Button Radyatör Hatasını Önemsemiyor

yazar:

kategori:

Yarış öncesinde şampiyona lideri olan İngiliz pilot, gride gelmeden önce radyatör kapağının sol sidepodda yanlışlıkla unutlması nedeniyle önce gerilere düştü sonra da aşırı ısınma nedeniyle yarış dışı kaldı.

Whitmarsh: “Jenson’un öğleden sonra onun için hayal kırıklığı yarattı, hiç hatası yoktu”

“Gride gidilen turda insan hatası sonucu radyatöründe soğutucu kapak unutulmuş. Durumu telafi etmek için yaptığımız bütün çabalara rağmen aracın altındaki parça çok ısındı ve Jenson, küçük bir alev görününce motor kapatmak zorunda kaldı.”

Button: “Formasyon turunun ardından sol sidepodda, radyatörün olduğu yerde bir soğutucu kapağı olduğunu biliyordum. Her şeyin yolunda gideceğini düşünmüştük ve belki de güvenlik aracı girmeseydi sorun olmayacaktı”

“Aracım birden bire ısındı ve motor gücünde kayıp yaşadım. Bu yüzden motoru hemen kapattım. Çünkü istediğim son şey, yarış çizgisine yağ dökmekti.”

Bunlara rağmen Button, takımın Türkiye’de kendine geleceğine inanıyor.

Button: “Bugün sadece öylesi günlerden biriydi. İnsan hatasıydı, bir hata.”

“Pilotlar şampiyonasında liderin sadece 8 puan gerisindeyim. Türkiye’ye de daha rekabetçi olacağımıza inanarak gidiyoruz”

Takım arkadaşı Lewis Hamilton ise elinden geleni yaptığını ama aldığı puanlar sonrasında durumdan şikayetçi olmadığını söyledi.

“İyi bir kalkış yaptım ve ilk virajda ilk sıradaki adamlarla mücadeleye giriştim. Ama aradan incelip geçemiyorsunuz. Burada geçiş gerçekten imkânsız, özellikle de önümdeki adamlar benim kadar hızlıysa. Barselona’daki sonucun ardından daha başka aksilik istemiyordum. Bu yüzden aracımı kontrol ettim ve puan peşinde gittim. 5.lik alabileceğim en iyi sonuçtu ama şikayet etmiyorum, bu puanlara ihtiyacımız var. Türkiye’de aracımıza yeni parçalar getirmek için çok sıkı çalıştığımızı biliyorum. Eminim ki yakın zamanda bazı dönemlerde öndekilerle aradaki farkı kapatabileceğiz”


Yorumlar

  1. bende diyorum mercedes motoruna bişey olmazdı nazar değdi diyordum sorunun hararetten olabileceğini düşünmüştüm zaten.Mclaren mercedes sanırım ilk kez finish göremedi neyse istanbulda f kanal iş yapar bence

  2. Evet ferrarinin yaptığı o hata(hatamı artık bende bilmiyorum) M.schumacher i şampiyon yapmıştı:)

  3. 😀

    onu youtube'da gormustum bir ara 😀

  4. Bu da bir şey mi Ferrari, Barrichello'nun kaldıracını almayı unutmuştu 😀 Start verilecek Rubens'in burnu hala havada kaldıraç aracın altında 😀

  5. Yavuz Balcı avatarı

    Onur AYBARS olayın özetini yapmış 🙂

  6. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Vallahi harbiden bende yarış dışı kalma sebebini duyunca şok geçirmiştim. Büyük takımlara böyle basit hatalar hiç yakışmıyor…

  7. ferrari, mclaren gibi takimlarin bu tur hatalari yapmamasi gerek.

  8. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    radyatörde parça unutmak nedir yav,böyle birşeyi ilk defa duyuyorum ne enteresan şeyler yapıyor bizimkiler valla hayret,ön frenler biter,jant parçalanır zart zurt,hepsi de şanssızlık değil ya be kardeşim,kimse bedel ödemiyor mu bu takımda yaptığı saçmalıklar için.
    button un alacağı en iyi sonuç 8. lik olurdu zaten aldığı berbat startın ardından ve çok da kaybedilmiş birşey yok,üzülecek birşey de yok sonuç açısından

  9. Button'un başına gelen olay, "Formula1 salaklıklar tarihi"ne geçebilir.

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    neyse en azından lewis puanla döndü…bir an için iki aracımızında yarış dışı kalacağından oldukça endişe duydum..neyseki korkulan olmadı lewis 5. oldu oda yeter şimdilik…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir