F-Kanal, Türkiye'de Yine Gündemde Olacak

yazar:

kategori:

Bunun yanı sıra Ferrari de, pek yararı olmadığı gerekçesi ile geçen hafta sonu bu sistemi kullanmadı.

Ama Sauber, kullanmama nedenlerinin farklı olduğunu açıkladı.

Sauber: “Pilotlarımın tünelde ellerini direksiyonda tutmalarını isterim. 1994’de Karl Wendlinger’in orada kaza yapmasından bu yana o yere hürmet ederim”

Ferrari gibi Sauber’in sistemi de pilotun eli aracılığı ile aktif oluyor.

McLaren’in sistemi pilotun dizi ile aktif oluyor ama Lewis Hamilton, Monako’da F-kanal ile sadece 0,01’ler kazanabildiklerini belirtmişti.

Ferrari, kendi sistemini Türkiye’de tekrar aracına ekleyecek.

Domenicali: “Sistemimiz, Barselona’da istediğimiz gibi çalışmadı. Hâlâ ince ayarlarını yapıyoruz”

İspanya’da Ferrari, düzlük hızı açısından çok hızlıydı ama Domenicali’ye göre sistem aktif olmadığında dahi virajlarda kayıp yaşadıklarını belirtti.

Red Bull da Türkiye’de F-kanalı ilk kez deneyecek.


Yorumlar

  1. Fernando nun daha önceki demeçlerinde önceliğin F kanal olmadığını belirtiyordu.Şimdi son gözdenin F-kanal olduğundan bahsediliyor.

  2. burak bocek avatarı

    Aslında demek istediğimi tam anlatamadım.Yani onlar f kanaldan ziyade araç gelişime odaklandı biz ise buna çok zaman ayırıp hem ayar yapmakta geri kaldık hemde aracın gelişimine odaklanamadık.Buna rağmen kısa sürede toparlayacağımıza inanıyorum AARank hatırlatma içni sağol

  3. burak bey kardeşim… F kanal sistemi düşük hızlarda test edilemiyor.RedBull un testlerinin uzun sürmesinin pek çok sebebi olabilir.F-kanal giriş ve çıkış havalarının RB nin aerolarını bozabileceği,arka kanat ve arka kısımdaki yerleşim sonucu kayıplar yaşanabileceği.Sonuç olarak RB aracı,Newey gibi aero düşkünü bir ekip tarafından hazırlandı.

  4. burak bocek avatarı

    Redbul f-kanal sisteminde bizden akıllı davrandı sistemi iyice anlayıp en az kayıpla denemek isteyecklerdir.Testlere çıkmayıp rüzgar tüneli çalışmasının çokluğu gibi olabilir.Ferrari,Canada ve sonrasında çok agrseif bir çalışma sergileyecekmiş.Diğer takımların onları bu periyoda kadar yakalması pek olası gözükmüyor bence.Ayrıca son motor güncellemesi ile Ferrari'nin 12 beygir kazandığı söyleniyor ve muhtemelende İstPark'ta sistemin optimize edilmiş halini kullanıcaz.Downforce kaybını enaza indirirsek podyum gelebilir

  5. kingofspain avatarı

    Redbullda pilotlar kafasıyla kapatacak deliği.direksiyon altından.

  6. ferrarinin ve sauberin sistemi çok tehlikeli iyiki manakoda kullanmadılar.Türkiyede sistemi sanırım 5 takım kullanacak ama en iyi çalışan Mclarenin sistemi herhalde kolay ve tehlikesiz.Redbullun ki nasıl olur bilinmez mercedes de kullanacak ama kesinlikle favori redbull bunu herkes kabul etsin

  7. kingofspain avatarı

    Ferrari f-duct sorununu çözerse ve iyi kullanırsa Redbull'Un tek rakibi olur.

  8. arkadaşlar taraftarlıgı bir kenara bırakalım artık,redbull bir kere sıralama hızına yetişmek imkansız nerdeyse.yarıstada önde baslayanın avantajı malum. kaldıki pistimizde hızlı virajlar var.kısaca redbull fovori .Umit sadece onların sorun yasamalarını beklemekki ilk yarıslarda hep böyle oldu. kısaca redbull yarısı kendisi alır ,kendisi verir. yoksa su durumda onların rakibi yok .bence sadece fernonda alonso puan anlamında onlardan kopmayacaktır.

  9. bence türkiye gp'sinin favorisi mclaren. redbull'un olası f-kanal bocalaması ve yarış hızımız ile birlikte pistin geçişe imkan tanıması, mclareni öne çıkarıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir