Webber: "Hayatımın En Harika Günlerinden Birisi"

yazar:

kategori:

Red Bull pilotu Webber, pole pozisyonundan başladığı Monaco GP’yi 4 defa güvenlik aracı girmesine rağmen üstün bir şekilde kazanmayı başardı.

Webber “Kesinlikle inanılmaz ve bu hayatımın en harika günlerinden birisi. Burada kazanmak çok özel. Başarı dün sıralama ile başladı ancak burada 2 saat oldukça zorlu bir testti.”

“Yapmam gereken çok şey vardı. Pist çok değişti, sürekli arka tarafta mücadele edenlerle ve güvenlik araçlarıyla uğraştık. Sürekli yarış yeniden başladı ve çok fazla baskı vardı. Test edilebilecek çok şey bugün karşımızdaydı. Burada kazanmak, Ayrton Senna ve diğer kazananlar arasına katılmak harika.” dedi.

Webber, yarışın bitmesine 3 tur kala önünde Chandhok ile Trulli arasında yaşanan kazadan son anda kurtulmayı başardı ve bundan dolayı çok mutlu.

Webber “Yarış mühendisim telsizden Jarno ve Chandhok’un önümde olduğunu söyledi. Aracımı finişe getirmeye çalışıyordum ve arkada mücadele edenler yüzünden çok fazla zaman kaybedebiliyorsunuz.”

“Jarno’nun Rascasse’da atağa kalktığını gördüm ve ‘hangi cehenneme gidiyorsun’ diye düşündüm. Her ikisi de lastikleri kilitledi ve oradan geçebilecek bir boşluk olmasını umdum. Karun’un durumundan endişeliydim  çünkü kafasının üzerinden geçtiğini gördüm.”

“Sıkı çalışmaya devam edeceğiz. Şans eseri burada değiliz. Son 2 buçuk yılda çok çaba sarfettik ve RB5 ile RB6 üzerinde sürekli çaba sergiledik. Takım içerisinde harika bir süreklilik oldu.”

“Gelecek için iyimseriz ve bugün maksimumu çıkarmayı başardık. Gelecekte bunun daha sık olması için çalışmalıyız.” dedi.


Yorumlar

  1. Her zamanki gibi aynı demeç."hayatımın en güzel günlerinden biri"
    Ama yinede aracı çok harika kullandı tebrik etmek gerek…

  2. Webber bu performansını sezon sonuna kadar sürdürürse şampiyonlugun en büyük adayı.

  3. Kesinlikle öyle.Harika bir iş çıkardı bu yarışta.Şampiyonluğun en büyük favorisi zaten Red Bull.Esas soru hangi pilotu şampiyon olacak?

  4. Her ne kadar şampiyonluk için Vettel'i desteklesemde bugün harika bir iş çıkardın Webber. Performansın kesinlikle saygı görmeyi hak ediyor =)

  5. "Jarno'nun Rascasse'da atağa kalktığını gördüm ve 'hangi cehenneme gidiyorsun' diye düşündüm. Her ikisi de lastikleri kilitledi ve oradan geçebilecek bir boşluk olmasını umdum. Karun'un durumundan endişeliydim çünkü kafasının üzerinden geçtiğini gördüm."

    Epey korkmuş Webber yarışı bitirememekten.

    Helal olsun diyorum tekrar bu adama. Bekliyordum yarışı kazanmasını. Sevindim sonucuna ve dolayısıyla bir gün önceki yorumu "yemeyeceğime".

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir