Prost "Alonso Kesinlikle 1 Numara Olmalıydı"

yazar:

kategori:

Dört dünya şampiyonluğu bulunan Alain Prost, takım patronu Ron Dennis’in Fernando Alonso’yu takımın bir numaralı pilotu olarak seçmediği için hata yaptığına inandığını söyledi.

Her ikisi de Woking kökenli takım adına yarışırlarken, takım arkadaşı Ayrton Senna ile olan mücadeleleri efsane haline gelen eski McLaren pilotu, McLaren’in pist dışında sorunlar yaşadığını ve bunun sebebi olarak Dennis’in takım içinde pilotlar arasında eşitlik sağlamaya çalışmasından kaynaklandığına inandığınu açıkladı.

" Bende Ron Dennis, kontrolü dışına çıkanistemediği bir durum içerisinde olduğunu düşünüyorum. Koruyucu bir tutum içinde olduğu takımın bir pilotuna daima yakın davranmış ve sempati göstermiştir. Tıp Senna ile , Hakkinen ile olduğu gibiydi ve şimdi de Hamilton."

" O’nun yolu bu, fakat bu tercih ettiği pilota tenik bir avantaj sağlamıyor. Sempati duyduğu pilota karşı iletişiminde takındığı davranış bu."

" Ron Dennis önceden bir hiyerarşi kurmayarak çok temel bir hata yaptı. Alonso’ya tartışmasız olarak bir numaralı pilot olarak takımda rol verecekti ve Hamilton’a da ikinci pilot olduğunu söyleyecekti."

" Alonso’nun bu sene şampiyon olması olası görünüyor, 2008’de, Hamilton hiçbir baskı altında kalmadan kendisini olgunlaştıran bu durumun kıymetini bilmeli ve bütün sorunlardan kaçınmamalılar. Aksi taktirde herşey şu ankinden daha karmaşık bir hal alabilir."

" Bugünlerde her Formula 1 takımının geleceğinin pilotlar arasındaki hiyerarşinin iyi belirlenmesine bağlı olduğunu düşünüyorum. Rekabet için üzücü bir durum, spor ve gösteri için de, fakat izlenmesi gereken yol bu."

" Alonso eleştirinin dozajının abarttı ve onun yaptığı bu. Fakat bütün bunları başlatan her zaman Dennis’in takım içindeki pilotlar arasında teknik eşitliğin sağlandığına inandırması oldu. Bu tip şeyleri her zaman ispat etmek ve sürdürmek zordur. Bu yönde hiçbir tercih edilen araç kısıtlandırılamaz."

" Bir diğer bakış açısı ise: insan ve psikolojik etkenler, % 100 eşitlilik durumunun sonlanmasının mümkün olamayacağı etkenler. İşte Alonso’nun problemi burada başlıyor."


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir