Schumacher'e Ceza Gelebilir

yazar:

kategori:

Yarışın bitimine doğru Trulli ve Chandhok’un kazasının ardından güvenlik aracı piste girdi ve bu şekilde yarışın son turuna kadar gidildi.

Güvenlik aracının pit yoluna sapması ardından olan oldu ve Schumacher, önündeki Alonso’nun açığını değerlendirdi ve önüne geçti.

Bu olay, ilk güvenlik aracı çizgisi sonrasında oldu, bu şekilde Schumacher’e ceza verilmemesi gerekiyor ama son turda güvenlik aracının çıkması ile ilgili bir başka kural mevcut

40.13 If the race ends whilst the safety car is deployed it will enter the pit lane at the end of the last lap and the cars will take the chequered flag as normal without overtaking.

Buna göre eğer yarış, güvenlik aracı ile bitecekse, güvenlik aracı turun sonunda pit yoluna girer ve araçlar “birbirlerini geçmeden” damalı bayrağı görürler

Şimdi ise haklemlerin kararı bekleniyor. Hakemler, yarışın güvenlik aracı altında bitip bitmediğini değerlendiriyor. Yarış eğer güvenlik aracı altında bittiği yönünde yorumlama yapılırsa Schumacher’e ceza gelecek, aksi halde cezai uygulama olmayacak


Yorumlar

  1. ceza geldi. 20 saniye eklendi schumacher.e. 12. bitirdi.

  2. ceza geldi. 20 saniye eklendi schumacher.e. 12. bitirdi.

  3. http://www.dailymotion.com/video/xd23g2_f1-2009-gp-australie-j-button-brawn_auto

    2009 avusturalyada son düzlükte dahi sarı bayrak ve sc işareti varmış. Yani bu yarıştaki olay farklı

  4. bugünkü yarışta dandik araçları sadece geçebilen alonsonun son anda şumiye geçilmesi alonsosever arkadaşları doğal olarak çok üzdü ve kızdırdı. ne diyelim gemisini yürüten kaptan. elinden gelen bu kızmayın pilotunuza.

  5. geçti spa da ve türkiyede.

  6. Ben yine söylüyorum,burdaki yorumcular hangi takımı hangi pilotu desteklerse desteklesin kimse saygı sınırlarını aşan ifadeler kulanmadım kulanmam,

    ama şumi için söylediklerim işgüzar köfür ise söyleyecek bişey yok, türk dil kurumunda bakılabilir,çirkef.

  7. kingofspain arkadaş kimi ile alonsoyu jump olarak kıyaslamışsın. ona kalite farkı denmez kural farkı denir. kimi o yarışta aslanlar gibi gayet güçlü aynı stratejiyle yarışan 8 aracı geçmiştir. alonso bu yarışta sadece gp 2 den bile yavaş kalan yeni takımların araçlarını geçmiştir. haa bu arada biliyormusun yarıştıkları yaklaşık 120 yarış boyunca alonso kimi yi bir kere bile geçememiş bunu biliyormusun?

  8. erhan aydın avatarı

    THY F1 çok yanlış düşünüyorsun ve haksızlık yapıyorsun.alonsonun 6. olmasını en az senin kadar isterdim.birini sevmeyebilirsin ama böylesi kelimeleri haketmeyen birine bunları söylemen şumiyi alçaltmaz ama sizi alçaltır efendim…şumi iyi bir pilot olduğu kadar zeki biridir de.ama çirkeflik ASLA.onun centilmenliğini,uzun yıllar f1 i takip edenler bilir.

  9. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    ne cezası, buna ceza verilmemesi lazım. geçilen ferrari olunca herzaman sorun vardır. ceza gelirse shumide görmüş olur dışardan ferrari nasıl bişeymiş.

  10. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    ''böyle bir geçişi ancak schumi yapardı'' yorumları biraz komik kaçmıyor mu? schumi'nin daha güzel ataklarını, daha efsane yarışlarını görmüş biri olarak söylüyorum bunu. kayıp dışarı açılan, momantumunu kaybeden, brawn'ıın tabiriyle ''uyuyan'' fernando'yu geçmesini çok da efsanevi bulmuyorum ben.

    ancak anlıyorum schumi taraftarlarını. sezon başından beri beklediklerini bulamadıklarından olsa gerek bu heyecan.

  11. f1 e sponsor bulaya çalışan arkadaşım sen önce schumi yazmayı öğren sonra bana kimin çirkef kimin beyefendi olduğunu öğret..

  12. Benim anlamadığım bazı arkadaşlar diğerleri neden atak yapmadı diyorlar.Yahu diğerlerinin önündeki araçlar dışarıya mı taştı?.Ve yineliyorum kim olursa olsun bu durumda atak yapardı..Bundan eminim.

  13. kingofspain avatarı

    Lotus orda duruyorken,neden sc içeri girsin?Son viraj olduğu için.Alonso hata yaptı ancak öndeydi.Schumi kapıyı açtırdı.

  14. Ali ışık,Bu siteyi takip hiç kimse için çirkef kelimesi kulanmam, bu bir
    ikincisi sizden ricam kimsenin avukatlığını yapmayın,f1 i takip eden herkes biliyor şuminin ne kadar çirkef olduğunu.

  15. 40 tur civarı Alonso'ya atak yapacak kadar yaklaşmamış olan Schumi bu şaibeli durumda geçişi yapıp yine aferini alıyor ya, ben buna şaşıyorum.

  16. Bu arada aklıma ne geldi.Alonso yerine geçilen Button olsaydı kaskın içinde komiserler kuruluna yakarırdı herhalde…

  17. Schumii Kimi avatarı

    Alonso çok normal gidiyodu da Schumi durup duruken mi atak yaptı. napsaydı Schumi ya yavaşlayınca arkadaki rosbergle bi temas yaşasa da son turda yarışdışı kalsa. Suçu alonsoda bulacağınız yere, özellikle "THY F1'e sponsor olsun" diye insanlıktan nasibini almamış mahluk suçu schumide buluyor.

    ceza gelir veya gelmez orası hiç önemli değil böyle bir atak hele de toz kondurmadığın alonsoya karşı ancak schumi gibi bir efsanenin harcıdır.
    efsane geri dönmedi çünkü o hep burdaydı

  18. Bir yarışı ele alarak kalite farkını değerlendirmeyi ancak sen yapabilirdin zaten,başlığa bak yoruma bak.

  19. evet lash kesinlikle haklısın. değişen kural yarış içerisinde geçerli. sc altında biten durumlarda değil.

  20. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Ceza gelsin gelmesin onemli degil. Michael Alonsoyu yarış içinde geçti mi geçti.

  21. kingofspain avatarı

    Kimi 2007 de 16 dan 8 oldu 2 güvenlik aracına rağmen.Ne dersin?Kalite farkı?

  22. – Mesajlarınızda genel ahlak kurallarına aykırı kişileri, kurumları ve özelliklede diğer üyeleri küçük düşürücü,

    hakaret niteliğinde ifadeler kullanmanız yasaktır.

    burda böyle bir kural varken schumiye çirkef işgüzar bilmemne diyenlerişn yorumları buraya nasıl ekleniyor anlamıyorum, fernandoyu seviyor olabilirsin ( ki bende bir ferrari taraftarıyım ve fernandonun alabileceği en yüksek puanı almasını istiyorum) ama o kadar çirkeflik bir durum görmüyorum ortada..
    Görüldüğü gibi kimse net birşey söyleyemiyor bana göre öyle sana göre böyle son tur mu değil mi 2 saattir aracın içinde olan pilotlarda bunu sağlıklı bir şekilde nasıl düşünebilirler ki??
    Komserler kararını verecek ve ne karar alınırsa alınsın ben bu işte bir çirkeflik görmüyorum…

  23. alonso_, ancak o kural normal yarış şartları için. bu kural özellikle "son tur" u vurguluyor.

    zaten geçiş izni olsaydı bu tarz bir kural hiç koyulmamış olurdu.

  24. 4.11'de olayın cezayı gerektirmediğini kanıtlayan bir şey göremedim.
    Eğer Türkçe'ye çevrilirse daha iyi anlaşılabilir.

  25. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    eğer ceza vereceksen o yeşil ışığı ne diye yakıyorsun yeşil ışık geçiş izni var demek yeşil ışık yanar yada yeşil bayrak sallanır ve pilotlar hızlanıp birbirini geçerler yada geçmeye çalışırlar bu olaya artık Schumi-Alonso diye bakamıyorum eğer ceza verilirse şu yeşil ışığı neden yaktıklarını da açıklarlar umarım

  26. M.S e ceza gelse de gelmese de bence Alonso iyi bir yaris cikardi evet belki birçok arkdaşın söyledigi gibi favori isimlere atak yapmadı ama yapılan atakların Monaco gibi bir yarista olması durumu biraz degistiriyor bence. Ayrıca Alonso lastiklerini gerçekten mukemmel kullandı ki bu da ayrı bir artı. Bu gelecek yarışlarda kilit olabilecek bir durum. Ayrıca pit yolundan başlanılan bir yarışta sinirlerini bu kadar hakim kullanabildigi icin de bence ayrı bir iyiydi bu hafta sonu. evet belki antremanda olan kaza herşeyi bozdu ama çıkarılabilecek en iyi sonucu elde etti Alonso…

    Bu arada Kubica'yi da ayrı tebrik etmek lazım şaşırtıcı bir iş yaptı bu hafta sonu. Takımla beraber uyumu çabuk sağladı (:

  27. "yeşil ışığı yakanın suçu" diyemezsiniz bu pistte. çünkü artık yenilenmye başlayn pistlerde (cadde pistlerinde) bu ışıklı bayrakları herhangi bir pist hakemi yakmıyor. pist üstündeki tüm ışıklı tabelalar yarış kontrol tarafından çalıştırılıyor.

    bir pist görevlisi elindeki bayrağı sallar da, onun hatası diyebiliriz. ama bu ışık için böyle bir şey söz konusu değil.

  28. evet,herkes gibi bizde olanları açıkça gördük;kural çok açık ama aynı zamanda yeşil ışıkda yanıyo.ceza gelirse şumiye haksızlık olur ama alonsoya da 6.cılık verilmezse haksızlık olur,gelde çık işin içinden.yeşil ışığı yakan ahmak kimse ona ceza verilsin bence
    :)belki sumi kuralı bilmiyodur son tur için farklı oldugunu ısıgı gorup gecmiştir 🙂

  29. murat levent avatarı

    Sanki zamanında arakdan başlayıp 5. olanlar çok hızlı araçları geçtide 5.ci oldu, komik olmayalım daha fazla, ozamanın araçları şimdikilerden bile dandikti ferrariye kıyasla. Gerizekalı gerizekalı konuşmayın.

    Sonra şu cümlede anlaşılmaycak bişeymi var

    Buna göre eğer yarış, güvenlik aracı ile bitecekse, güvenlik aracı turun sonunda pit yoluna girer ve araçlar "birbirlerini geçmeden" damalı bayrağı görürler

    Resmen Sc nin son turu bitirmeden pite gireceğini ve kimsenin birbirini geçemeyeceğini söylüyor.

    Burda Alonso fanlığından çok Alonso düşmanlığı yapmanın anlamı yok.

  30. değişen kural şu. eskiden yarışta sc çıktıktan sonra yeni tura başlamadan geçiş yapmak yasaktı. artık değil. şimdi sc çıktığıda lider pilot yarışa yeni startı verdiğinde yeni tura başlamadan geçiş yapabilir.

  31. thy f1 e sponsor olsun(djarum veya namex)arkadaş. şumi ile alakalı ifadeni kınıyorum. sen böyle şeyler söylemezdin herhalde sürçülisan ettin. tuttuğun pilot itibariyle halk arasında bir deyim vardır. yorumuna karşılık bunu yazıyorum. dinime küfreden bari müslüman olsa:)

  32. Schumacher hakkında yapılan eleştirileri haksız buluyorum.Schumacher yerinde Alonso Schumacher'i geçse vay be adam son virajda geçti dersiniz.Schumacher işini yaptı ve kimse rascasse virajının çıkışında hamle yapamaz hele Alonso'ya karşı…

  33. KimiKolik arkadaşım, Schumacher 22. sıradan 5.'liğe yükselirken uçakları mı geçiyordu? o da yavaş araçları geçerek, güvenlik aracından yardım alarak, iyi bir stratejiyle yaptı bunu. bu efsanevi bir başarı olarak görülüyor. Alonso yapınca mı bir gariplik oldu yani?

  34. erhan aydın avatarı

    evet,herkes gibi bizde olanları açıkça gördük;kural çok açık ama aynı zamanda yeşil ışıkda yanıyo.ceza gelirse şumiye haksızlık olur ama alonsoya da 6.cılık verilmezse haksızlık olur,gelde çık işin içinden.yeşil ışığı yakan ahmak kimse ona ceza verilsin bence

  35. Alonso cular var ya bi kere de hakkınızla bir şey yapın.İşiniz gücünüz başkalarının sorunlarına bel bağlamak.Şimdi dersiniz 24 . başladı 6. bitirdi diye .Geçtikleride traktör kadar hızlı araçlar.O değil de Ferrari garajı da hopladı zıpladı.Ne iş yapmışsınız be.Aynı atağı keşke Hamilton a da yapsaydı keşke.

  36. massathebest haklı gibi… herşey birbiriyle çelişiyor zaten, garip

  37. ersin gültekin avatarı
    ersin gültekin

    evet kural açık ama son turda güvenlik aracı çıksa bile sarı bayrak uyarısı devam etmeli eğer riskli bi durum söz konusuysa.risk ortadan kalktığı için yeşil ışıklar yanıyor ve yarış devam ediyor.ceza gelirse schumi ye haksızlık yapılmış olur benim görüşümce.

  38. kingofspain avatarı

    Aslında ceza olup olmaması çok önemli değil.Puan alamaz derken 6-7 çok önemlide değil.Aynı lastikle 77 tur.Hatasıda var.Ben puanları daha iyi anlamak için merak ediyorum.Turkiyede bakalım ne kadar zorlayabilecek Ferrari ve Mclaren.

  39. aLonsoKenan  avatarı

    aynen tek uyanık schumi mi burda..Kendini uyanık sanıyor ama uyanıkmı okadar orası mechul…

  40. değiştirilen kuraldan bahsediliyor sürekli. o yeni kuralı çok merak ettim ben. bulan paylaşsın ingilizcesini bi zahmet, çünkü official kaynaklardan bu sene yapılan o değişikliği bulamıyorum ben. olsa resmi sayfada bu kuralın altında üstünde bir yerlerde olur.

    ayrıca diğer başlıkta da söylemiştim. "yarış SC altında bitecekse" demiyor, "son turda SC dışardaysa" diyor. yani geçiş yasak.

  41. Ahmet DEMİR avatarı

    SC çıktı ve tüm araçlar gaa bastı.Ayrıca yeşil ışık yandı.Yeşil ışığın anlamı çok açık. Shumi yapacağını yaptı ve geçti.Shumiye ceza gelmesi çok saçma olur

  42. efsane geri geldi,pardon çirkef işgüzar,f1 deki en şaibeli adam mı deseydim.

  43. bence şuminin hakkı. yakıt ikmalinin olmaması alonsoyu ön sıralara taşıdı.

  44. iki olay schumacher'in ceza almasını engelleyecek.

    1. sonradan fark ettim ki, "safety car in this lap" ilan edilmesi. bundan önce SC ardında biten yarışlarda bunu görmedik.

    2. yeşil ışığın yanması. yeşil ışık yarışın normal seyrine döndüğünü ve geçişin serbest olduğunu gösterir.

    schumi aklını kullanarak geçişini yaptı, oldu bitti..

  45. Bence hakemlerde ikiye bölündü ve bizim tartıştığımız iki tezi tartışıyorlar bunun içinde çok kolay verilebilecek bir karar gecikiyor.

  46. schumi cezaya gerek olacak bi hareket yapmadığını düşünyomuş bu arada

  47. 40:11 maddesinide alonso taraftarlarının okumunasını şiddetle öneriyorum yarış safety car eşliğinde bitmediğini görürsünüz

  48. kingofspain avatarı

    ama in this lap dediyse,77 de neden çıkamdı.78 de çıktı yani son virajda,ondan sonra tur yokki.200 metre sonra yarış bitti.

  49. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    yani ''yarış güvenlik aracı altında bitmedi'' diyenlere söyleyecek laf bulamıyorum. yarışın güvenlik aracı altında bitmesi demek, güvenlik aracının son turda pistte olması demek. zaten kuralda ''güvenlik aracı finish çizgisini geçer'' demiyor bu son tur kuralında. ''sc pite döner, diğer otomobiller de birbirlerini geçmeden damalı bayrağı görürler'' diyor.

    bizim tartıştığımız şey yarışın nasıl bittiği değil. o yeşil ışıkların neden yandığı…

  50. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    yeşil ışık yanmış. pilotlara geçiş izni verilmiş. bu kadar…

  51. webber'in finish'e SC'nin arkasında gelmemesi için SC içeri alındı.yoksa yarış bitmeyecek olsa eminim SC devam edecekti

    ayrıca 40.13 teki kural herseyi acıkca ifade ediyor.anlamamak için schumi fanatiği olmak gerek

  52. murat levent avatarı

    Uyanık rosberg'e bak hele 🙂

  53. kural çok açık.hakemleri bekliyoruz.

  54. Kural bu sene değiştirildi güvenlik aracı çıktıktan sonra araçlar birbirini geçebiliyorlar çindede örneklerini gördük burda önemli olan şu bence yarış güvenlik aracı eşliğinde bitmedi o zaman hiç çıkmasaydı niye içeri girdi webber gaza basmadımı herkes gaza bastı.alonso bitmiş lastikleriyle çok dışarı açıldı ve geçmeyipte ne yapacaktı.Alonso ile Hamilton arasındaki farka bakın.Geçen sene benzer durum trulli ile hamilton arasında yaşanmıştı ve hamilton geçiş yapmasına izin vermekle hata yapmıştı.Ceza gelirse çok saçma olur.Başkalarına kınama cezası bize gelince normal ceza oh valla.Zaten yarışta hızımızı gösteremedik bir türlü tıkanıp kaldık.yorum yapan arkadaşlarda kuralları biliyorum geçinmesin geçiş normal çünkü alonso çok açıldı ve geç dedi adeta

  55. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Bu olay, ilk güvenlik aracı çizgisi sonrasında oldu, bu şekilde Schumacher'e ceza verilmemesi gerekiyor ama son turda güvenlik aracının çıkması ile ilgili bir başka kural mevcut"

    ama yeşil ışık yanıyor geçebilir izin var işte!!
    bakalım ne diyecek hakemler :/

  56. Birşeyeli atlıyorsunuz arkadaşlar SC güvenlik sağlandığı gerekçesi ile son tura gelince içeri girileceği bilgisi verildi. in this lap, güvenlik aracı bu tur içeri girecek dendi. güvenlik sağlanamadıysa eğer turuna devam edip yarış sc ile bitmiş olucaktı. ve bu dediğin kural geçerli olucaktı. ama o kuralın bununla hiçr bir ilgisi yok.

    savaş ünaldan alıntıdır !!!

  57. murat levent avatarı

    "Buna göre eğer yarış, güvenlik aracı ile bitecekse, güvenlik aracı turun sonunda pit yoluna girer ve araçlar "birbirlerini geçmeden" damalı bayrağı görürler"

    Diğer konu içinde birileri bana çok zeki felan gibi yakıştırmalar yapıyorlardı. Teşeküür ediyorum kendilerine.

  58. fia'nın belirlediği iki kural birbiriyle çakışıyor. fia'nın salaklıklarından biri daha. o yeşil ışığı kim yaktı o halde?

  59. kingofspain avatarı

    Güvenlik aracı,sembolik olarak çıkmadımı?Çünkü araçlar kaldırıldı ve son virajı yarış formatında dönsünler diye.Yoksa diğer kimseden atak gelmedi.

  60. zaten bu kadar acık bi kuralın neyini tartısıyorlar hala :S bi uyanık sumi mi var

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir