Alonso Schumacher'in Ceza Almasını Bekliyordu

yazar:

kategori:

Monako’daki yarışın son virajında güvenlik aracı pit yoluna döner dönmez Schumacher, Alonso’yu geride bırakmış ve bu olay tartışmalara yol atmıştı.

En sonunda hakemler durumu güvenlik aracı süreci içinde değerlendirdi ve Alman pilota 20 saniye ceza verdiler.

Alonso: “Yarış çok iyiydi. Sonunda hâlâ iyi bir hisse sahiptim. Takım bana geçiş yapamayacağımı söyledi ve Michael’i gördüğümde…. Bu çok daha iyi, şimdi ceza alacak. Böylece yine kazanmış olacağız”

Alonso, o esnada sürekli olarak takıma geçişin mümkün olup olmadığını sorduğunu, çünkü Hamilton’u geçmeyi amaçladığını söyledi.

Bu sonuçla Alonso, pit yolundan başladığı yarışı iyi bir yerde tamamladı.

Alonso: “İyi bir yarıştı. Konuştuğumuz iki kilit nokta vardı. Biri pistte 6 yavaş aracı geçmek Lotus, Virgin ve Hispania. Daha sonra da mümkün olduğunca fazla aracı strateji ile geçmekti. Her ikisi de işe yaradı”

“Di Grassi’nin arkasında bir kaç tur kaybettim, sanırım dünya şampiyonluğunun Monako’da tehlike altında olduğunu düşünüyordu. Ama bu ona kalmıştı. Ardından strateji mükemmel şekilde çalıştı ve birçok yer kazandık”

“Beklediğimizden çok daha iyi oldu. Di Grassi’nin arkasındaki o turlar olmasaydı Hamilton’un önünde olabilirdim. bu yüzden mükemmel bir Pazar’dı”

İspanyol pilot, şampiyonadaki durumdan memnun olduğunu ama yine de Ferrari’nin çıtayı yükseltmesi gerektiğini söyledi.

Alonso: “Olmamız gerekenden daha az puandayız. İşte bu yüzden şampiyonada lider değiliz. Ama şu da bir gerçek ki rakipler galibiyetleri paylaştı ve kimse alıp başını gitmedi. Arkamızda Hamilton ve Mercedes’ler var. Önümüzde sadece Red Bull’lar var”

“Normal şarlarda bugün de yenilmezdiler. Ama galibiyetleri ve kötü şansı aralarında paylaştılar. Kimse alıp başını gitmedi. Bizim için en iyi haber de bu. Ama gerçekçiyiz de. Gelişmemiz gerektiğini biliyoruz. Sıralamada daha hızlı olmalıyız, onlar gibi yarışlar kazanmalıyız. Bunun yakın zamanda olmasını umuyoruz”


Yorumlar

  1. Saçmalamakta alonsonun üstüne yok.Geçilmemek için nasıl direndiğini herkes gördü.Neden rosbergede yol vermedi rosbergde atak yaptı.

  2. @fernando alonso
    Yani dostum sen alonsonun o haldeki aracıyla hamilton'a atak yapabileceğimi düşünüyosun.. Yani rascasse'da arkadaki araca geçiliyo ama hamiltona atak yapacak.. Eğer gerçekten böyle düşünüyorsan, evet ben küçük bir çocuğu 🙂

    @kingofspain
    Dostum sana da uzun bazı şeyler yazacaktım ama… Sen ya tur bindirme ile yarış içi geçiş arasındaki farkı bilmiyorsun.. Ya da 98 yılında f1'in ne olduğunu bilmiyordun.. O yüzden gerek yok..

  3. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    arkadas yazmıs alonsoya ithafen : bırak allahını seversen yaw daha aracın arkasını yolda tutamıyorsun :D:D:D ne yapıyoruz sadece guluyoruz bu masumane cocukca yoruma :P:P:P

  4. kingofspain avatarı

    O zaman DC ister fren yapar ister gaza basar.Sen kimsinki garaja yürüyorsun?

  5. İşte arkadaşlar hani diyorsunuz ya bu alonso size ne yaptıda sevmiyorsunuz diye.. Yukarıdaki yorumlarını tarafsız gözle okuyun anlayacaksınız karakter yapısını.. Demişki "takımla konuşuyordum hamiltona atak yapacaktım" bırak allahını seversen daha arabanın arkasını yolda tutamıyosun ne atağı yapavcaksın.. Sonrada "schuminin geçtiği iyi oldu ceza alacak biz yine kazanacağız" burası zaten tam bir ******* örneğidir, adam seni f1 tarihinin en zor geçişi olan yerinde geçmiş tabi sende geçmesin diye kendini yırttın ama nafile.. Sonrada sanki bilerek yol vermiş gibi konuşuyor..

    Son olarakta digrassiye çatmış neymiş efendim şampiyonluğamı yarışıyormuş, SANANE….Adam önüne direksiyonmu kırdı, savunmasını yaptı 5 sn. yavaş arabayı geçemedin başladın ağlamaya el-kol hareketleride cabası..Unutma minardi deki günlerini nerden geldiğini..

    2 defa değil 8 defa da şampiyon olsanda asla bir schumi olamayacaksın… Çünkü o sadece pistte, arabasıyla ne gerekiyorsa yapar.. Senin gibi çenesiyle değil…..

  6. Hatirlamiyorum hangi yil ama biliyorum ki Brezilyada,ayni durumdu.Yagmur yagarken SF car yerine girerken Coulthard Barichelloya atak yapar ve ceza gelmedi.Bu yil Malesyada pit yolunda Alonso Massayi disariya ati ve ceza gelmedi.Schumhere gelince ona ceza vermek normal bir sey oluyor.Bir seyi anladim ki Schumaherin cok dusmani varmis.

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    eyvallah, aynen aynen… 68 kuşaı gibi olduk valla, dostluk, barış , kardeşlik… herkes böyle olur inşallah:D:D arada sataşalım ama ufaktan nazar değmesin:D

  8. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    eyvallah, aynen aynen… 68 kuşaı gibi olduk valla, dostluk, barış , kardeşlik… herkes böyle olur inşallah:D:D arada sataşalım ama ufaktan nazar değmesin:D

  9. espoir, yalan yok, seviyorum kardeşim seni 🙂

  10. kingofspain avatarı

    Sağol dostum.

  11. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    kigofspain harikasin teshis cok dogru !!

  12. kingofspain avatarı

    Digrassi yi desteklemelerinin tek sebebide kendi komple!! :))) pilotlarının pit yolundan başlayan gerçek pilotun arkasında kalacak olması korkusuydu.Buna rağmen hemen arkasında bitiridi.Ey korku sen nelere kadirsin.Milleti digrassi fan'ıda yaparsııııııııın,Schumi yi de savundurtursun hiç beklenmeyen kişilere.

  13. kingofspain avatarı

    Bence Petrov'unki harikaydı.Bence sende beğenmişsindir onu :)Hemde çok daha fazla.

  14. lucas'ın kankası trulli gibi gel geç kardeşim demesini bekliyordu herhalde alonso? lucas'ın savunmasını çok cesurca buldum. gelecek için bir kez daha umut verdi bana

  15. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    daha Üç ay önce Alonso nun sadece Fisichellayı, pikeyi, geçeceğini, Massanın yanında böcek gibi ezileceğini ısrarla savunanlar hala aramızda neleri savunuyor yaa, gerçekten çok komikler. Hala neye dayanarak düşünüyorlarsa çok merak ediyorum.

  16. kingofspain avatarı

    Onur Aybars Alonso komple değilse Lewis ne?

    Saygı kelimesini bir kimi taraftarınının söylemesi garip.

    Onları geç telefondan tebrik eden ''efsane'' nin suratına
    telefon kapatan,nerdeydin sorusuna wc cevabı veren.

    Yada Button ve Hamilton gibi gülüp dalga geçen.

    Saygı duymak böyledir.Komple pilot olmakta heralde sadece sizinkilere mahsus.

  17. Neyse teşekkürler yardım için, yarın arayayım, sonuca göre hareket ederim artık.

  18. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ufak bir araştırma sonucu şöyle birşey buldum;
    Mesafeli satışlarda "Satıcı ve sağlayıcı, tüketicinin siparişi kendisine ulaştığı andan itibaren otuz gün içerisinde edimini yerine getirir. Bu süre, tüketiciye daha önceden yazılı olarak bildirilmek koşuluyla en fazla on gün uzatılabilir."

    http://www.biletix.com/help.htm?id=20 birde burada biletix kendi koşullarını belirtmiş ancak her halükarda 30 günlük sınırı geçemezler…bilmiyorum sen alalı ne kadar oldu ama… en geç 2 gün öncesinden ulaştırmaları lazım sana bileti..ayrıntılı bilgileri vermişler burada,ancak telefonla konuşursan büyük ihtimalle sorunu hallederler veya güzel bir açıklama yaparlar diye düşünüyorum…

  19. bayiiden de alsan, internetten de alsan aynı, "güvenlik" gerekçesiyle kuryeyle getiriyorlar, yani yapabileceğim birşey yok. Kredi kartı şifreni istemedikleri için sorun olmuyor genellikle internetten alışveriş yapmak, steam'de kullanıyorum genellikle ancak dediğim gibi daha önce hiç bu tarz alışveriş yapmadım. Gerçekten komik, parasını ödedikten sonra bir sayfa çıkıyor, onu 3 gün içinde şu adrese fakslayın diyor falan filan, faks ne yahu hangi yıldayız şaşırmış bunlar. Yine de bir sorayım yarın.

  20. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Keşke bayii gibi birşey varsa oradan alsaydın…internete ben pek güvenemiyorum açıkçası,mecbur olmazsamda birşeyi kesinlikle internetten almıyorum… Bileti alıp, parasını verip bir hafta beklemektense 1 gün uğraşır alır, 6 gün kafamı dinlerim:D Ama mutlaka hallederler, sadece naza çekerler belki biraz o kadar:) ama dediğim gibi sitesinde kullanıcı hakları falan varsa orayı bir oku, haklarını öğren gerekirse tehdit bile et…

  21. Bakalım yarın bir telefon açayım. İnternetten alışveriş olayında hiç görmediğim işler yapıyor biletix. Hem bileti kuryeyle veriyorlar, hem de kullanılan kredi kartını falan istiyorlar, yahu ben o kredi kartını bileti aldıktan sonra iptal edersem ne olacak. saçma sapan işler mesela uçak biletinde şöyle bir olay var, bileti bir kez yazdırabiliyorsun sonraki yazdırma işlemlerinde üzerinde "kopyadır" ibaresi çıkıyor. Yani aynı bileti iki kere kullanabilme olayı yok. Bunun gibi bir sistem yapamazlar mıydı? neyse bakalım ne olacak göreceğiz.

  22. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ya ben bilet almadım ancak bu tarz işlerde çok önceden işini halletmek gerekiyor. Hatta mümkünse telefonla ulaş, birebir konuşma her zaman çok daha etkili olur. Şimdi işini geçe bırakırsın, ık derler mık derler, bir yarış izlicem derken tüm haftasonun perişan geçer… Hiç kapılardan falanda almaya kalkma bence…parasını ödediysen hafiftende yüklen adamlara, yollasınlar bileti… Burada değilde başka bir sitede takımların kendi içinde konuşmasına imkan veren bir olay var. O tarz bir yerde sorarsan, daha ayrıntılı bilgi alırsın veya direkt bilet alanlarla kontakt kurabilirsin. (www.t u r k i y e f 1 . com) yanlış anlama trf1'cim senin yerini tutamazlar:D

  23. Sağol espoir, sadece herkes benim gibi bilet mi bekliyor, yoksa sadece benim mi başıma geldi bu olay çözemedim de ondan. Kuryeyle getiriyorlarmış, pes doğrusu, 10 liralık bilet kurye+ hizmet parasıyla 2 katına çıkıyor bir de acaba gelecek mi, gelmeyecek mi diye çıldırtıyorlar adamı.

  24. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Onur gel biraz empati kuralım;
    Alonso olalım(sadece bi süreliğine hemen korkma:D)

    Sc içerde son turdasın,zaten artık ya herro ya merro, takımla konuşmuşsun atak yapabilmek için ve sana demişler ki hayır geçiş yapamazsın. sonra sen haline razı giderken sc pistten çıkmış önündeki araçlar hızlanmış sende rascasse'dan çıkarken patinaj yapmışsın ama tek derdin patinajdan aracı parçalamamak…sonra bi bakmışsın çat yanında bir pilot…kim olduğu önemli değil, x diyelim… Noluyo lan, yanlış mı bilgilendirdi bunlar beni diyip doğal olarak sende gaza yüklenmişsin, bu sırada fırsattan istifade rosbergte arayagirmeye çalışmış, senin zaten lastikler pati manyağı olmuş, köşeye sıkışınca mecburen kurtulmak için tekrar gaza yüklenmişsin ve kerblerle birlikte patinaj artmış sol arka lastiini hafiften arkaya vurmuşsun… sonrasında finiş çizgisine kadar gaza abanmışsın…

    Şimdi buradaki takımla konuştum izin yok dediler, olaydan önceki bir olay. Ceza alacaklarına emindim,sonraki bir olay. dediğim gibi bu kadar kaosun içinde, telsizden takımın Alonso'ya sorun yok geçsin zaten ceza alırlar demesi ve Alonso'nun tamam gençler rahatım o zaman demesi İMKANSIZ. bu yüzden bu rahatlık %99 ihtimalle finiş çizgisi geçildikten sonra oluşan diyaloglar sonucu oluşmuş. Yani madem emindin niye Rosberg'e de yol vermedin gibi bir durum yok ortada… Durum 1-iyi bari böyle gitsin 2-Schumi mi,Schumi ne la, schumi ne arar rascasse'ta 3- topukla topukla topukla 4-yürü git la rosberg 5- stay cool baby aşamalarından oluşuyor…

    Yani oradaki üç nokta boşuna konulmamış… olayları balğlantılı düşünmek, imkansız olur zaten…

    Tamam tamam çık Alonso'luktan bugünlük bu kadar yeter:D

  25. Onur, Alonso Schumacher'in ceza alacağını "tahmin etmişse" geçen hafta dediğin söz doğru oluyor. En azından olaya bu açıdan bakınca. Alonso'nun patinaja düşmesinin nedeni Schumacher olmayabilir de onu da espoir arkadaşım açıklamış.

    Bu arada gidip de Rosberg'e geçilmesi aşırı uçuk bir davranış olurdu, yok artık diyorum yani 😀

  26. kingofspain, seninle alıp veremediğim yok. Çok sevdiğim yorumculardan birine cevap veriyorum. Git başkasına bulaş.

    quva, Lewis önce Alonso gibi komple pilot olsun ondan sonra konuşalım. Hatta seninle konuşmasak da olur.

  27. Onur aybars 77 turluk lastiğin patinajını bi kenara bırakalım da biraz da Lewisin telsiz konuşmalarını yazalım.Malum yüzlerce yorum yazıldı ama bazı noktalar gözden kaçıyor veya üstü örtülüyor.Lewisin telsizden talimat aldıktan sonra isterseniz kenara çekip stop edeyim cümlesini konuşalım.hemen hemen tüm pilotlara telsizden talimat geliyor ve nedense sadece lewis itiraz edip alay ediyor.Hatırlarsan albert parkta da takımın stratejisini eleştirmiş sonrada martin olayı toplamıştı.Fernandodan başka eleştirecek kimse yokmu mesela yolun ortasına binlerce euroluk direksiyonu fırlatan rubensi falan konuşalım.Değişiklik iyidir.

  28. kingofspain avatarı

    hepsinden daha iyi olmasına ve en komple pilot olmasına ve f1 de diğerlerinden her bakımdan üstün olmasına lafınızmı var Onur?O işleri biz yapmayız.Bence germe.zaten sinirliyim.

  29. espoir, haklısın orada herkes patinajda kalabiliyor ve o andaki patinajı da Alonso'nun ilk patinajı değildi. Ben çok saygı duyduğum vega kardeşime cevap niteliğinde yazdım.

    Hem Alonso kuraldan emin olsaydı bırakır Rosberg'in de geçmesine izin verirdi. Böylece, komple pilot Alonso şampiyonluk yolundaki iki rakibini ekarte etmiş olurdu 🙂

  30. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    minardi bence bir mail at. Eşşeği sağlam kazığa bağla…

  31. Bir Ferrari taraftarı Schumi yüzünden Ferrariden soğur mu yaa:))))) Neden? :)))

  32. Yazdık, yazdığımız kural uygulandı. İsim ya da takım önemli değil, olması gereken buydu. Neyse şimdi daha önemli( en azından benim için) birşey var. İstanbul park biletim hala gelmedi, 2 hafta var ve endişeleniyorum. biletin ne zaman geleceği konusunda bilgisi olan var mı? Biletix'e nazik bir cevap atmalı mıyım, yoksa bekleyeyim mi?

  33. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    aynı patinajı dahahiç birşey yokkende yaptı onur, son virajdada köşeye sıkıştı hatta kerblere çıkp sol arka lastiini arkayada vurdu patinaj yapıp…ki o virajda ufak tefek patinajlar hep yapılıyor… zınk diye dursa mıydı? sonrada rosbergtende mi atak yeseydi?

  34. Geçen hafta Alonso'nun Rosberg'le olan pit olayından sonra Alonso, "Ceza gelecekse takıma gelecek" demişti. Ben de bunun üzerine "Alonso hangi duruma ne ceza verileceğini iyi biliyor" demiştim. Meğer yanılmışım… Daha doğrusu her durumuda ne olacağını komple pilot Alonso bilemiyormuş. Yanında Schumacher'i görünce bu kuralı bilmemesinden kaynaklanan yaşadığı panik, patinajına neden oldu.

  35. Burada mesele çok daha başka.Di grassi ile alakası yok.McLaren neden Lewisi erkenden pite aldı.Çünkü Fernando inanılmaz bir şekilde yükseliyordu.Tek amaçları Fernando nun önünde pitten çıkabilmekti.Fernando dan tam 5 saniye daha yavaş olan aracın kaza yapmayı bile göze alarak savunma yapmasındaki mantığı ben de anlamadım.Eninde sonunda geçilecek ya da ikisi de out olacaklardı.Bu tür araçları ve pilotları hor görmüyoruz ama böyle pistlerde gerçekten ayak bağı oluyorlar.Nitekim Lewis bu araçlar için sıralamalardan önce birşeyler söylemişti.Küçümsemek değil amaç.Neden hiç kimse Fernando nun bu konudaki son cümlesini yazmıyor.Onu da ben yazayım.'' Ama bu ona kalmıştı''.Ayrıca bu pistte geçişin zor olduğunu unutmayalım.Çok iyi adam geçiyor herkesi heryerde geçiyor dediğiniz pilotlar başladığı yerde bitirdiler.Kıpırdayamadılar bile.Herneyse bu arada Fernando son metrelerde hızlanayım derken bu lastiklerle kaza bile yapabilirdi.Aracın arkası yerinde durmuyordu.Tabi siz bunu neden gaza asıldı diye yorumlayıp öküz altında buzağı ararsınız.

  36. murat levent avatarı

    Ya şu Alonso ne yapmış size bu kadar anlamak mümkün değil, hala dandik takımları geçti, çirkef adam vs. gibi seviyesiz yorumlar yapıyorsunuz. Sanki biriniz 1 gün evvel öyle bir kaza yapsanız ertesi günü bırak 6. olmayı 1 sene arabaya oturamassınız.

    Biz Alonsonun Schmi dediğiniz adamı virajların dışından geçip gittiğini de biliriz. Siz kendi pilotlarınıza bakın önce, alayı kalktığı yerde bitirdi yarışı, sanki onlar neyi geçti, bari alonso birilerini geçti. Mclaren cilerde yatsınlar kalksınlar o Alonsonun önünde aracını bi o yana bi bu yana sallayarak kaçan di girassi denen adama şükretsinler. O 2-3 tur da olmasaydı o zaman görürdüm ben sizi.

    Son olarak ışıklarla ilgili de şunu söyleyim, ışıkları kimse elinlen yakmıyor, SC girdiğinde direksiyon ve pistte ışıklar otomatik sarı, çıktığında otomatik yeşil oluyor.

  37. elif çivici avatarı

    Arkadaşlar baya tartışmışsınız,benim de birkaç sözüm olacak.Öncelikle 77 tur lastik dayandırma olayı
    Konusunda bir şeyler söylemek yanlış olur zaten yarışın bir kısmı Sc periyoduyla tin tin geçti.
    Alonso nun geçişleri ile ilgili düşüncem şudur.Şu anki pist üzerinde iyi olarak sayabileceğimiz pilotların hepsi Ferrari ile bunları yapabilirdi sanıyorum.Ha Alonso daha fazlasını yapabilir miydi?Hayır Monako gibi bir yer buna müsaade etmiyor pek.Demek istediğim gereksiz yere yüceltmeyin Alonso bu hafta olmaması gereken bir yerde bitirdiVirgin olayında ise,Di grassi kendini ispatlamaya çalışan genç bir pilot ah ne de güzel savunma yaptı dedirtebilmek için böyle şeyler önemli oluyor,ama Monako gibi bir yerde Trulli gibi yol vermediğin sürece zaten savunma yapmana çok da gerek kalmıyor.Schumi ye gelince,hem yeşil ışık yanıyor hem kural ihlali deniyor.Bunu Ferrari yi kayırmak değil de sizlerinde dediği gibi afedersiniz angutluğa bağlıyorum.Ama Schumi puan alamasa da taraftarını fazlasıyla tatmin etti,bu saatten sonra da 3-5 puanın hesabını yapacak pilot da değil zaten.Sonuç olarak Alonso berbat bir hafta sonu geçirdi,Monako yarışı, İstanbul daki F kanallı Redbull öncesi iyi puanlar alabileceğimiz bir yerdi ama olsun bunları da alamayabilirdik.Alonso şampiyon olabilecek bir pilot bunca olaya rağmen yine de çok hızlı redbulların hemen arkasında yer alıyoruz.

  38. Alonsomania  avatarı

    ben de bi ara hayran olmama rağmen schumi sayesinde ferrari den soğumuştum…

  39. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    "Takım bana geçiş yapamayacağımı söyledi ve Michael'i gördüğümde…. Bu çok daha iyi, şimdi ceza alacak. espoir(Al10so) Tarih: 16.05.2010 20:40:54
    """Böylece yine kazanmış olacağız" ayrıca şu cümleyi o 3 saniyelik arada olduğunu sanmıyorum, ki geçiş sırasında bu konuşma olsa Alonso kaskı fırlatır atardı heralde ne kafa karıştırıyosunuz diye:) … noktadan sonrakiler finiş çizgisinden sonraki diyaloglar sanırım…"""

    ne nefreti arkadaş ya, önyargılı yaklaşmayın herşeye…bu adam nefret etse sene başından beri schumi'yi destekler mi? adamın neyi söylemekten çekindiği görülmüşte, sanki içinde saklı olan nefreti yeni çıkarıyormuş gibi yorum yapıyorsunuz?

  40. bende zamanında sevdiğim ferrari takımına schumi sayesinde soğuk duruyodum. olabiliyor böyle şeyler.

  41. Alonso: "Yarış çok iyiydi. Sonunda hâlâ iyi bir hisse sahiptim. Takım bana geçiş yapamayacağımı söyledi ve Michael'i gördüğümde…. Bu çok daha iyi, şimdi ceza alacak. Böylece yine kazanmış olacağız"

    Bu açıklamalardaki nefreti görebiliyor musunuz nasılda kendisini ele veriyor. Bir çok arkadaşında dediği gibi yaptığı açıklamayla yarıştaki hareki arasında hiç bir tutarlılık yok. Herşey açıkça anlaşılıyor.

    Beni kırk yıllık Ferrari takımımdan soğutan bu adama beni yanıltmadığını tekrardan görmek sürpriz olmadı.

  42. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Allah' ın sopası bazen vuruyor Alonso' ya ama anlayana tabii..

  43. Bu arada aklıma geldi. Buradaki arkadaşlarımızdan biri geçen haftaki Rosberg – Alonso pit yolu olayından sonra "Alonso hangi duruma ne ceza verileceğini iyi biliyor" demişti. Doğru demiş…

  44. OOOOOOO yeni nesiller mahalleye düşmüşler…Hoş gelmemişler çünküüü işgüzarlıklarıyla gelmişler.Alonso kaza yaptığındaki kelimelerinizide yazsanıza.

  45. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    "Bu çok daha iyi, şimdi ceza alacak"
    ceza almasına çok sevinmiş olmalı Alonso akıllanmış diyordum Mclaren'de yaşadıklarından ders almış ama alamamış henüz

    "Di Grassi'nin arkasında bir kaç tur kaybettim, sanırım dünya şampiyonluğunun Monako'da tehlike altında olduğunu düşünüyordu."
    aracı kötü olduğu halde geçemeyince çirkefliğine başvurmuş yine.ister şampiyonluğa oynasın ister oynamasın farketmez herkes arkasındakine savunmasını yapar.sen geçmekte zorlanıyosan Di Grassi'nin suçu ne senden daha kötü bi araçla şampiyonluğa oynamıyor olup sana yol vermemesi mi….

    Ferrari'nin tebrik etmesine de çok güldüm açıkçası.kendinden yavaş olan Lotus'u,HRT'yi,Virgin'i geçemezse ne işi var bu adamın burda…

    massathebest ve Onur Aybars arkadaşlarım elimde 100 kere "beğendim" butonuna basma hakkım olsa üşenmeden 100 kere basardım 🙂 tebrikler yorumlarınıza

  46. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @Shagrathian katılıyorum sana , trulliyi görünce alonsonun önünde ilk uygun yerde yol vereceğini düşündüm ..ki zaten öylede oldu. okadar sene f1 i üst düzeyde takımlarda işgal etmiş bir pilotun bukadar sönük bir savunma yapması utanç verici…öte yandan di grassinin savunmasını eleştiren arkadaşlarıda anlamıyorum.bazen küçük takımların pilotlarından beklenmedik savunmalar görülebiliyor … büyük takım taraftarlarıda ister istemez kızıyor buna. öte yanadan bir de onların tarafından bakılacak olursa onlarda kendilerini kanıtlamaya çalışıyorlar. alonsonun yerinde lewis olsaydı muhtemelen Mclaren taraftarı olarak açıkçası bende kızardım. ancak kasıt yoktu bu olayda…

  47. ne satasmasi murat arkadasim. ohoo, hic kimseyi elestirmeyeceksek sadece basari kazanlara sirayla tebrikler yazip cikalim. ne anladim ben o isten… bu sitenin amacina aykiri bir kere. yorum yapiyoruz kafamizdan gecenleri dogru-yanlis saygi cercevesinde yazmaya calisiyoruz.

  48. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ''Aslanım kıralım sen pitlerin kıralısın :)). AARank gerçektende çok renkli bir alonso taraftarısın :)))

  49. Alonso için güzel pazar günü oldu. Strateji'yi güzel uyguladı. Görevini yerine getirdi.

    Ancak şunu da belirtmeliyim ki Di Grassi o araçla ve çaylak haliyle Alonso'ya iyi dayanabildi. Hakkını yemiyelim adamın.

  50. Ya 77 tur diyenlere diyorum.Pilotların çoğu 65 tur civarı sürdü zaten.Kaldıki giren SCler yüzünden sürekli lastiklerini koruyabildi ve geçişe izin vermeyen bi pistte lastik erise nolcak ermese nolcak.Alonso bile o kadar araç farkı varken rakiplerini tünelde geçebildi.Yani lastiği tamamen bitse bile anca tünelde geçilcekti Alonso ordada zaten Ferrari farkıyla geçilmicekti bu kadar basit.Alonso deil 77 100 tur olsa hala sürer ve geçilmezdi.

  51. murat levent avatarı

    Şimdi ceza mubabeti bitti, di grassi ye laf söylediği için sataşma başladı.

    Kaç kere Alonosnun önünde kayıp durduğunu görmediniz sanki, ya yol vermeyecem derken bir kaza olsaydı, hatta alonso geçerken bile aracını kaydırdı tünel çıkışı. Bence alonsonun tepkisi buna. Adam kendini yırttı sanki yol vermemek için, çok şükür bir kaza olmadı.

  52. Shagrathian avatarı

    Adam pozisyonunu Trulli gibi hemen verecek miydi sana? Herhâlde savunma yapacak, sanki tur yiyor…

  53. Hamilton a bir atak yapayı demiş… duvar ekibide yok be kuzum demiş.
    '' kuzuların sessizliğini izledik''

  54. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    fatih küskü alttaki mesajlarıma bakarsan dediklerinin birisi haricinde düşüncelerimi görürsün.

    Hamilton olayıda; zaten gördük ki Hamilton pitten Alonso'nun hemen önünden çıktı…Eğer Ön gruba göre erken pit yapmasaydı, trafiğin içinde olduğu için vakit kaybedecekti ve önü açık gelen Alonso'nun arkasında kalacaktı… Mclaren'in birazda bu yüzden erken pit yaptığını düşünüyorum açıkçası ve bence çok mantıklıydı…

  55. estağfurullah kardeşim, özür dilenecek bir şey yok. yalnızca bunları senden duymak şaşırttı beni.

  56. "…Michael'i gördüğümde…. Bu çok daha iyi, şimdi ceza alacak. Böylece yine kazanmış olacağız".

    Bu konuda Alonso'nun söyledikleri ve yaptıkları birbirini tutmuyor. Madem geçişin yapılmayacağına o kadar emindi ne diye panikleyerek patinajda kaldı?

    Di Grassi konusunda da hatalı. Ne yapmasını bekliyorduki çocuğun, kenara çekip "Buyüksün ağabey. Ben sana engel olmayayım. Buyur geç." diyerek yol vermesini mi? Geçemeyince de kızıp, el kol hareketi yaptı. Kendisinin Minardi kullandığı yılları unutmuş olmalı.

  57. di girassi için yaptığı yorum hiç hoş değil, ne yani buyur gec mi deseydi yakıştıramadım.

  58. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    sana değil massathebest:) ayrıca hiç bir zaman fikirlerin belirtilmesinden rahatsız olmam,çünkü bende aynı şeyi yapıyorum…rahatsız olduğum şeyler başka,istemeden kırdıysam özür dilerim:)

  59. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    yazmayayım diyorum,benim ismimi gören – veriyor diyorum ama gerçek şeylerden bahsetmekten geri duramıyorum,özellikle de espoir arkadaşıma sormak istiyorum,diğerleri okumasa da olur..

    amaç tartışmak değil doğruya yanlışa karar vermek elini vicdanına koyup..
    grassiye söylediği saygısızca sözler burada kabul görüyor hatta eğlence unsuru bile olabiliyor enteresan,massacı dostum da yazmış,kendisi minardi kullanırken de aynı şeyleri mi düşünüyordu,sürekli arkasındaki güçlü araçları yol vermesi gerektiğini mi düşünüyordu acaba? düşmanca gözlerle okumayın lütfen,mantıklı bakın; madem ceza alacağını biliyormus,hakikaten de niye o kadar kastı da patinajda kaldı,sonra da bariyere sürtecekti nerdeyse,ve bıraksaydı rosberg de geçseydi,öyle ya madem ceza aalcaklarını biliyordu..
    son olarak da hamilton u nereden geçmeyi planlıyormuş,üzerinden mi uçacaktı..

  60. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Orta parmağı yapmadı Allah'tan Alonso, halbuki burda maziside var ama:D:D

    Di Grassi'ye bu kadar bozulmasının sebebi yaptığı savunma deği bir kaç riskli hareketi,özellikle ilk virajı döndükten sonraki rampada:D (sanki yol tarif ediyomuş gibi oldum kusura bakmayın…)

    Ama biraz sert eleştirmiş,iğnelemiş…Yapmaması lazımdı, her ne kadar hak versemde…

    "Takım bana geçiş yapamayacağımı söyledi ve Michael'i gördüğümde…. Bu çok daha iyi, şimdi ceza alacak. Böylece yine kazanmış olacağız" ayrıca şu cümleyi o 3 saniyelik arada olduğunu sanmıyorum, ki geçiş sırasında bu konuşma olsa Alonso kaskı fırlatır atardı heralde ne kafa karıştırıyosunuz diye:) … noktadan sonrakiler finiş çizgisinden sonraki diyaloglar sanırım…

  61. espoir kardeşim, lafın bana mı bilmiyorum. ama insanların söyledikleri şey hoşuna gitmiyor diye yargılamak da yanlış.

    "Takım bana geçiş yapamayacağımı söyledi ve Michael'i gördüğümde…. Bu çok daha iyi, şimdi ceza alacak. Böylece yine kazanmış olacağız"

    milletin taktığı nokta bu. bu şekilde düşünen bir pilot, o noktada o kadar gaza asılıp arkayı bariyere sürtmez.

    gaza asılıp sürtüyorsa da, o an yukarıda söylediği gibi düşünmemiş demektir.

    bu kadar alıngan olmayın. bunları söylemek alonso düşmanlığı falan değil. şuna katılırım, yalancı, yalan söylüyor, beceremedi gibi şeyler yazılırsa, aşağılamaya çalışılırsa ben de karşıyım buna. ama incitmeden düşüncelerin belirtilmesinde de bir art niyet aramamak lazım.

  62. @massathebest;

    tam icimden geceni yazmissin. tamam pek karsi koyamaz ama bu kucuk mucadeleler onlari belki de ileride buyuk takimlarda yarismasina onayak olacak; kimbilir?

    zaten bir monaco kendilerini gosterebilecekleri guzel bir yer. silverstone'da arkasinda tutacak degil ya 😀

    ayrica o el hareketine de anlam veremedim. en son bundan once rubens barrichello bahreyn'de vatandasi nelson piquet jr.'a yapmisti birkac defa hem de… yani anlamsiz. gecebiliyorsan -ki gecersin, ne var.- gec. bu isini kolaylastirir mi? sanmiyorum.

    bir de su orta parmak hareketleri vardir ki genellikle daha eskilerin, of of… artik yeni pilotlar gorece daha terbiyeli :PP

  63. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    ya güzel kardeşim, cezaların sebebi açıklandı, daha sakin olmak varken şurada hiç bir bulaşma yokken niye böyle bir yorum yapma hissi kabarıyor..

    Yahu adam Allah var dese YOK ÖYLE ŞEY diyebilecek hale geldi bazıları…tamam sevmiyorsunuz ama saygı duyun bari. Ne bozdu moralinizi sonunculuktan buraya gelmesi mi? Böyle bi yarıştan bu kadar iyi puanlar çıkarması mı? 77 tur aynı lastikle gitmesi mi? Hamilton 1-2 tur daha geç pite girse onun önünde olacak olması mı? Yoksa oh oh kaza da yaptı oh oh diye sevinmenize rağmen hemen takımınızın bir arka sırasına kadar yükselebilmesi mi? daha bir kaç gün önce pilotların yorumlarıyla ilgili, yok şöyle demek istedi yok böyle demek istedi diye konuşuyordu bazılarınız… şimdi bu objektifliğinizi ve duyarlılığınızı alan ne oldu?

    Lütfen,rica ediyorum… İnsanca sizden birazcık saygı ve tartışma çıkarmayacak anlayışlı yorumlar talep ediyorum…

  64. Sene sonu da güzel açıklamalarını bekliyoruz.:)

  65. alonso iyi hoş diyor da,

    arkadaşın dediği gibi madem biliyordun neden gaza asılıp lastiği bariyere sürtüyordun son çıkışta?

    ayrıca di grassi'yi bu şekilde küçümsemesi de yanlış. kendisi minardi ile yarışırken şampiyonluk mücadelesi mi veriyordu? yoksa puan mı kovalıyordu da arkasındakilere karşı savunma yapıyordu 2001'de? di grassi tur yemiyordu orada. alonso'yu o dandik araçla 4-5 tur arkasında tutması bile ona büyük artı kazandırdı bugün. bunlar genç pilotlar, kendilerini göstermek isteyeceklerdir elbette.

  66. ne desin adam yalan mı söylesin içinden geldiği gibi konuşmuş işte.

  67. sinan karan avatarı

    espoir kardesim her zamanki gibi çok doğru bi yorumda bulunmuşsun hiç öyle bi adetimde yoktur ama bütün tırnakları yemişim farkında olmadan:)

  68. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    …. Bu çok daha iyi, şimdi ceza alacak. Böylece yine kazanmış olacağız"komik gerçektende gayet nizami bir geçişti sanki schuminin ceza alması için birazda yol vermiş gibi konuşmuş…ne varki taraftarlarda seni alkışlıyor. yine bir katakuli ve yine alonso şanslı ve karlı olarak çıktı…virgin ve lotusu sollamana diyecek lafım yok:)) ancak bu açıklamalar da neyin nesi…

  69. aLonsoKenan  avatarı

    Di Grassi'nin arkasında bir kaç tur kaybettim, sanırım dünya şampiyonluğunun Monako'da tehlike altında olduğunu düşünüyordu. Ama bu ona kalmıştı

    Bu cümLesine bayıLdım ya :D:D Boşver aLonso çayLaklığına ver sen o hatasını 😀

  70. helalin var be. bir numarasın aaaalonso,aaaalonso,aaalonso

  71. kingofspain avatarı

    Sarı bayrak ve sc tabelaları ve yeşil bayrağı aynı anda kim yaptıysa suçlu odur.

  72. çok saçma ceza alacagını biliyormus gecmesini istemis bu alonso milleti saf zannediyor veya teknolojiden haberi yok video yu izleyen herkes görüyorki sonuna kadar zorladı hatta zorlamayla dışarı tastı arac öyle olsaydı rahat bir sekilde yol verirdi hatasını örtbas etmeye calısıyor son turda bu sekilde gecilmek hos degil tabi

  73. kingofspain avatarı

    F1 deki tek gerçek.Ferrari=Alonso+Massa.

  74. elif çivici avatarı

    Kesinlike pit yolundan başlamamıza ragmen iyi bir yarıştı,ama ah o antremandaki hatamız olmasaydı şu anda bambaşka bir yerde olacaktık.Neyse olsun,ama üzüldüğüm şey önümüzde redbulların olması şampiyonada.Türkiye de onlara hitap ediyor zaten.Bir daha bu kadar güçlü gözükebileceğmiz bir hafta sonu bulmak zor olacak.

  75. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    en cok hosuma giden şey alonso her geçiş yaptığında ferrarinin onu tebrk etmesi süperdi alonso ferrari+ şampıyonluk inş:)

  76. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    gerçektende di grassinin arkasında daha az zaman kaybetseydi çok ufak bir ihtimal de olsa hamiltonun önünde olcaktı ,ama herşeye rağmen yarışı kazanamasakta hem massa hemde alonsonun sonucları ferrari adına hiç yoktan iyidir ; ) ; ) ; )

  77. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Di Grassi'ye çok kızmış,haklı da:D İlerleyen yarışlarda sende böyle hatalar yapma koçum da bizde tırnakları bitirmeyelim yarış izlerken…

  78. ferrari forewer avatarı
    ferrari forewer

    ALONSO 77 TUR AYNI LASTİKLER aracı sürdün sadece süeprsin adamım seni bu yüsden seviyoruz lastklere cok ii davranıosn bügn deliler gibi sürdün.

  79. "Di Grassi'nin arkasında bir kaç tur kaybettim, sanırım dünya şampiyonluğunun Monako'da tehlike altında olduğunu düşünüyordu. Ama bu ona kalmıştı. Ardından strateji mükemmel şekilde çalıştı ve birçok yer kazandık"

    ay çok güldüm buna. süpersin alonso yaa.

  80. biz de biliyorduk ceza alacağını bugün cok büyük iş basardın tebrikler fernando

  81. Aslanım kıralım sen pitlerin kıralısın :)).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir