakalamada sıkıntı yaşadı, buna karşılık Schumacher kendine gelmiş göründü.

Mercedes’in, araçta daha rahat olması için Schumacher merkezli çalıştığı yönünde ifadelere rağmen Rosberg, takım arkadaşı ile benzer stilleri nedeniyle durumun kendisine zarar vermediğini belirtti.

Rosberg: “Michael ve benim sürüş şeklimiz tamamıyla aynı. Bu yüzden ona benden daha uyan bir şey üretme şansı yok”

“Tek gerçek şu ki önden kaymada sorun yaşadım, şu anda aracın sıkıntısı bu. Ama geliştirmek için inceleme yapıyoruz. Çünkü şüphesiz bu Michael için de iyi bir şey değil. İkimiz için de kötü. Sonuçta belki ben biraz daha fazla sıkıntı yaşıyorumdur, o kadar.”

Rosberg, İspanya’da Schumacher’e kıyasla neden zor anlar yaşadığını anlamak için mühendisleriyle birlikte sıkı çalıştıklarını söyledi.

Rosberg: “Birçok inceleme yaptık ve mühendislerimle birlikte genel olarak neden zor olduğu hakkında bir kaç şeyi anladığımızı düşünüyorum. Sonuçta kesin olan bir şey var ki, araç önden çok kayıyor, bütün sene bunu yaşadık”

“Ama uzun virajlarıyla Barselona’da daha da zordu. Ayrıca bu lastiklerle, virajı alırken lastiklere aşırı yüklenme riskini de fazla. Bu yüzden çok dikkatli olmalısınız, bu da benim biraz zamanımı aldı”

“Sonunda sıralamada Michael’in 0,1 saniye gerisindeydim. İyi sürdü ve bununla yaşayabilirim diye düşünüyorum. Yarış ise istediğim gibi gitmedi. Kalkışta bir olay yaşadım, altıma çamur takıldı ve aerom bozuldu. Daha sonra kurtuldum, felaketti. Bu yüzden yarışa tam olarak bakamıyorsunuz”

Mercedes GP, bu hafta sonu Monako’ya eski, kısa dingil mesafeli şasiyi götürdü. Çünkü süspansiyon dinamikleri, bu cadde pistine daha uygun.

Uzatılmış dingil mesafesi ile daha iyi performans göstermesine rağmen Schumacher, takımın neden eski şasiye geçtiğini anlayabiliyor.

Schumacher: “Uzun dingil mesafesi, ayar çözümleri açısından bana daha iyi bir yelpaze sunuyor. Ama daha iyi ayar çözümlerine sahip uzun dingilli şasi, ayar çözümü olmayan kısa bir şasiden yavaşsa sanırım kısa olanı alırım. Buradaki durumumuz da işte böyle bir şey”


Yorumlar

  1. Ben zaten öncesinde demişim.
    "Başlığa göre; Schumi'ye yoğunlaşırsa hata yapar değil, Rosber'i beslemez, üstüne düşmezse hata yapar.
    Şuana kadar ki gidişata göre şampiyonluk adayı değiller, bence ikinciliğe bile aday değiller. Olabildiğince puan çıkarmak
    zorundalar bunun içinde Rosberg'i de gözetmeleri gerekiyor.
    Aracın gelişiminde Michael Schumacher'i düşünerek hareket ederse bu taktik yanlış olmaz. Aksine öyle yapması gerekiyor.
    Elinizde böyle bir adam varken ve koşullar bu şekildeyken böyle yapmak zorundasınız. Şöyle özetleyebilirim Schumacher,
    her geliştirilene veya Rosberg'in beyendiğine uyum sağlamaz ama Rosberg, Schumacher için geliştirilene kendi konfigürasyonu
    ile uyum sağlayabilir. Bunun açıklamaları var. Gençlerin böyle bir kolay yönü vardır.
    Eddie aslında Michael'ı iyi tanıyor ama onun yaşına takılanlardan biri. Belki katıldığım, katılmadığım, eleştirdiğim yorumları
    olabilir. En başında şunu düşünüyordum Ross eski ekibi olabildiğince Ferrariden vs. çalması gerekiyordu gerçi çoğu artık
    yaşlandı. Uyumlu bir ekip kurmak gerçekten zor bir iş. Heleki elinizde seçici, aşırı yetenekli adamlar varken.
    Yine özetle kral denilen adamlara al bunu yaptık buna uy diyemezsiniz verim alınamaz ondan. Ne istiyorsun al sana istediğin
    demek zorundasınız. Nedenleriyle beraber böyle kral oluyorlar onlar zaten. Geçmişte de bu böyledir bugünde böyle.
    Yanlarındaki adamlar özellikle genç olanlar zaten onlara uyarlar. Hatta daha iyi de uyabilirler, rahat hissedebilirler.
    Değişimde isteyebilirler.
    Elinizde Prost'dan sonra ne istediğini bilen, anlatabilen, işi kavrayabilen en iyi adam varken birşeylere ulaşmak istiyorsanız
    dediklerini yapmak mecburiyetindesiniz. O 3-4-5 ler öyle olabiliyor ancak. Böyle adamlar ve takım için en büyük güçlük
    testlerin olmamasıdır. Verimi çok düşürür ama yapıcak bir şey yok zamana uymak zorundasınız.
    "Açık olalım: Ross Brawn döneminde Ferrari esasında bir 'tek pilotlu' takımdı."
    Bunu açmayınca hatalı olur işte. Öyle hemen sen tek pilotsunla olmuyor o iş. Bu adamların yanındakiler onlar kadar olamayınca
    tek pilot gibi oluyor tabi mecburen, zaten mantıklı olanda bu değil mi. Bütün krallarda böyle olmadı mı. İki kralı
    yan yana koyunca ne oluyor tecrübe edildi zaten. (Eski basına da bakılması lazım)
    Şuan benim gördüğüm takımda pilot sırası atanmış değil. Fakat gelişimde Rosberg'i baz alırsanız yine olmaz o iş.
    Yine puana oynayamazsın ve üzerindeki baskı daha da büyür. Michael'ı şuan kalas gibi, Nico'yuda oyun hamuru gibi görmek lazım."

    Nico'yu söyledikleri tabi ki şaşırtmıyor beni. İşin doğası bu.
    Fakat ben zaten ne Nico'yu nede Mercedes'i abartmıyor, Schumacher'i de şımartmıyorum. 🙂

  2. Aferin Rosberg, doğru düşünüyor. Mühendisleri ile birlikte sorunu çözmek için çalıştığını söylüyor. Olması gereken de budur.

  3. yani görende mercedesi şampiyonluğa oynuyor sanacak vay be.atı alan üsküdarı geçmiş bile

  4. m1chael gibi serin gelin biraz.bu ne ateş bu ne hırs.

  5. m-sc efsane avatarı

    rosberg neden yavş kaldığını ve güncellemelerin sadece schumiye değil kendisinide uyduğunu söylemiş.. ama jet man arkadaşımız hala konuşuyor.. neyin mücadelesini veriyorsun anlamıyorum…

  6. Ben demiştim siz kafanızda büyütüyorsunuz olayı. Bakın adamınız ne güzel söylüyor. Ona uyan bana da uyar. Benim sıkıntım olmaz diyor. Ben gencim, seviyorum bu işi diyor.

  7. ne istiyorsunuz rosberg ten ortada fol yok yumurta yokken ortalığı karıştırıyorsunuz.kaç kez ağlamış rosberg bana zorla cevap yazdırıyorsunuz.sataşıyorsunuz ondan sonrada cevap yazınca schumi düşmanı oluyorum haliyle

  8. ağlayan biri varsa oda schumi ilk 4 yarışta resmen zırıl zırıl ağladı.göz pınarları kurudu adamın.
    zaten rosberg için farketmezdi.her türlü şaseye uyum sğlar sağladıda sadece barcelonada çok az zorlandı onunda üstesinden gelecektir.schumi düşünsün şase olayını bu şaseyede kulp takarsa hiç şaşırmam.

  9. efendimayin  avatarı

    Monacoda michael eski araç nedeniyle sıkıntı yaşayabilir ama sürücülüğüyle hızlı olabilir.

  10. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Şimdi sorun yok diyor Rosberg ama birkaç yarış daha efsanenin gerisinde kalırsa önceki araç benim stilime daha çok uyuyordu Michael için bana uygun şasiyi değiştirdiler diye ağlamaya ve sızlanmaya başlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir