Hamilton: "McLaren S3'te İlerleme Kaydedecek"

yazar:

kategori:

Red Bull, sıralamada çok önde ama yarışta bu üstünlükleri görülmüyor, rakipleri de bu konuda RB6’daki sırrı çözmeye çalışıyor.

İlk başlarda RB6’da aktif süspanyion olduğu düşünülmüştü ama daha sonra yumuşak lastikleri kullanış şekillerine yoğunlaşıldı.

Hamilton, Red Bull’un avantajının bir kısmının, yere basma kuvvetinden kaynaklandığını düşünüyor ama tam cevabı bulamadıklarını da kabul ediyor.

Hamilton: “Açıklaması zor. Bizim S3’te yanlış yaptığımız bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ama onlar, o dereceleri elde etmelerini sağlayan bir şeyler yapıyor”

“S1 ve S2’de çok yakınız ama S3’te yine aynı şeyleri yapıyoruz ama açıkçası farklı bir şeyler olmalı. Azar azar bunu ortaya çıkaracağımızı düşünüyorum, ben ise son yarışta olduğu gibi işimi yapmayı sürdürmeliyim”

Hamilton, gelişim için McLaren’in yaptığı çalışmaların, kendisinin Red Bull pilotlarını yakalamasına yardım edeceğine inanıyor.

“Bunu bir takım olarak bulmamız gerek. Yere basma kuvvet, sırf yere basma kuvveti. Bunu bulacak kişi ben değilim. Takımdaki çocuklar bunu bulmalı. Onlar da bunun üzerine sıkı çalışıyorlar. Bulması da kolay değil”

“Pistin bazı alanlarında bizden çok daha fazla yere basma kuvvetine sahipler, bu da onlara çok ama çok büyük bir avantaj sağlıyor. 0,9 saniye muazzam ve ben sınırlarda sürüyorum. Daha fazlasını yapamam. Bunun üstesinden ayarlarla da gelemeyiz. Tamamıyla yere basma kuvveti ile ilgili”

Hamilton ayrıca, lastiklerine kötü davranıyor yorumlarına da karşı çıktı.

Hamilton: “Benim için sağlam bir sıralama seansıydı ama yarışta güçlü olacağımı biliyordum, lastiklerime nasıl bakacağımı da biliyordum”

“İnsanlar sık sık, lastiklerime sert davrandığımı yazıyor, aslında tam tersi. Bridgestone sonrasında gelip nasıl iş çıkardığımızı söylediğinde, lastiklere en yumuşak davrananlardan biriyi olduğum görünüyor. Bu yüzden lastiklerimi nasıl koruyacağımı, ön ve arkanın aşınmasını nasıl idare edeceğimi biliyorum. Muhtemelen bu şekilde yarışlarda tempoyu yakalayabiliyorum”


Yorumlar

  1. kingofspain avatarı

    Bu lastiklerini zorluyor zorlamıyor olayı nedir ? Zorlamıyor eve götürüp turşusunu kuracak pilotlar lastiklerin.Digrassi bile zorluyor,aşınıp aşınmaması sadece pilotun sert frenajına yada hızlı tur atmasına bağlı olamaz.Kapak olacak birşey yok.Eğer öyle olsa JPM'nin her yarışta lastiği patlardı 2005 te.Mesela yanılmıyorsam 2003 te Schumacher'in Almanyada lastiği patlamıştı hiç zorlamadığı anlarda.İspanyada 2005 te arka arkaya lastikleri patlamıştı.Artık şu zorladı-zorlamadı olayını bırakın.Zorlamayan pilotmu olur.

  2. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    kesinlikle çok manalı bir açıklama olmuş.ayrıca Mclareninde o gelişimi sağlayacağına inanmak lazım. bir şeyi başaracaz dediklerinde yeterki sorunun kaynağını bulsunlar … muhakkak başarıyorlar:)) geçmiştede örneklerini çok gördük…

  3. Aaa Lewis neden yalan söylüyorsun biz gördük lastiklerindeki aşınmayı 😉 Bu açıklamadan sonra hala Lewis'in suçlu olduğunu söyleyen varsa pes doğrusu.

  4. burak bocek avatarı

    Senin bu lafı demeye ne hakkın var ya kapak olsunmuş.Lewisi tutanlar hariçmiş.Ben tutmuyorum arkadaş ne olucak?Haddini bilerek yorum yaz şurda bu kadar zor mu?

  5. ispanyadaki olayın janttan kaynaklandığı açıklandı, ne diye bunu görmemezlikten geliyorsunuz anlamıyorum, saldırın bakalım hadi lewis'e. komiksiniz..

  6. Atma Lewis inanmıyorum sana
    Lastiklerine iyi davranıyormuşmuş pehh :))))

  7. uydurma hamilton lastiklerini gereksiz yere çok zorluyorsun lastik de o yüzden patlamadı mı 😀 saklama artık söyle gerçekleri bridgestone da sallıyor en hızlı turu gerksiz yere attın bitirdin lastiği sonrada patlattın inanmıyorum sana 😀
    şaka bi yana inanıyoruz sana güveniyoruz sonuna kadar sen ve button getirin şu takımlar şampiyonluğunu artık!!! pilotları da alın bi zahmet bu arada onu da biz söylemeyelim 😀

  8. Son paragraf herkese kapak oldu diyorum. Tabi Lewis i tutanlar hariç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir