Webber, Zor Mücadele Bekliyor

yazar:

kategori:

Barselona’da Red Bull, sıralamada rakiplerinin neredeyse 1 saniye önündeydi ve Webber, yarışta da kimseyi yanına sokmadan rahat bir birincilik almıştı.

Ama Monako’da da Red bull’un hızlı olacağına inanmasına rağmen Webber, bu sefer kazanmak için daha sıkı bir mücadelede olacaklarını düşünüyor.

Webber: “Bir saniye farkla polde olmak istisnai bir durumdu. Burada benzer bir durum olacağını düşünmüyorum. Zaten kısa bir tur, turlaması zaman almıyor.”

“Diğer bir konu da Monako’da derecelerin geleneksel bir şekilde her zaman oldukça yakın olması”

“Farklı bir pist çizgisi var, burası eşsiz. Formula 1 araçlarınızı Monte Karlo’ya göre tasarlayamazsınız. Çünkü sene içinde böyle sadece bir pist var”

“Araçlar ve pilotlar için çok zorlayıcı bir yer. Ama diğer pistlere kıyasla bir çok farklı şeyi gerektiriyor.”

“Sadece yetecek kadar farkla kazanmalısınız, umarım burada bunu yapabiliriz. Ama yine egemen mi olacağız, bekleyip görmek lazım. McLaren, Ferrari ve Mercedes ile çok ama çok büyük bir rekabetin olacağı bir hafta sonu olacağını düşünüyorum.”

Ama Webber, rakiplerinin daha yakın olacağını düşünse de takımının yine de oldukça rekabetçi olacağına inanıyor.

Webber: “Burada rekabetçi olmamamız için herhangi bir neden görmüyorum. Geçen sene Singapur’dan beri gösteriyoruz ki çoğu pistte oldukça rekabetçiyiz. Bu yüzden bu hafta sonu işlerin nasıl gideceğini görmek için sabırsızlanıyorum”

Barselona’da aldığı zafer, Webber’i pilotlar şampiyonasında 4. sıraya, lider Button’un sadece 17 puan gerisine taşıdı. Avustralyalı pilot, şampiyonluk umutları açısından zaferin çok iyi bir zamanda geldiğini söyledi ama ünvanı düşünmek için henüz erken olduğunu da sözlerine ekledi.

Webber: “Geçen hafta sonu kazanmak çok ama çok yararlı oldu”

“İlk dört yarıştan bazı eksik sonuçlar almıştık. Açıkçası Malezya iyi bir sonuçtu ama ondan en iyisini çıkaramadık. O yarışı kazanmalıydım, ama olmadı. Diğerlerinde ise elimizden geleni yaptık ve elimizde olan oydu. Yeterli olmadı”

“İlk dört yarışta birçok farklı pilot fazlasıyla puanı çarçur etti. Bu yüzden azami puanı almak güzeldi. Şu anda puanlara gerçekten bakmıyorum, önümüzde daha uzun bir yol var”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir