Kubica: "İkinciliği Kalkışta Kaybettim"

yazar:

kategori:

Ama Renault pilotu, çok güçlü olduğu hafta sonunda sezonun ikinci podyumuna ulaştığı için de mutlu.

Kubica: “Pistin kirli tarafından kalkmanın benim için zor olacağı zaten biliniyordu. Normal olarak defans yapacaktım ama Mark’ın yavaş kalktığını gördüm. Bu yüzden onu geçmek için bir şansımın olabileceğini düşündüm”

“Gaza çok erken yüklendim ve patinaj yaptım. Bu yüzden Vettel’e kapıyı kapatmakta çok geç kaldım. Sonrasında Felipe’ye karşı savunma yapmak zorunda kaldım”

“Seb ile tempoyu tutturabiliyordum. Onlardan biraz daha hızlı olduğumuzu düşünüyorum. Ardından 30 tur kala lastikte büyük bir yanık nokta oluştu ve dolayısıyla büyük bir titreşim. Tekrar pite girip lastik değiştirmek zorunda kalacağımdan endişe ediyordum”

“Pit tabelasını göremiyordum ve tempom beni şaşırttı. Üçüncülük için pozitif olmalıyız. Kimse bizden podyuma çıkmamızı beklemiyordu. Bütün podyumu oluşturan Renault’a tebrikler”

Kubica, Vettel’i geçmenin imkânsız olduğunu kabul etti ve lastik sorunu nedeniyle kaza yapmaktan çekindiğini ifade etti.

Geçiş şansı için Kubica: “Pek değil, özellikle de önde büyük bir titreşim olduktan sonra. Bu yüzden lastiklerime çok dikkat ediyordum”

“Titreşimin, lastiği patlatacak kadar tehlikeli olacağını düşünmüştüm. Tempoyu tutturduğumu ve Felipe ile farkı koruduğumu görünce artık bir şans yoktu. Hiç bir zaman gerçekten yakın olamadım, Monako’da geçiş de neredeyse imkânsız”


Yorumlar

  1. Fernando Alonso  Diaz avatarı
    Fernando Alonso Diaz

    Kimsenin farkedemeyeceği bir neden bulmuş Kubi 🙂

  2. Kubi önümüzdeki sezon da çok büyük ihtimal Renault'da kalacak ve Alonso'nun bu takımda geçmişte yaptıklarını yapmaya çalışacak; hele Michelin de Formula 1'e geri dönerse Kubi hiç bi yere gitmez – yani gitmemeli!….

  3. mükemmel iş çıkarıyosun umarım seneye ferrariye geçebilirsin dünya şampiyonluğunu kazanmanı isterim

  4. Helal olsun kubica buda yeter şimdilik

  5. Hiç fena değil Kubica, tebrik edilmeyi hak ediyorsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir