İlk Çizgi Kubica'yı Hayrete Düşürdü

yazar:

kategori:

Kubica, “Eğer aynı otomobil Barselona’da 1.5 saniye daha hızlı olsaydı, sıralamalarda onların önünde olamamamız için hiçbir neden yoktu. Antrenmanlardaki hızımıza şaşırmıştım ama Formula 1’de mucizeler olmaz. Ama takım harika iş çıkardı.” diye konuştu.

Kubica, Renault’nun yarın yarışta daha iyi bir performans sergileyeceğini düşünüyor.

“Genel olarak otomobilin karakteristiği bu sabahkiyle aynıydı. sabah otomobil değişikliklerin ardından daha iyiydi.”

“Tabii ki Monako’da yarış biraz farklı oluyor. Önemli olan hız değil otomobili finişe getirmek, doğru zamanda pite girmek ve trafiğe takılmadan pit stoptan en iyi şekilde ayrılmak. Yarış hızının faydası olur, evet, ama en hızlı ikinci isim olmanız da bir şey kaybettirmez. Doğru zamanda pite girmeli ve herkesin önünde çıkabilmelisiniz. Monako’da işler böyle yürür.”

Polonyalı pilot pol pozisyonunu kazanmaya bu kadar yaklaşmışken kaybetmenin hayal kırıklığı yaşatmadığını da ekledi.

“Hayal kırıklığına uğramadım, tabii ki bugün yapılabilecek en iyi pozisyonu almak için buradaydım. Birincilik harika ama ikincilik ve üçüncülük de güzel. Gerçekçi olmamız gerek, bu benim için, bizim için çok büyük bir başarı ve umarım yarın güzel puanlar alabiliriz.”

Kubica kirli taraftan başlayacak olmayı da önemsemediğini belirtti.

“Monako’da ilk viraj çok uzakta değil, temiz taraf, kirli taraf… (fark etmez) Yarın neler olacağını göreceğiz. biraz fark olacaktır ama çok fazla değil ve endişelenmeye gerek yok.”


Yorumlar

  1. vallahı cok tebrık edıyorum kubıcayı ama malesef monocoda ılk cızgıden baslamak bıraz kötü olabılır onun acısından cunku gecen senede kimi ilk cızgıyı almıstı ancak rubens onu gecmıstı startta monocada ılk cızgı cok kaygan ve kırlı o yuzden gecılme ıhtımalı cok fazla vettele.

  2. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    kubiyaı her yarıstan sonra her sıralamadan sonra tebrik etmekten bıktım artık,yeter artık kubi:D
    o değil de şu renault aracıyla alonsoyu düşünüyorum da;çok da ferrariye geçmesine gerek yokmuş,orada yaptıklarını pekala renaultt da da yapabilirdi bu yıl gibime geliyor.

  3. bir ara bir arkadas kubica zorlamiyor, her puana razi diyordu. merak ediyorum buraya gelip yazsin da ayni seyleri tartisalim :)))

  4. Helal olsun Kubica, Ferrari`yi hakediyosun 🙂 Saka bi yana Kubica bu sene kendini asti resmen, Bu arada Renault Fia dan aldigi izinle motoru baya gelistirmis galiba, baksaniza motor gucunun cok onemli oldugu boyle bir pistte ilk 3 Renault motorlu, Ben Mercedes ve Mclaren motorlariyla isi goturur diyordum..

  5. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    helal kubi tek teselli sen oldn 🙂 helal inş yarın yaışı kazanırsn adamım

  6. elif çivici avatarı

    Renault bu sene müthiş işler başarıyor,hadi Kubica göster kendini.En kötü podyumdasın,hata yapmazsan.Müthiş ya,Alonso nun kazasından sonra Kubica nın bu derecesi ve Massa nın iyi bir yerde konumlanmasına sevindim.Ayrıca Kubica şampiyonluk yarışında esas favorilerden puan çalarak heyecanı arttırıyor.

  7. mustafa  akdeniz avatarı
    mustafa akdeniz

    gerçekten çok iyi sürdü bugün kubica, otomobilinden % 120 sini çıkardı da denebilir, plotajı harikaydı. Yarında iyi bir yerde bitirir umarım, shumi de iyi iş çıkarır diye düşünüyorum yarın… İzleyip göreceğiz…

  8. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Renault benzin deposu büyüdüğü halde hayret verici bir şekilde aracını hiç uzatmamıştı yani R29 ile R30 aynı boyda bunun da meyvelerini bu pistte toplayacakları belliydi…

  9. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    helal be kubika keşke seni mclaren tulumlarında görse, renoyu tekrar şahlandırdın,

  10. kubica yarın seni podyumda 1 numara olarak görmek istiyoruz (renocular olarak)f.alansoyada çok üzüldüm ben ondan şahsım olarak çok büyük yükseliş bekliyorum . yarışa zevk verecek başarılar tüm pilotlara

  11. tifosi_sercan  avatarı
    tifosi_sercan

    Cadde pistlerinde gerçeten en iyiler arasında olduğunu düşünüyorum. Harikaydın bugün..

  12. kubica süper gitti bugün tebrikler. ama arada kaynamasın, renault'un hakkını da verelim. adamlar geliştirme konusunda çok iyi bir iş çıkarıyorlar. bir tebrik de onlara.

  13. Aracın kötü olmadığı iyice açığa kavuştu. Kubica da gösterdiği iyi performansla 2.'liği aldı. Ben Mercedesin kubica ile şavaşacağını düşünüyodum ama sonuç çok farklı oldu.

  14. Süpersin adamım seninle gurur duyyoruz helal olsun Gün gelecek pol de aldığını göreceğiz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir