Mercedes’in Silverston Çekiminden Kareler

yazar:

kategori:

Mercedes Silverstone’daki reklam filmi çekiminden çeşitli video ve fotoğraflar yayınladı.


Yorumlar

“Mercedes’in Silverston Çekiminden Kareler” için 40 yanıt

  1. Blitzen Benz avatarı

    Kemal Bey Mercedes’in bugun test yaptigina dair baska sitelerde herhangi bir habere rastlamadim.Dun ogleden sonra Hamilton’un yaptigi testlere iliskin ise icerigi duzeltir misiniz?

    1. Her ikisi de güncel. Bugün çekim yapılmamış doğru. Twitterdaki paylaşımlardaki yanlış anlaşılma sonucu, dünkü testlerde çekilen karelerin bugün yayınlanmasını bugünkü test olarak düşünmüşüm. Bugün yayınlanan kareler ve videolar dünkü çekimlere aittir. Yaptığımız hatadan dolayı özür dilerim. Tonla haber yapıp bir de sayfaları güncellemekle uğraşınca böyle hatalar olabiliyor. Uyarınızla beraaber kontrol ettim gördüm

      1. Blitzen Benz avatarı

        Emeginiz ve siteye katkilariniz icin tesekkur ederiz.
        Ozur dilenecek bir sey oldugunu sanmiyorum.

  2. ismilazımdeğil avatarı
    ismilazımdeğil

    adamlar totalde iki gündür 2 dkkalık video yayınladılar ama bu sitedeki profesör arkadaşlar merso’nun 100 km geçtiğini tespit etmiş ve de yorumlar yapıyorlar. Heralde silverstonda araçların başında idiniz. Bütün bu mesnetsiz yorumlarınız ve ithamlarınız çamur at izi kalsından öteye gidemiyor. Siz istiyorsunuzki hep ferrari şampiyon olsun hep mclaren şampiyon olsun. Şunu size net bir şekilde söyleyeyim bu işin %90’sı mühendisliktir. Hem mercedes’in hem meşrubat takımı diye dalga geçtiğinzi red bull’un çok kaliteli mühendisleri vardır. Optimumu sağlayan, kurallara iyi çalışan domine etmiştir. Ferrari’yi değerlendirecek olursak mühendislik yatırımları oldukça zayıftır ve tekrar şampiyon olması için tek ihtimal ise schumi gibi über bir pilota ihtiyacı vardır. Siz hersene ferrari bu sene uçacak gazıyla devam edin. Hersene aynı hayal. Alonso gibi bir efsane bile sizi şampiyon yapamadıysa işiniz zor tifosiler. Size bu cevabımla sezon başı kapağını ben yapayım nasılsa sezon sonunda mercedes karbon fiberden size bir kapak tasarlar.

    1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
      14Sulonso (MP4-31)

      😀 😀

  3. Bizde test yapsak keşke 100 km 100 km’dir.

    1. Blitzen Benz avatarı

      Araba yuz kmyi tamamlayabilir mi acaba?Gecen yilki reklam cekiminde yolda kalmamis miydi?

      1. Sen dert etme tamamlar. En kötü basarız parayı basarız lobiyi birileri gibi 1000 km daha test alırız.

        1. Blitzen Benz avatarı

          Bin km yaklasik uc yaris mesafesi ediyor.Bu durumda en az bir kez motor degistirmeniz gerekebilir.Gecen yil 12 13 motor kullanmistiniz.

  4. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Savunun savunun sahte takımı böyle devam 🙂

    1. Blitzen Benz avatarı

      Bugun test falan olduguna dair bir haber bulamadim.Muhtemelen dun ogleden sonra hamiltonun yaptigi test iie ilgili hatlar karisti.

  5. cipitu encin cipitu AARRGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARRGH!

    Benim anlamadigim eğer ortada gerçekten şaibel bir durum varsa neden Ferrari Mclaren ya da Redbull sesini cikarmiyor. Pist zaten yaklaşık 5 km. 20 tur atsan 100 km biter zaten. Ama 2 gündür devam ediyolar..

  6. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Dün bir kullanıcı galiba 98.02 kilometre yol katetmişler yazmıştı. Kaç tane 100 km reklam testi yapacaklar? Dünkü 98.02 kilometre ise bugünkü ne? İnanın Red Bull dahi bunların %50’si kadar antipati toplamamıştı. Bunlar tüm F1 tarihinin en sevimsiz takımı olma yolunda gidiyor. Seyirci sayısındaki azalışta durumu kanıtlıyor zaten.

    1. bence biraz saygı duymayı öğrenmelisiniz adamlar iyi bir iş çıkarıyor diye ne bu çekemezlilik

    2. Takımlar sezon içerisinde 100 kilometreye aşmamak ve gerçek lastikleri kullanmamak şartıyla film çekimleri yapabiliyor.
      Takımlar yıl boyunca iki kez film çekimi yapabiliyor.

    3. her şampiyon olan takıma aynı ithamlarda bulunuluyor. Red Bull için de aynısı deniyordu.

      1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

        Her şampiyon olan takıma söyleniyordu evet yanlız Sahtelikle şampiyon olan takıma değil 🙂

        1. 2008’den beri hangi takım “sahtelik olmadan” şampiyon oldu?”

          Brawn “Çif difüzör”
          Red Bull “Esnek, Egzoz vs.”
          Mercedes “Gizli test, kuralları önceden bilme.”

          Silip atalım o zaman 2008’den berisini. 2008’de McLaren olmuştu. O da 2007’de Ferrari belgelerini alarak bu tür suçlamalarla karşılaştı onu unutmuşum.

    4. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
      [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

      Sıkıntı yok abi bizde yapacağız yarın reklam çekimi değil hemde babası gibi test

    5. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Yıl boyunca 2 adet olan haklarını ardı ardına kullanıyorlarsa diyecek söz yok tabii. Herkes yapabilir. Ama yıl içinde Mercedes şurada tekrar film çekimi amaçlı sürüş yapıyor diye haber yapılırsa bu haksız durumu hatırlatırım.

      Mercedes’in antipati toplama durumuna gelince… Bunu Mercedes taraftarları da kabul edecektir. Koskoca şampiyon takımsın. Testlerden önce kamuoyuna net bir lansman tarihi vermiyorsun. Reklam çekimi yapabiliriz diye belirsiz bir tarih veriyorsun ve bu tarihi Ferrari lansman gününe denk getiriyorsun. Bu gibi durumlarda antipatik olmayacaklar da ne olacaklar? Bunun başka bir tanımı var mıdır?

      Sezonu ilk 5 sırada tamamlayan ekipler, kamuoyuna saygı ve bilgilendirme amaçlı resmi lansman yapmak zorundadır. Bu yazılı bir kural değildir ama prestij kazanmak için kural gibi kabul edilir.

      Mercedes bu testi 2 kademe halinde 200 km şeklinde yapsa bile; 20 şubat cumartesi günü 2 seans halinde yapabilir miydi? yapabilirdi. Önceden belirlenen herhangibir tarihleri olmamasına rağmen bodoslama şekilde cuma günü ortaya çıkarak saygısızlık yaptılar ve kamuoyu zaten bunu gördü. Bunu Türk Kamuoyu olarak düşünmeyin, avrupa bu tip konulara çok önem verir.

      Red Bull dönemindeki antipatiye gelince; Red Bull genelde üst üste kazandığı için ve Horner’ın diğer takımları hafifseyici açıklamaları yüzünden antipati toplardı. Saha dışı işlerde ise kuralcıydılar. Bu sene bile belirli lansman tarihi verip gayet saygılı biçimde kamuoyunu aydınlattılar.

      Mercedes’ten beklenen şampiyon takım gibi hareket etmesidir. Şampiyon takım saha dışında da rakiplerine saygı duyar. Dilden saygı duyuyoruz anlayışıyla bu iş olmaz, fiilde de göstermelidirler. Ucuz hesaplara, ucuz gündem oluşturmalara şampiyon takımın ihtiyacı yoktur. F1 seyircisi sadece en hızlı olduğu için bir takıma puan vermez. Bu gibi durumlarda gösterilen tutum,anlayış ve hoşgörü de puan almak zorundadır.

      Sportif başarı belki hızlı araçla kazanılır ama sportif prestiji kazanmak kolay değildir. Seyirci sayısının azaldığını ben iddia etmiyorum resmi rakamlar ve resmi makamlar söylüyor. Mercedes 2 reklam çekimini birleştirip 200 km test yapacaksa bile bu haberli olmalıydı. Mercedes reklam çekimi yapabilir cümlesi önceden haber verme anlamı taşıyan bir cümle değildir. İhtimal cümlesidir Fi tarihinde bile olabilir anlamına gelir.

      Yani bunları üst üste koyunca kimse neden biz hakettiğimiz değeri göremiyoruz demesin. Pist içinde herhangi bir şekilde hızınızla kazandığınız saygınlığı; pist dışında yaptıklarınızla geri verirseniz, mütemadiyen seyircisi az ve antipati toplayan takım olarak kalırsınız.

      1. Blitzen Benz avatarı

        Mercedesin 19 subatta test yapacagi bir ay onceden belli idi.
        Bugun test yaptuklarina dair bir veri var mi?

        1. Ferrari Racing avatarı
          Ferrari Racing

          Nerede belliymiş? internet sitelerinde 15-21 şubat haftası test yapabilir diye yazmışlar. 19 şubat’ı Mercedes kendi belirtmiş. Bugün test yaptıklarına dair kanıt mı? Trf1.net asparagas haber yapmaz; autosport’tan, autosporintten , skysporttan F1 otoritesi sitelerden haber çevirileri ve bilgi paylaşımları yapıyorlar. Kanıtı olmasa zaten burada paylaşmazlar.

          1. Ferrari Racing avatarı
            Ferrari Racing

            Mercedes’in filming day adı altında 19 şubatta test yapacağını 1 ay önceden veren haber sitesi var mıdır? Bunun kanıtını bulan herhangi bir insan evladı var mıdır? Ben oraya buraya Mercedes f1 filming day yazdım 1 ay öncesinden yapacaklar diyen siteyi bulamadım.

              1. Ferrari Racing avatarı
                Ferrari Racing

                Aslında konu biraz amacından saptı ama demek istediğim şudur; Mercedes 15-21 şubat arası test yapacaksa bunun tarihi Ferrari’nin tanıtım günü olmamalıydı. 19 şubat olarak net belirtilmiş herhangi bir tarih olmamasına rağmen o güne getirmeleri büyük saygısızlık olmuştur.

            1. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
              14Sulonso (MP4-31)

              ”Ferrari’ye ayıp olur 18 Şubatta yapalım” mı diyeceklerdi? Allah aşkına güldürmeyin insanı. 😀 😀

              Programlarını yapmışlar, hazırlanmışlar reklam çekimini yapıyorlar. Ferrari’nin lansmanını sabote edince ne olacak? Dominasyonları devam mı edecek? Etmeselerdi Ferrari şampiyon mu olacaktı?

              1. Blitzen Benz avatarı

                F1tecnical dergisinde W07 speculation threadda yukaridaki 15 subat haberi cikinca ocak sonunda silverstone pistinin programini paylasmislar.19 subat private test.olarak gorunuyor.
                Ferrariyi umursadiklarini sanmiyorum.Ferrari senelerdir sezon basinda sampiyon aracini tanitir.Sezon ortasinda gelecek yila odaklanir.
                2007 yilindan beri pilotlar sampiyonasini kazanamamistir.Simdi niye farkli olsun?Sampiyona tanitimda degil pistte kazanilir.Iki resim bir iki video.paylasildi.
                Muhru yine basacaklar korkusu depresti.

  7. 99’ncu km de reklam filmi iyi çıkmadı deyip sil baştan yapıyorlar sanırım..

  8. Yakın bir resim olmasa’da arabanın arka kısmı oldukça dar görünüyor Turbo derinin altını tahmin etmek zor lakin turbo büyümüş gibi bunun yanı sıra dar bir arka kısma sahip olduğu için araba airbox tasarımı oldukça büyük benimsenmiş dar bir uç kısma sahip araba bakalım pazartesi günü daha iyi anlarız.

  9. Aylar sonra Lewisi yeniden tulumlar içerisinde görebildim.

  10. alo-official avatarı

    yine 1000 km testi mi yapiyor yoksa Mercedes? 1000 km testi ver bu is huzur icinde cozulsun Bernie!

    1. Reklam çekimi bu gizli test olsa takım video foto paylaşırmı hiç 😀

      1. alo-official avatarı

        Belki gizli degil ama katedilen mesafe konusunda mercedese guven olmaz. Birileri citlatmasaydi belkide o 1000 km lik testi hic bilmeyecektik belki daha fazlasi oldu bilemiyoruz

        1. Blitzen Benz avatarı

          1.000 km testo icin Charlieye yazmislardi.Milletin agzina sakiz oldu.Sanirsin Mercedes tum basarisini buns borclu.Rakipler basarisiz oldukca taraftarlari buna sarilliyor.
          Ayrica bugun yeni test yapildigina dair bir veriye ulasamadim.

          1. alo-official avatarı

            1000 km + Kurallari onceden belirleme + token sistemi (kuralda acik varsa tamamen vardir yoksa yoktur ama Mercedes buradada ayrilma tehtidinde bulundu.) + 2017 kurallarini sabote etme sakiz cok bizde sen rahat ol

            1. Bir de lastik basıncı olayı var. 5 saniye cezayla yırtmışlardı.

              1. Blitzen Benz avatarı

                Token sistemi kalkiyor.Horner ve Newey ayri ayri harcama savasindan bahsetmeye basladi.
                Lastik olayindan sonra kural acikliga kavusturuldu.Olcumlerin ne zaman yapilacagi belirlendi.

  11. 14Sulonso (MP4-31) avatarı
    14Sulonso (MP4-31)

    Ne bitmez 100 km’ymiş arkadaş!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir