2011 Lastik Tedarikçisi Konusunda Sona Yaklaştık

yazar:

kategori:

Takımlar bugün Monaco’da toplantı yapacaklar ve lastikler konusunda geleceklerini masaya yatırıp karar vermeyi planlıyorlar.

Bridgestone, Michelin ve Avon Cooper firmalarından gelen teklifler ayrıntılarıyla değerlendirilip son söz söylenecek.

Bu tekliflerin yanında henüz resmi bir karar olmasa da 1991’den beri spordan uzak olan Pirelli’nin en favori firma olduğu tahmin ediliyor.

Mercedes GP Takım Patronu Ross Brawn, bir an önce karar verilmesi gerektiğini, böylece 2011  araçlarını yeni lastikler doğrultusunda geliştirebileceklerini söylüyor.

Brawn “Pirelli’nin dikkate alınması gereken teklifi var ve bir kaç ay öncesine göre lastikler konusunda iyi konumdayız. F1’e sonunda lastikler konusunda ciddi teklifler geldi, bir kaç ay önce ise hiçbir şey yoktu.”

“Bu ilgiden cesaretleniyoruz ve hem lastik üreticileri hem de araç tasarımcıları artık çalışmaya başlamak istiyor, aksi takdirde gelecek sene için karışıklık olabilir.”

“Geç kaldıkça daha pahalı olacak ve daha kötüsü kimileri daha şanslı olup araçlarını tamamiyle lastiğe göre tasarlayıp diğerleri düzeltmek için zaman bulamayabilirler.” dedi.


Yorumlar

  1. Michelin 3 kat pahalı denilene göre ve diğer firmaları düşünürsek en uygun pirelli…ama herkes bridgestone nin sporda kalmasından yana ama kalmayacak gibi görünüyor.Good year neden gelmiyor anlamadım 2003 de düşünüyorlardı onlarda bu konuda tecrübeliler

  2. bridgestone kalırsa yine onlar olur. kalmazsa en büyük ihtimal pirelli.

    tek lastik kuralı tedarikçiliğini destekliyorlar ve 18 inç lastik istemiyorlar. michelin'in maliyetide büyük.

  3. MagicAlonso avatarı

    michelin ve en azından başka bir üretici daha olsun zaten michelin rekabet istediğini söylemişti tek sağlayıcı konumunda olmak istemiyor

  4. Umarım michelin gelirr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir