Montezemolo: Alonso Ferrari’nin Motivasyonunu Bozuyordu

Luca di Montezemolo’ya göre Fernando Alonso Ferrari için doğru isim değilDİ.

Alonso, 2010 yılında Ferrari’ye katılmış ve 2010 ve 2012 yıllarında şampiyonluğa çok yaklaşmıştı. 2014’ün sonunda Ferrari’den ayrılan Alonso McLaren’a geri döndü.

Monzemolo “Fernando’nun içinde Ferrari ile asla kazanamayacağına dair bir his vardı”

“Ama eğer bir Mercedes’e sahip olsaydı muhtemelen tek elle kazanırdı. Bu durum Ferrari içerisindeki herkesin motivasyonunu bozuyordu”

“Açık konuşayım. Alonso bugün bile muhtemelen dünyanın en iyi yarış pilotu”

“Ancak geleceği düşünmeliydik. Gelecek için ihtiyacımız olan şey motivasyondu” dedi.

Montezemolo son olarak “2009 yılında Massa’nın kazasının ardından Schumacher’i ikna etmeye çalışıyordum. O bana ‘gelecek için ihtiyacınız olan şey Vettel’ cevabını verdi” dedi.


Yorumlar

“Montezemolo: Alonso Ferrari’nin Motivasyonunu Bozuyordu” için 40 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı

    Asıl sen boş konuşarak insanların canını sıkıyorsun Montezemolo

  2. Ulan arkadaş ne motivasyonu? Ferrari’de motivasyon olsa şu anda Raikonneni teneke bağlayıp göndermek lazım, senin o begenmediğin adam Raıkonene yüz küsür puan fark atmadımı? şimdi kalmış bok atıyorsun, sen kendine bak, zaten başta sen iyi olsan kovulmazdın, ayrıca madem Alonso kötü idi neden 5 sene tuttunuz takımda, hepsinden önemlisi o beğenmediğn adam kendisi bıraktı, senin gibi kovulmadı.

    1. sen yazıyı okudun mu? adamı övüyor
      “Ama eğer bir Mercedes’e sahip olsaydı muhtemelen tek elle kazanırdı. Bu durum Ferrari içerisindeki herkesin motivasyonunu bozuyordu”
      Anthrax arkadaşım benim yazacağım espiriyi yazmış

      Anthrax 17 Şub 2016 – 14:50 at 14:50
      O zaman berabere kalırlardı.Kimi şampiyon olurdu yine.
      :Ö)

  3. anasına bak kızını al, kenarına bak bezini al demiş atalarımız. alonso kimin öğrencisidir ona bakmak lazım.

  4. F_Alonso Diaz avatarı

    uzun zamandır yazmıyordum da bir yazayım dedim. yahu ne motivasyonu. sanki geçen sene vettel geldide Alonso’dan daha mı farklı bir iş yaptı. Alonso da aynı hatta daha çok yarış kazanıp daha çok podyum yapmıştı. Monza da tifosileri coşturanda Alonso idi. Vettel miydi yoksa ?

    Hep palavra hep palavra.

    Alonso nun dediği gibi. Her sene aynı muhabbet sonra yine 2. yiz diyordu reis. E ne oldu Vettel geldi. yine ikinci oldular. Vettel ilk yarışta podyum yaptı diye herkes ayağa kalkarken, Alonso’nun ilk yarışını kazandığnı unutuverdiler..

    Şimdide konuşup dururlar adamın arkasından.

  5. Monte sen Alonso’dan daha suçlusun.Zaten ondan önce sen kovuldun, oda peşinden geldi.Şimdi yanlışlarını değerlendiriyorsun.Pull-rodu alıp başka kapıya monte..

  6. Sadece şuradan ele almak gerekirse ; madem öyleydi de bu adamı niye tuttunuz 5 yıl

  7. xtrabitracing avatarı

    Adam pilotaja laf atmamış zaten. Kazanma isteğiyle takımın motivasyonunu bozduğunu söylemiş o kadar. Haklı da.

    Ferrari Alonso’ya istediği her şeyi verdi. Belki Red Bull veya Mercedes gibi elini kolunu sallayarak şampiyon olacağı bir aracı olamadı ama 5 sezonun ikisinde şampiyonluğun kıyısından döndü, diğer ikisinde de çok kötü değildi. 2014 biraz sıkıntıydı, onu da çabuk aştılar. Ferrari Alonso’yu başarıya kavuşturmak için Massa’yı defalarca alenen ezdi, kendi prestijini yerlere düşürdü. Ama pilot olmak hızlı sürmek değil. Takımı da iyi idare etmek gerekiyor. Vettel ve Schumacher’i boşuna övmüyorlar.

    Honda bu sezon da şampiyon olacak, değil mi?

  8. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    Bu SEZON Mgpyle kapışıcaz diye yola cıkıp sezonun sonunda bir iki yarış kazanarak kapıtırlarsa ben görürüm o zaman motivasyonu!!!

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      Suanda Mgp kusursuz ve sağlam bi temel üzerimden gidiyorlar ve fazla dayanıklılık sorunu yaşamıyorlar…
      Ferrari yetişicem diyip riske girerseki haberler onu gösteriyor dayanıklık sorunları ile karşılaşmaları muhtemel ve bence Kimi de tam bi muamma sezon başı aracı sürmeyi özlediği için hırsı gözükür sonra yine aynı…

  9. MARLon BROndo avatarı

    evet motivasyonu çok aşağıya çekiyodu çünkü ;

    kullandığı araçlar her sene daha kötüye gidiyodu, alonso’nun morali bozuluyodu, böylelikle 1. pilotunun morali bozulan ferrari takımınında morali bozuluyodu.

    örneğin, hamilton şu anda mutsuz mudur ?? HAYIR. peki neden ?? çünkü takım ona bir UÇAK veriyo. ama alonso’ya takımları kamyon veriyo.

  10. Evet demeçler başladığına göre sezon başlıyor beyler bayanlar hazır olun 😀 😀 Yalnız başlık ile haber biraz farklı olmuş sanki 🙂

  11. Başlıkla içerik farklı. Monte Alonsoyu kötülemiyor.Aksine övüyor.
    Burada asıl konu MSC nin takım üzerindeki etkisidir.MSC bu takımda halen sözü geçen sevilen ve içeride sözünden çıkmayan adamları olan biridir.Bu takımda kendinden sonra istediği pilotu şampiyon etme istediği pilotu alma veya yollama gibi hünerleri de vardı.Raikkoneni ve Alonsoyu sevmediği çok bellidir.Eğer 2007 de skandal olmasaydı Raikkonen de Alonso gibi bu takımda sittin sene şampiyon olamayacaktı.2008 de Raikkonene nasıl davranıldığını gördük.MSC nin adamı olan Massaya nasıl önem verildiğini gördük.Aynı şekilde 2010 Almanya sonrası Ferrari içindeki MSC grubuna ait şahısların Alonsoyu yok ettiğini düşünüyorum.2010 abudabide MSC nin fitilini ateşlediği ve takımın da bu yol üzerinden yanlış stratejiyle Alonsoyu perişan etmesi bizim dahi motivasyonumuzu yerle bir etmiştir.Ferrari Abudabide disneyland parkları yapacağına kafasını biraz stratejiye yorsaydı.Geçişe müsait olmayan bir pistte neler yapılabilir diye yorsalardı motivasyon kaybı olmazdı. Alonso yanlış zamanda yanlış yerde oldu hepsi bu.

    1. alonso kendi beceriksizliği yüzünden şampiyon olamadı .massa yol verdi yine olamadı. son yarışa şampiyona lideri olarak giriyorsun araçta arıza, sorun yok petrovun arkasına takılıyosun ve sonra schumacher alonsoyu şampiyonluktan etti.ferrari 2006 da schumacheri şutladıktan sonra schumacher ferrariye kin tutmuş olabilir ve bunun acısını çıkarmak istemiş olabilir ama alonsodan değil ferrariden.ferrari alonso için her şeyi yaptı şampiyon olması için, bunu unutmayın. massa niye böcek gibi ezildi 2010 almanyada alonso için yapıldı her şey.

      1. Evet haklısın o harika ferrari pit stop ekibi ve o harika Ferrari motoru ile şampiyon olamadı 😀 O adamın size o motor ve ekip ile o heyecanı yaşatması bile fazlaydı 😀

      2. Farkındaysan tüm şampiyonluk yarışlarını,takımın neymiş efendim massayı ezdiler neymiş petrov un arkasına takıldı 😀 yani Alonso’yu bunlarla yorumlamak komik 😀 Sen motorundan haber ver mühendis ekibinden haber ver pit stop ekibinden haber ver 😀

    2. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
      Berkhan Oğulcan Akçay

      Sana katılıyorum. Bir örnek daha vereyim mesela 2009 Malezya’da pist kupkuruyken Raikkonen’e yoğun yağmur lastikleri takıldığında pit duvarında Schumacher vardı. Bir diğer örnek, Schumacher’in bulunduğu hiçbir yarışta Raikkonen iyi sonuç elde edememiştir.

      2008’de olanları burada defalarca yazdım ama herkes her şeyi en ince detayına kadar bildiği için ellerinde de aksini gösterecek kanıtlar olduğu için yazdıklarımı fantazi ve komplo teorisi olarak görüp reddettiler. Schumacher sevilen bir sporcu olduğu halde çok da masum bir insan olarak görülemez. O sene sezona çok çok iyi başlayan Raikkonen araca gelen update’lerden sonra ortadan yok olmuştur. O sezon araç güncellemelerinden sorumlu isimlerden birinin kim olduğunu söylemeye lüzum yok.

      Açıkçası F1’de bu tarz şeyler hep dönüyor. Alonso’nun Ferrari’ye transferi de hiç masum değildi zira. Ortada sponsorluktan gelecek çok büyük bir para söz konusuydu ve Raikkonen yerine Massa’nın takımda kalmasının da sebebi Brezilya’dan sağlanacak ekonomik çıkarlarla alakalıydı banka açısından.

      Takımda artık istenmeyen pilotların esrarengiz şekilde performans kaybedip takım arkadaşına geçilmeye başlaması defalarca görülen bir olaydır mesela.

      1. güncellemelerin schumacherle ne alakası var anlayamadım massaya yönelik yapılmştır diye düşünmüş olabilirsin ama ferrari her zaman önde olan pilota destek oldu.raikkonen 2007 de şampiyon olamazdı madem öyle.yorumunu destekleyecek bir argüman yok açıkçası senin de dediğin gibi.

        1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
          Berkhan Oğulcan Akçay

          Schumacher 2008’de araç geliştirmeden sorumluydu. Açıp araştırabilirsin.

          2008’de Ferrari aracı güncellediği zaman şampiyonada Raikkonen liderdi. Massa değil. 2007’deki şampiyonluğa gelirsek, Schumacher’in 2007’de takımda herhangi bir görevi yoktu.

          Bu müthiş beni alt eden ve utandıran olağanüstü yorumun için: https://www.youtube.com/watch?v=eMJaca5WaiE

          1. 😀 😀 niye bu kadar alınıp laf sokma gereği duydun ? ben teşekkür ederim 😀

          2. Bilgilerin malesef yanlış https://en.wikipedia.org/wiki/Michael_Schumacher#2008:_Ferrari_road_car_development
            2008 de üstlendiği görev scuderia’da değil yol araçları masasında. Zaten ayrıldıktan sonra Scuderia da bir daha resmi görev üstlenmedi irtibatı asıl Todt üzerindendir. Test ve fikri danışmanlık verdi. Son aktif çalıştığı, dikkate değer katkısı var denilebilecek projeler 599XX ve FXX’dir öncesinde 430GTx. F1 tarafında ki katkısı da seni yalanlar zira asıl test, danışmanlık katılımı araç sürme vs 2007 sezonunda yani şampiyon olan araçta. 2008 sezon öncesi testlerine katıldı sadece onun dışında 2008 de başka pek az girişimi var zaten biz biliyoruz ki 2008 de görev vermek istediler kendisine zaman ayırmak istediğini söyleyerek kabul etmedi sezonda gridde de pek görülmemiştir tekrar daha fazlasıyla dönüşü 2009’da oldu pilot olarak resmi görev alması da akil kaldı malum. O yıl fabrika, yol araçları tarafında da pek girişimi yok. wiki de ki bilgileri kim yazmışsa süreci doğru özetle yazmış.

            Olaya psikolojik taraftan bakılırsa Massa yı talebesi olarak bıraktığı bilinen bir düşünce. Kimiye aşık olmadığını da bilmek zor değil olaya bir de karşı taraftan bakabilmek lazım Lucanın Kimiyi yarıştırma aşkıyla bozuldu o kadro.

      2. raikkonen vehbi avatarı
        raikkonen vehbi

        Rai nin kariyerindeki en dikkat çekici sezon 2008 sezonu çünkü şampiyon olabileceği bir araç varken şampiyon olmadı bunu araca gelen yenilikler etkilesede puan farkı nı kısmen koruyordu taki spa nın son turuna kadar.

        1. raikkonen vehbi avatarı
          raikkonen vehbi

          bu arada şampiyon olmadı demek yanlış olabilir olamadı desek daha doğru.

  12. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Biz sôyluyorduk zaten Monte uygun olmadigini.Bugune kadar savuncagina dogrulari konussaydin daha farkli olurdu hersey.

  13. Mercedes’e sahip olsaydı tek elle kazanırdı kısmına katılıyorum.

    1. emin misin ? yine yanında ham olacaktı büyük ihtimal.

      1. O zaman berabere kalırlardı.Kimi şampiyon olurdu yine.
        :Ö)

  14. Alonso.ElNano avatarı

    Yalama ve yalakalar listeme bir kişi daha eklendi. Yanlız, bunları Ferrari’nin içine eden birinin söylemesi de oldukça ironik olmuş. 😀

    Sen bir adama 5 yıl boyunca sürekli şampiyonluk sözü verirsen, ama verdiğin sözler hep hava da kalırsa, sen ve senin mühendislerinin beceriksizliği yüzünden adam 3-4 yıl boyunca sürekli oyunun dışında kalırsa, o adamın motivasyonu da bozulur, başka şeyleri de. Her neyse, bu adamlar için konuşmaya değmez. Tipik İtalyan tayfası işte. Al birini vur ötekini.

  15. Bu işe kafa yoran alaylıları ayrık tuttuğumu hemen belirteyim…

  16. 1- ateşlenmiş bir Ferrari göremiyorum. görmeyi isterim
    2- pilotlardan araç tararımı ile ilgili bilgi beklemek anlamsız.
    pilotlardan teknik bilgi bekleniyorsa örneğin FERRARİ de bu konu ile
    ilgili kafa yoran mühendislere yol vermek gerekir. Aracı pilotun kişisel
    özelliklerine uyumlu hale getirmek konusunda pilot görüşü önemlidir.
    Ancak bunun dışında pilotların çok fazla teknik bilgiye sahip olacaklarını sanmıyorum.

  17. Oooooo bu laflar kavgada söylenmez.
    Ama ne yazık ki gerçekler böyleydi.
    Ferrari gereksiz şekilde sadece Alonso’ya odaklandı.
    Şimdi taşlar yerine oturdu. Alonso zaten değer göreceği yerde.
    Ferrari de rahatladı. Artık gelsin şampiyonluklar…
    tabii motor mantar olunca bu da hayal oluyor..

  18. FERRARISCHUMACHER avatarı
    FERRARISCHUMACHER

    Ferrari Alonsoya kazanabileceği bir aracı hiçbir zaman veremedi sadece 2013 aracı başlangıçta hızlıydı ondada zaten sezon başındaki lastik değişikliği ferrarinin hızını yavaşlattı redbullun işine yaradı kendisinin pilotajına göre az şampiyonluk almasının sebebi ne yazıkki kariyer yönetimidir yanlış zamanda yanlış yerde oldu bu kadar basit

  19. Montezemolo da konuşmaya başlamış, ilginç…

  20. Ferrari köklü bir değişiklik yapmasaydı bu kadar umutlu olamazdı. Özellikle James Allison’ın gelmesi Maurizio Arrivabene’nin gelmesi takımı tekrar ateşledi. Pilotun çok fazla etkisi olduğunu zannetmiyorum ama Ferrari’ye bir alman pilot lazımdı.

  21. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Şimdi bir adam 2 kez son yarışta kazanamıyor şampiyonayı üstüne diğer senelerde 2. oluyordu ve her yeni sezonda “Bu sezonun aracı iyi” deniliyordu ve yine hüsran sonra Alonso’nun motivasyonu neden düşüyor akabinde takımda düşecek otomatik olarak.

  22. Bay vetteli 2 kere son yarışta şampiyonluğu verirken görürsek motivasyon konusunu konuşuruz

    Hem sasi tarafında hem operasyonel tarafta batırın ondan sonra vik vik konuşun

    1. Vettel in suratını 2015 amerika da gördük.Sanki şampiyonluk şansı varmış gibi.Alonso gibi olsa bırakır gider.2014 te araçları beğenmeyip bırakmayı düşünmüş.2014 sonunda da redbull dan ayrıldığını biliyoruz.Demezlermi adama hele dur soluklan yeğenim kaçmak niye.Alonso gibi irade gösteremez yani yıllarca.Benim düşüncelerim bunlar.

  23. Yıllarca kazanamayacak bir araç verirseniz Vettel’den de çok fazla motivasyon alamayacaksınız işler ister istemez bir yerde tıkanacak. Tuhaf bir açıklama olmuş Alonso pistte yıllarca elinden geleni yaptı daha ne yapabilirdi ki motivasyon için. 4 sene de işe yarar bir şasi yapamadıysanız adam napsın. Alonso’nun biraz kibirli ve ukala bir tip olduğu doğrudur bunu herkes bilir bu konuda bir itiraz yok. Ama adama yarışmak için para veriyorsanız o parayı sonuna kadar haketti buna da kimse itiraz etmez diye düşünüyorum. Montezemolo bir zahmet pilotla takım arasını sen ya da Arrivabene gibi bir adam ısıtsaydı da motive etseydi. Formula 1 eskisi gibi değil herşey inanılmaz derecede elektronik ve yazılım. Pilot kimi gazlayacak yazılımcıyı mı aerocuyu mu? Bu çok gülünç olur. Ferrari yapmadığı yatırımların idare edemediği adamların suçunu pilotlara atmamalı. Bak Mercedes’e pilotların esamesi bile okunmuyor. Hatta Toto anlaşamazlarsa koyarım kapının önüne getiririm Wherlein’i diyor. Kolayına kaçtınız, 30 milyon euro verdiğiniz herkes Schumacher olacak bizi 5 sene şampiyon yapacak zannediyorsunuz. Artık ne Schumacher var ne de o Formula 1, bunu bir türlü anlayamadınız özellikle senin yönetiminde. Şu an yönetim açısından daha gerçekçi bir Ferrari var tabiki, şimdikilere haksızlık etmeyelim umarım bu sene başarılı olurlar biz de keyifli yarışlar izleriz.

  24. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Adamın motivasyonunu sıfıra indiren Ferrari’ydi zaten. 1 kez şampiyon olabilse şu an hala Alonso Ferrari’nin süper çocuğu olarak kalacaktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir