Schumacher ve Brawn Ceza Beklemiyor

yazar:

kategori:

Sn güvenlik aracının pit yoluna dönmesi ile Schumacher, Alonso’yu geride bırakmıştı.

Ceza bekleyip beklemediği konusunda Schumacher: “Hayır, pek sayılmaz”

“Ya ‘güvenlik aracı içerde’ ya da ‘pist temiz’ mesajı olur diye düşünüyorum. Herkese bu mesaj gidiyor ve bu mesaj verildiğinde pist temizdir ve yarışa geri dönülür. Araçlar kaldırılmıştı. Artık (güvenlik aracına) ihtiyaç yoktu. Bu yüzden fırsatı değerlendirdim”

Alman pilot ayrıca eski rakibi Damon Hill’in bu durumu anlayacağına inanıyor.

Schumacher: “İlginç olacak. O iyi biri. Bu yüzden durumu anlayacağını düşünüyorum. Diğer takımın farklı bir görüşü olması doğal ama göreceğiz. Belki de biz farkında olmadığımız bir şeyi atladık”

Bu olayla ilgili şimdi hakemler inceleme yapıyor ve yarışın güvenlik aracı altında bitip bitmediğini değerlendiriliyor.

Mercedes GP patronu Ross Brawn, yarışın normal bittiğini ve bu nedenle Schumacher’e ceza verilmemesi gerektiğini düşünüyor.

Brawn: “Bu sene yeni olan bir kural var; diyor ki: birinci güvenlik aracı çizgisi ile start-finiş çizgisi arasında yarışabilirsiniz. Yarış normalde start/finiş çizgisinde biter. Şimdi Sefano’nun (Domenicali) öne çıkardığı konu, yarışın güvenlik aracının altında bitmesi halinde geçişe izin verilmemesi.”

“Ama yarın sonundan önce, güvenlik aracının içeri gireceği bize söylendi. Yarışın güvenlik aracı altında biteceği yönünde bir talimat yoktu. Bu yüzden bizim için, 15:51’de ‘güvenlik aracı bu turda’ talimatını aldığımızda yarışın tekrar başlayacağını göz önüne aldık”

“15:52’de pistin temiz olduğu bize söylendi ve 15:53’te damalı bayrak sallandı. Bu yüzden, FIA’dan aldığımız talimatlara göre, güvenlik aracı son turda içeri giriyordu ama yarış, güvenlik aracı altında bitmiyordu. Bu çok önemli bir ayırt edici unsur. Bu yüzden biz de pilotlarımıza, ilk güvenlik aracı çizgisi ile start-finiş çizgisi arasında yarışacaklarını söyledik.”

“Ve diğer pilotların reaksiyonlarını da gördüğünüzü düşünüyorum. Eğer Stefano’nun söylediği doğruysa, herkes start-finiş düzlüğüne kadar sürecekti. Çünkü geçiş yapamayacaklarını biliyorlardı. Ama herkes (geçiş için) uğraştı. Korkarım Fernando biraz uyuyakaldı ve biz de avantajı değerlendirdik”


Yorumlar

  1. firat savas avatarı

    burda sorun olan fotodada görünen yeşil lambaların yanması ve bayrakların sallanması.Şayet sc ile bitiyorsa yarış neden yakıldı. Diğerlerininde o kadar hızlanmasına gerek yoktu. Demekki birşeylerden herkesin haberi var.

  2. Yaw birakin ya neyi tartisiyorsunuz neyin ne oldugu nasilda belli oluyor bir ferrariciyim ama usta o arabayla bile bu dar pistte son saniyede bile adam nasil gecilirmis gosterdi alonso efendiye ama fia nin golgesi yine cikti ortaya yaw kardesim bu seneki ferrariyi schumi surse suan ferrari hem takimlar sampiyonasinda hemde suruculer de liderdi birakin onu bunu kiskancligin geregi yok ve sunu anlayin artik bu adam ferrariyi ferrari yapti iste sonun o gitti ferrarinin durumu ortada ve son olarak eger bir schumi ariyorsaniz bunu soylemek istemezdim ama ne yazikki luis hamilton baskasini tanimam durum ortada bu ilerleyen yillarda iyice ortaya cikacak goreceksiniz

  3. bu artık1 puan davasından çok schumi ve fernando fanlarının kim daha iyi mücadelesine dönmüş gibi duruyo…

    ceza verilirse schuminin gelmeiş geçmiş en iyi pilot olduğu gerçeği ve fernandonun onun başarılarını yakalayabilecek belki tek pilot olduğu gerçeğide değişmeyecek…

  4. baska kimse kecmeye calısmadıda şumi niye yaptı o zaman eskinin intikamını almaya calısmıstır…

  5. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "FIA'dan aldığımız talimatlara göre, güvenlik aracı son turda içeri giriyordu ama yarış, güvenlik aracı altında bitmiyordu."

    "Korkarım Fernando biraz uyuyakaldı ve biz de avantajı değerlendirdik"

    Ross olayı özetlemiş buyrun işte 🙂

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    her cümleme her yazıma cevap verme yarışına girme,benden alıntı yapıp birşey yazma,hatta mümkünse okuma,daha fazla da canımı sıkma,insani bir istekte bulunuyorum,lütfen bunu ciddiye al..

  7. kingofspain avatarı

    O zaman Schumi de Çinde kış ukusundamıydı?Patinajda kaldı.77 tur aynı lastik.24 ten 7nci.Schumi de güvenlik aracı sayesinde 5 olmuştu.

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    ''Korkarım Fernando biraz uyuyakaldı ve biz de avantajı değerlendirdik''
    niye korkuyorsun ross,manyak mısın nesin sen de:D
    valla bana da biraz öyle geldi,uyuyakalmak değil de enteresan bir şekilde patinajda kalıp momentumu kaybetti,çok daha kötüsü de olabilirdi..

  9. Yusuf  Hitay avatarı

    "Ama yarın sonundan önce, güvenlik aracının içeri gireceği bize söylendi. Yarışın güvenlik aracı altında biteceği yönünde bir talimat yoktu. Bu yüzden bizim için, 15:51'de 'güvenlik aracı bu turda' talimatını aldığımızda yarışın tekrar başlayacağını göz önüne aldık"

    bu yorum tıpkı benim görüşlerimi içeriyor, bu da beni haklı çıkarır

  10. kimsenin bir şeyi itmesine gerek yok, kurallarda sollama olmaz deniyor, öndeki sorun yaşayınca geçilmez denmiyor, konuşmak olsun diye konuşmayın allah aşkına…

    öte yandan ceza gelmez bencede…

  11. Alonso haklı diyenler haberin resmine ve işaretlenen yeşil ışıklara baksınlar sonra konuşsunlar.
    Yeşil ışık= geçiş serbest,atak yapılabilir demek
    Schumacher ceza alacağını düşünmüyorum ama sonuçta ne olursa olsun Schumacher yerinde kim olsa 7.likle yetinmeyi tercih ederdi,yine yerinde kim olsa ve atak yapmayı denese geçemezdi cesaret edemezdi…

  12. Cezayı gerektiren hiç bir unsur yok.Yeşil bayraklar sallanmıs güvenlik aracı pist'i terk etmiş.Araclar hızlanmıs schumi gecmis daha ne olsun.

  13. kemakinen35  avatarı

    şimdi merak ediyorum massayı pite girerken geçen alonsonun cevabını.belki şöyle diyecek' gene yapmam gerekseydi gene geçilirdim'.schumi bütün yarış senden beklediğimizi son turda yaptınya diyecek sözümüz yok.bence bütün o son turda yada son iki turda bunu düşünmüş olabilir schumi.buna ceza gelecekse eğer arabalar neden direk garaja çekmedi yada safety car aracı neden beraber finishi görmedi.ya alonsonun aracı stop etse yada vitesi bozulsa geçmese vites ne yapacak geridekiler alansoyumu bekliyecekler . belkide pit görevlileri gelip finishe kadar iterler……

  14. ersin gültekin avatarı
    ersin gültekin

    KimiKolik:))))

    koptum kardeş valla yoruma:)))

  15. Sir Jack B.  avatarı

    Avustralya gp 2009 da yarış böyle bitmişti. Orada yarışın sc altında biteceğine dair bilgi gelmişmiydi ona bakmak gerekiyor. Elinde yarış olan baksın bir zahmet.

  16. Schumi ye ceza gelirse çok yazık olur.. O yeşil ışıklar ve yeşil bayraklar neden var öyleyse ??

  17. biraz fazla uzun surmedi mi kararın açıklanması :/

  18. Ne cazası adam son dakikada 90'a attı golü…

  19. Fia hakemleri Montezemolo nun gelmesini bekliyorlar son kararı sahipleri verecekmiş.

  20. bakalım alonso mu uyuyakaldı yoksa siz size cezayı getirecek kuralı okurkenmi uyuyakaldınız.

  21. fernando uyuyakaldı evet güzel bir analiz.Ama lastikleri bitmişti otomobili kontrol etmekde zorlanıyordu.Bende ceza beklemiyorum stefano kendine baksın herkes gaza bastı hamilton bile ne kadar fark açmıştı ne yapacaktı geçmeyipte

  22. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    Ben de ceza beklemiyorum

  23. murat levent avatarı

    Ne incelemeymiş be kardeşim, lotus/hrt olsa 10 kere karar çıkmıştı şimdiye. Bi anlaşamadı hakemler.

  24. kingofspain avatarı

    Diğer takımın farklı bir görüşü olması doğal ama göreceğiz. Belki de biz farkında olmadığımız bir şeyi atladık"

    Fernando 77 tur aynı lastikleri kullandı,bilginize.

    SC son virajda girdi.in this lap yazısından sonra,bir tur atılıyor.Burda yarış bitti.Aklıma şöyle bir örnek geldi.Futbolda bir penaltı var,teyit penaltısımı ne.Vurdun golse gol,tamamlayamazsın.Burdada onun gibi.Son tur geçemessin.

  25. Larien Larien avatarı
    Larien Larien

    ross brawn'ın açıklaması fazlasıyla açıklamacı olmuş zaten.

  26. O yeşil ışığı kim yaktıysa fia ona ceza versin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir