Kubica "Galibiyet İçin Start Önemli"

yazar:

kategori:

Geçişin neredeyse imkansız olduğu Monaco’da genelde yarış sonucunu sıralama sonucu belirliyor.

Yarışa 2. sıradan başlayacak olan Kubica “Her şey starta bağlı olacak. Sezon başlangıcında iyi startlarımız oldu ancak son zamanlarda startlarımız çok da iyi değil bu yüzden iyi bir start almayı umuyorum.”

“Ardından konsantrasyonu koruyup, lastikleri korumaya odaklanacağız ve pit stopları doğru zamanda yapıp trafiğin ortasına düşmemeye çalışacağı.” dedi.

Kubica, takım olarak beklentilerini aştıklarını ve Monaco’da hedeflerinin en azından podyum olduğunu söyledi.

Kubica “Şimdilik 2. sıradayız ve bu bizim için harika bir başarı. Pole ile fark oldukça büyüktü ancak biz performansımızdan mutlu olmalıyız. Beş ay önce kimse üstümüze 1 pound bile oynamazdı. Aldığımız bu sonuçlar, takım için çalışan herkesi çok memnun ediyor.”

“Bu pistin aracımıza uyacağını biliyorduk. Aracımızda bu piste uyan çok parça va. Renault’nun bana kullanımı bu kadar kolay bir araç vermesinden dolayı mutluyum. Araç duvarlara çok yakın gitmeme yardımcı oluyor çünkü kullanımız rahat ve aracın içerisinde kendimi güvende hissediyorum. Bu sürüşüme yardımcı oluyor.”

“Bariyerler arasında yarışırken biraz fark olması normal ancak bariyerler arasında az ya da çok fark olması büyük fark yaratıyor.”

“Normal yarış pistinde çok fazla yakıt ile hata yaptığında ya da 5 km/sa fazla hızla viraja çıktığında kaçış alanına girerek kurtulabiliyorsun ya da çok az zaman kaybediyorsun. Hepsi bu.”

“Burada ise hatanın bedeli büyük oluyor ya da Alonso ve Petrov gibi lastikleri kaybediyorsun. Limitleri aşmadan limitte olmak gerekiyor.”


Yorumlar

  1. Sir Jack B.  avatarı

    Kazanma olasılığı elbette büyük. Startı kazanabilirse kimse geçemez onu. Yada Red Bulla ayak uydurabilirse erken pit ile öne geçebilir. Belki de Webber sorun yaşacak. Tabii Kubica içinde işler ters gidebilir.

  2. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    inş kubicam inş durdur redbulu ya sen ya alonso gerisi durduramaz saten. :))

  3. Bir de Robert Kubica kazanıyormuş var ya… Amma olay olur =)

  4. Furkan  Karaman avatarı
    Furkan Karaman

    hadi be kubica renault hızlı kalkar..şu redbulların önüne geç be !

  5. Kubica 2 gündür fazla mı konuştu ne ??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir