GP3’e Yeni Kadın Pilot

yazar:

kategori:

Arden International, Kolombiyalı Tatiana Calderon’un 2016 yılında GP3’te yarışacağını açıkladı.

Samin Gomez, Carmen Jorda, Beitkse Visser, Vicky Piria ve GP3 tarihinde puan alan tek kadın pilot olan Alice Powell’dan sonra serideki 6. kadın sürücü olacak olan 22 yaşındaki Calderon, Kasım 2015’te Pons Racing ile Motorland Aragon pistinde eski adıyla Formula Renault 3.5 yeni adıyla Formula 3.5 V8 aracını denemişti. FIA F3 Avrupa serisinde 3 senedir yarışan ve puan alamayan Calderon, FIA’nın F3 gridini 39 kişiden 24 kişiye düşürmesiyle koltuksuz kalmıştı.

Sezon sonundaki GP3 Abu Dhabi testlerini 9. bitiren Calderon ; ” Herşey yeni olacağından zorlu bir yıl olacak fakat öğrenmek için mümküm olan en iyi yerdeyim. Amacım düzenli olarak puan alabilmek. Ben ve takım arkadaşlarım aracı geliştirmek için çalışmalıyız, bu sayede rekabetçi olabiliriz.Aracı testlerde kullanmıştım. Ama tam olarak nerede olduğumuzu görmemiz için sezon öncesi testlerini beklememiz gerekecek. ”

Calderon ; ” GP3 yarışları Latin Amerika’dan canlı yayınlanıyor. F1 padoğunda olmak ve sıradak hedefim olan GP2’de yer alan Pirelli lastiklerine alışmak için GP3’ü tercih ettim.” ifadelerini kullandı.

Calderon’un takım arkadaşları 2015 FIA F3 Avrupa 3. sü Jake Dennis ve 2015 Formula Renault 2.0 Eurocup şampiyonu Jack Aitken olacak.


Yorumlar

“GP3’e Yeni Kadın Pilot” için bir yanıt

  1. Carmen Jorda’dan iyi olacaktır diye tahmin ediyorum, ancak Alice Powell ve Beistke Visser’den iyi olacağını sanmıyorum. Umarım Beistke Visser’den iyi bit koltuk bulur ve gelişimi devam eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir