Renault, Kubica'ya Diyecek Söz Bulamıyor

yazar:

kategori:

Kubica, bu sezon Renault’ya en iyi sıralama derecesini getirdi ve bugünkü Monaco GP’ye Webber’in yanında ilk çizgiden başlayacak.

Boullier “Söyleyecek söz bulamıyorum çünkü o gerçekten mükemmel bir iş çıkarıyor. Açıkçası Mark, çok iyi bir tur attı ancak yine de farkı kapatmak mümkün olmasına rağmen pole pozisyonunu kazanabilirmiydik bilmiyorum.”

“Ancak daha önceki konumumuzu dikkate alırsak bu şekilde geliştiğimiz için çok mutluyum ve podyum mücadelesi sadece bir hayal olmadı.” dedi.

Renault’nun geçen seneki karmaşanın ardından sadece yarışlara odaklanarak gelişmeyi başardığını söyleyen Boullier, Monaco GP galibiyet şansı karşısında temkinli konuşuyor.

Boullier “Öncelikle startı ve ardından ilk virajı görmek zorundayız. Ardından stratejilere bakacağız. Özellikle cadde yarışlarında, yarıştan önce emin olamazsınız ancak arkada başladığımız yarışlara göre çok daha iyi konumdayız.” dedi.


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    Arkadaşım haklısın tabiki, bende daha iyi olduğunu düşündüğümü yazdım ama diğer arkadaşların da dediği gibi 08 in ikinci yarısında Renault iyiydi ve Alo en çok o zaman övgüler aldı (Renault 2. dönemden bahsediyorum). Bence o senelere göre çokta fark yok, hızlı araçları sıralarsak yine 5. sayılır (İspanya gibi kriter olabilecek bir pistte daha vahimdi ama piste göre değişim mümkündür), ikinci aracı desen çok farklı sayılmaz ve fark sanki Petrov un daha iyi olmasından kaynaklanan küçük bir fark var. Yanlış anlaşılmasın Alo ya eleştiri getirmiyorum ama Kub da aynı derecede başarılı sayılır diyorum.
    Diğer konuda da Renault taraftarı arkadaşlara hak veriyorum, fanatik Alo taraftarları takıma yükleniyor, Alo suz bir hiç olacaklarını söylüyorlardı ama konuşmakla olmuyormuş. (diğer taraftarlarını ayrı tutuyorum, lafım pilota değil, aşırı fanatiklere)

  2. Tabi tabi alonso herşeyin iyisini yapar haklısınız o olmasaydı 2008 de hiç birşey yapamazdık 2007 de de mclarene gitti renault bitti dediler sezonu 3 sırada tamamladık markalarda 2008 de geri geldi kötü giden ilk yarıya ispanyada son verdi renault çalışmasıyla 2 yarıda ise sezona renault dan çok hızlı başlamış bir bmw yi gelişimde geçti singapurda kazandı fujide kazandı brezilyada 2 oldu bunları görmüyorsunuz işte görmekte istemiyorsunuz 2009 da alonso giderse o takım puan bile alamaz podyum bile göremez diyenler neredee şimdi.Kubica olayına gelince alonsonun yanında ikinci pilotluk görevini kabul ederek giderse gitsin zaten bunu göze almış pilotun Renault da işi olmaz Renault da işi bitenler ferrariye giderler

  3. Nurettin arkadasım 2008 sene sonunda renault aracı cok ıyıydı cok haksızlık yapıyorsun renault son yarısa bıle guncellemeyle gıttı ki alonso zaten sezonun ıkıncı yarısının en cok puan toplayan pılotuydu kusura bakmada renault 2008 sene sonunda senın abarttgın kadar kötü bir araca sahip değildi ayrıca kubica'nın ferrari'ye geçmek gibi bir saçmalık yapacagını da dusunmuyorum kubicaya burda hakettği muamele yapılıyor kubica bunu istiyordu burası yakın zamanda onun ailesi gibi olacak ve burda sampıyonluk kazanacak alonso ferrari'ye gitti de ne değişti kubica bugun kazanırsa alonso kadar puan toplamıs olcak yani alonso ferrariye geçerek cokta buyuk bır ıs yapmadı R30 la da bukadar puan toplayabılırdı

  4. Kubica monaco'da herzaman üstün performans sergiledi 2008'de cok iyiydi burda Renault aracının da cadde pistlere uyum saglayacagı dusunuluyordu Robert gerçekten çok iyi ama vitaly çok basit hatalar yapıyor artık eleştiri oklara ona yönelecek son 3 yarısın 2 sinde antrenmanlarda ağır kazalar yaptı dua etsin ki Renault harika mekanikerlere sahip de arac sıralama turlarına yetişti ama artık petrov'un bişeyler vermesi lazım bıktık 3-4 sezondur tek pilotla yarısmaktan şimdi glock olcaktı renault ikinci koltugunda belki mercedes'ten fazla puanımız olurdu

  5. Alonso mesela 2008 de hem singapurda (şaibeli olsada normaldede hızlıydı kazanabilirdi) hemde fujide kazandı ve 2008 de renault bırakın yarış kazanmayı ilk 5 e girecek bir araç bile değildi buna rağmen alonso bunları yapabildi.Şimdi kubicadan benzer performans görüyoruz ben ferrariye geçeceğine kesin gözüyle bakıyorum.Renault dizini çok dövecek

  6. Kadir YILMAZ arkadaşım bu yılki Renault aracı geçen senelerdeki araçtan çok daha iyi.

  7. Gerçektende harikaydı perşembeden itibaren umarım bugün yarıştanda en iyi sonuçla ayrılırr

  8. Kadir YILMAZ avatarı

    Bu adam ilerde çok can yakacak gibi. Bu arada tmm Renault gelişmiş kabul ama iş birazda Kubica da! Yani Petrov hepi topu (yeni takımları saymayınca) 3 aracı geçmiş, bu durum Piquet Jr. dan pek farklı sayılmaz. Geçen senelerde Alo ya düzülen methiyeleri Kub un da hakkettiğine inanıyorum.

  9. Gerçekten bileğinin hakkıyla 2. oldu tebrik ederim Kubica'yı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir