Renault Alpine Efsanesi Geri Dönüyor

yazar:

kategori:

Renault’un ürettiği efsanevi araçlardan Alpine, 2017 yılında yollara geri dönüyor.

Renault’un merakla beklenen yeni model Alpine, geçtiğimiz günlerde ortaya çıktı. Otomobilin üretiminin bu yılın sonunda yapılacağını söyleyen Fransız yetkililer, aracın yüzde 80’lik tasarımının bittiğini açıkladılar.

Renault’nun sahibi olduğu Alpine, Vision konseptini ‘sürüş keyfini en saf şekilde yaşatan yüksek performanslı elegant ve hafif bir otomobil’ sözleriyle açıklıyor.

Alpine, Monte-Carlo Rallisi’nin geçildiği yolları, en çok ses getiren sportif başarılarının elde edildiği meşhur ve virajlı Col de Turini’yi yeniden doğuşun vücut bulmasında esin kaynağı oldu.

Ortadan motorlu bu otomobilin hafifliğinin altı özellikle çizilirken söylentilere göre üretim bittiğinde aracın toplam ağırlığı 1.100 kilogram olacak.

Bir başka iddiaya göre araçta Renault Clio RS’de yer alan 1.6 litre hacimli benzinli turbo motor yer alacak. Clio RS’deki 1.6 litrelik hacmin aksine 1.8 litrelik hacme sahip olması beklenen motorun 250 beygir güç üreteceği tahmin ediliyor. En iyi modelin ise 300 beygir güç üretebileceği gelen bilgiler arasında.

Otomobilin 0’dan 100 km saate 4.5 saniyede çıkması bekleniyor.

Alpine konseptinin iç mekanı sürücünün dikkatini daha rahat ve daha yoğun bir şekilde yola verebilmesi amacıyla olabildiğince az sayıda düğme bulunuyor.

Araçta Deri, alüminyum ve karbon fiber bir arada kullanılırken iki adet çanak koltuk da yer alıyor.

Yeni otomobilin üretim versiyonunun resmi tanıtım 2016’nın son bölümden önce yapılması beklenirken aracın 2017’nin ortasında satışa sunulması bekleniyor.

 

https://www.youtube.com/watch?v=U8LEFOgFtyg&feature=youtu.be


Yorumlar

“Renault Alpine Efsanesi Geri Dönüyor” için 4 yanıt

  1. Keşke tekrar ralli parkurlarında görebilsek… 🙂

  2. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Wow

  3. vw-tdi-power avatarı

    Efsane geri dönüyor demek, tasarımda çizgilerin eskisine oldukça sadık bırakılması çok hoş olmuş. Merakla beklediğim bir otomobil oldu. Teşekkürler paylaşım için 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir