Horner “F1’in 2017 Kurallarında Hata Yapma Lüksü Yok”

yazar:

kategori:

Red Bull’un Takım Patronu Christian Horner, gelecek hafta 2017 Formula 1 kuralları için gerçekleştirilecek muhtemelen son toplantının kritik olacağı konusunda uyarıyor.

2017 F1 kurallarının 1 Mart’a kadar belirlenmesi gerekiyor. O tarihten sonra yapılması gereken değişikliklerde tüm takımların onaylaması gerekiyor.

Normalde 2017 kuralları belirlenmişti ancak takımlar ve Pirelli’den gelen verilerle kurallarda hem fikir olunamadı. Bu kapsamda 23 Şubat’ta bir toplantı daha gerçekleştirilecek.

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, kurallar konusuna değinerek Formula 1’in yolunu kaybettiği tarzında yorum yapmıştı.

Horner “Sebastian yorumlarında haklı, pilotlar bu sporun yıldızı olmalı. 2017 için bir şansımız var ve bunu doğru uygulamamız önemli.”

“2017’de planlanan şasi değişiklikleri pilota vurgu yapmalı ve araçlar büyük, sürüşü zor ve güçlü olmalı. Sürücüyü gerçekten zorlamalı ve pilotlar arasında daha büyük farklar olmalı.”

“Taraftarlar içi en büyük görsellik bu olur. Sorunları çözmek için önümüzde altından bir fırsat var. Önümüzdeki haftalarda bu fırsatı kaçırmamalıyız.” dedi.

Horner, sorunun tüm takımların hangi yönde ilerleyeceklerine karar verememiş olmaları olduğunu söylüyor.

Horner “Takımlar ne zaman bir tarafta oldular? Motor kurallarında mevcut kurallara göre değişiklik olduğunu gördük. İlk başta 4 silindirli olacaktı ve pit alanında elektrik motoru planlanmıştı.”

“Yönetim kurulunun ve ticari hak sahiplerinin çok açık bir yönetim ve yön ile gelmeleri önemli.”

“Bakalım 2017 kuralları için ne olacak? F1’in ilerlemesi için gerçekten iyi bir fırsata sahibiz.”

“Bakalım gelecek haftalarda ne olacak? F1 Strateji Grubu ve F1 Komisyonu toplantıları var. Bu yüzden kararların ne olacağı açısından kritik bir toplantı olacak.” dedi.

“2017 için bu fırsatı kaçırmamalıyız. O kuralların neler olacağına dair güçlü bir yöneticilik olmalı. Takımlar arasında asla bir anlaşma olmaz.” dedi.


Yorumlar

“Horner “F1’in 2017 Kurallarında Hata Yapma Lüksü Yok”” için 2 yanıt

  1. MARLon BROndo avatarı

    her kelimesine katılıyorum horner’ın.

  2. 2017 kuralları rafa kalkacak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir