Alonso: "Ferrari'nin Lastik Yaklaşımı Doğru"

yazar:

kategori:

Red Bull’un sıralama avantajı, kısmen RB6’nın yumuşak lastikleri iyi kullanmasına bağlanıyor, uzun sürüşler de bu üstünlük görülmüyor.

Ferrari aracının karakterinin ne kendisine ne de Massa’ya yardım ettiğini bilmesine rağmen Alonso, F10’un lastiklere iyi davranmasının nihayetinde daha iyi sonuç verdiğini söyledi.

Alonso: “Aracımızda lastiklere çok iyi davranıyoruz, bu da yarışlar için iyi. Zor olan şey, ilk turda ısıtmak, belki de bu alanda biraz sıkıntı yaşıyoruz.”

“Ama yarış içinde (lastik) bozulmalarını yüksek olacağı bazı hafta sonları olacak ve o şartlarda avantaj sağlayacağız. Çünkü aracımız, lastiklerine çok iyi davranıyor.”

“Aracın lastiklerle çalışma şeklinden çok memnunum. Bazı hafta sonlarının biraz daha zor olacağını biliyoruz. Felipe ve ben, o hafta sonlarında neler yapılabilir, neler yapılmamalı anlamak için birlikte çok yakın çalışma içindeyiz.”

Alonso, Monako’nun karakterinin Red Bull’un lehine olmadığına inanıyor ve bunun, Ferrari’nin şansını yükselteceğini düşünüyor.

Alonso: “Burası öylesine farklı bir pist, öylesine eşsiz bir yer ki, şampiyonanın ilk bölümünde gördüğümüz performansların, Monako’ya geldiğinizde hiç önemi kalmaz.”

“Belki de bazı yarışlarda çok hızlı olmayan, burada iyi performans gösterecek araçlar olacak. Bizim için güçlü bir hafta sonu bekliyoruz. İyi hazırlandığımızı düşünüyorum, umarım lastikleri de çalıştırabiliriz.”

“Genel olarak burada Red Bull’un favori olduğunu söyleyebileceğimizi düşünmüyorum. Hızlılar. Türkiye, Silverstone veya Kanada’ya gidildiğinde favori olduklarını söyleyebiliriz ama Monako’da bunu söylemek zor”


Yorumlar

  1. ALONSO -FERRARI  avatarı
    ALONSO -FERRARI

    alo sen en ıyısısın lastıgıde korursun aractan fazlasınıda alırsın bu sene sampıyonluk kacamaz ıkı yılşdır renoda acız

  2. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Bir araç ferrari ve <mclarenden 1 sn, diğerlerinden 1,5 – 2 sn hızlı ise o araç her pistte hızlıdır.

  3. kingofspain avatarı

    Antreman turları şimdilik bunu doğruluyor.Ama yerimizde saymamamız lazım.F-duct'a odaklanıp downforce kaybı yaşamaktansa,orta bir yol bulmak daha iyi olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir