Vettel, Fren Sorununun Tek Seferlik Olduğuna İnanıyor

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu, geçen haftaki İspanya GP’nin son bölümlerinde fren sorunu nedeniyle yavaşlamak zorunda kalmış ve aracını sürünerek damalı bayrağa taşımaya çalışmıştı.

Takım henüz fren sorununu tam olarak açıklamasa da Alman pilot, bunun tekrar olmaması için Red Bull’un önlem aldığını söyledi.

Vettel: “Ne olduğunu anladığımızı düşünüyorum. Henüz %100 emin değiliz, bu yüzden burası için bir çözümümüz var ve benzer sorunlar olmasını beklemiyoruz. Piste çıktığımızda göreceğiz”

“Açıkçası bu sene dayanıklılık konusunda bir kaç sorunumuz oldu ve bunlardan hiç biri aynı değildi veya aynı nedenden kaynaklanmıyordu. Ama her zaman çok hızlı bir şekilde cevap verdik ve şimdiye kadar tekrarlanmadı. Bu yüzden yine bir çözüm bulduğumuza inanıyorum”

Vettel, sezona zor bir başlangıç yapmasına rağmen şu anda lider Jenson Button’dan sadece 10 puan geride. Ve Vettel, sezonun başlarından çıkarılan sonucun, şampiyonluk için yarışları bitirmek gerektiği olduğunu söyledi.

Vettel: “Olurdu, olacaktı, olabilirdi, olmalıydı yok. Geçtiğimiz yarışları değiştiremeyiz; geçen haftaki yarış gibi. Kilit nokta, mümkün olan en fazla puanı almak. Üçüncülük de felaket değil. Çok daha kötüsü olabilirdi.”

“Bu yüzden durum iyi, geçen sene sezona daha kötü bir başlangıç yapmıştık. Çok geride değiliz. 10 puan kulağa çok gelebiliri ama yeni puan sistemi var, bu yüzden fark o kadar çok değil”

“Şüphesiz şampiyonanın ve puanların gelişimine bakarsanız, yarışları bitirmenin ne kadar önemli olduğunu görürsünüz. Jenson 2 yarış kazandı ve diğerlerinde de 5. ve 6. oldu, veya onun gibi bir şey. Bu da her yarışı bitirmenin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor.”

Alman pilot, Webber ile çalışmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Vettel: “Mark ile aynı takımda olmaktan çok mutluyum. Birbirimizi zorluyoruz, bu da kilit nokta. İkimizin de uyuyakalma şansı yok. Yaptığımız şeyi çok seviyoruz, keyif alıyoruz ve söylediğim gibi her zaman kazanmak için çabalıyoruz, bu sene bunu da kanıtladık”

“İngilizcede nasıl söylersiniz bilmiyorum ama (Webber) güçlü kelimeler kullanmaktan çekinmez. Her zaman dobradır”

“Bazen bu şekildedir ama iş yarışmaya geldiğinde ikimiz de ne istediğimizi biliriz ve ikimizin de hedefleri var”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir