Cosworth, Sorunları Çözmek İçin Düğmeye Basıyor

yazar:

kategori:

3  yılın ardından Cosworth Formula 1’e dönüş yaptı ancak bağımsız motor üreticisi istediği seviyeye henüz ulaşamadı. Yakıt tüketimi konusunda beklenen olumsuzluklar yaşanmamasına rağmen Cosworth motorlarının sürüş rahatsızlığı ve performansın giderek bozulması konusunda eksiklikleri ortaya çıktı.

Cosworth Genel Müdürü Mark Gallagher “Williams’la anlaşırken bildiğimiz bir şey, büyük takımlardan birisine olan ihtiyacımızdı. Bu yüzden Williams’ın ilk 5 yarışın ardından duyduğu hüznü Cosworth olarak tamamiyle paylaşıyoruz.”

“Biz üzgünüz, onlar üzgünler ve Williams-Cosworth paketi istediğimiz şekilde olmadı.” dedi.

Cosworth, sürülebilirliği daha da artırabilmek için motor haritasında değişikliğin faydalı olacağına inanıyor ancak yarış içerisinde performansın düşmesinin ancak FIA’dan alınacak izin ve motorda değişiklik yapılmasıyla giderilebileceğini düşünüyor.

Gallagner “Motorlar kullanıldıkça performansta azalma gördük ve bu azalmayı ölçebiliyoruz.”

“Pilotlar yeni motoru kullanmaya başladıklarında motor performansının istenenden çok hızlı bir şekilde düştüğünü görüyorlar. Şimdi bu azalmanın seviyesini ölçmeye çalışıyoruz.”

“Bunun yanında motorda bazı komponantlarda sorun olduğunu da gördük ve bir çok üretici ile çalışıyoruz. Bir parçada çok özel bir sorun var ve bu konuda fazla detaya giremeyeceğim. Ancak tam olarak test edemediğimiz ve kullanıp sorun yaşadığımız parçalarımız var. Bu bakımdan bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor.”

“Williams gibi bir takım için performansı etkileyen her bir sorun çok ciddidir.” dedi.


Yorumlar

  1. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    o williams ın kendi salaklıgıdır. tahmin etmeleri gerekiyordu

  2. hadi bakalım.Umarım cosworth motoru köklü bir motor haline gelir ve gerideki takımlar ön gruba yaklaşır…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir