Renault: "Artık 5 Büyük Var"

yazar:

kategori:

Robert Kubica, Monte Karlo caddelerine iyi uyum sağladığı düşünülen R30 ile podyuma çıktı, hatta yarış öncesi zafer için gösterilen adaylar arasındaydı.

Aracın hâlâ aerodinamik açıdan kayıplarının olmasına rağmen takım patronu Eric Boullier, artık Ferrari ve Mercedes ile baş edebileceklerini düşünüyor.

Boullier: “Şimdi artık Mercedes ile Ferrari arasında bir performans bekleyebiliriz.”

“Monako’da iyi bir şeyler bekliyorduk, çünkü aracın engebeli ve Monako gibi dar pistlerde iyi olduğunu biliyorduk”

“Ayrıca Robert’in, Monako’da bir kral olduğunu da biliyorduk. Orayı çok seviyor. Bu yüzden normal olarak paket iyi, aslında iyiydi. Beklemediğimiz tek şey, yarışta da hızlı olup Red Bull’a baskı uygulamak ve McLaren ve Ferrari’den daha hızlı olmaktı. Bizim için bunlar hafta sonundan edinilen iyi haber”

Boullier, Monako’da Kubica’nın kazanma şansının kalkışta bittiğini söyledi.

Boullier: “Çok iyi bir kalkışa, ilk viraja yan yana gelmeye ihtiyacımız vardı. Yarışı kazanmak için tek fırsatımız böyle olurdu”

Kubica’nın Monako’da R30’un Monako tipindeki cadde yarışlarında güçlü olacağını göstermesinin ardından Boullier, takımın bu sene daha sonra zafer kovalayabileceğini düşünüyor.

Boullier: “Budapeşte ve Singapur yarışları olacak, belki de Valensiya da. Göreceğiz”


Yorumlar

  1. benim gözümde de tek büyük var o da Rrenault motoru montecarlo de ilk üçte yarış bitiren Rrenault motoru idi. airo dinamik anlamda ise ilk beşte olduklarını söylüyorlar, ben ise Renault un ilk üçte olduğunu düşünüyorum. Petrov da Kubica gibi tecrübeli olsa idi Renault iki pilotu ile birden puan toplayabilir ve ilk üçe girebilirdi benim gözümde, ama Petrovun f1 tecrübesizliği nedeni ile şu anda 5. sıradayız.Diğer takımlar iki tecrübeli pilotu ile birden puanlar topluyorken Renault sadece Kubica ile puan topluyor. Renault'u bu kadar küçümseyenler önce bir geçmişine baksınlar ondan sonra konuşsunlar.

  2. benim gözümde de tek büyük var o da Renault motoru. Renault un zayıf olduğunu düşünenlere en güzel cevap monte carlo de verildi zaten, ilk üçte Renault motoru vardı. Sadece airodinamik anlamda Renault ilk 5 te, buda Petrovun tecrübesizliğinden kaynaklanıyor, yoksa Renault şu anda ilk üçe girebilecek potansiyele sahip bence, diğer takımlar iki tecrübeli pilotları ile birden puan alırken Renault sadece Kubica ile puanlar topluyor Petrovda tecrübeli olsa idi işin rengi değişirdi şimdi.renault u küçümsemeyin bu kadar.

  3. Tek büyük var o da Beşiktaş. Sevinmek için sevmedik biz 🙂

  4. Bu takımı küçüm seyenlere en yakın olarak 2005 2006 yıllarını hatırlatmak isterim ayrıca 2008 in ikinci yarısını hatırlatırım 2009 u demeye gerek yok ferrarinin mclarenin halide ortadaydı Takımımın böyle bir açıklama yapması gurur verici gelişmediğine inansalar böyle bir açıklama yapmazlardı ama güvendikleri bişeyler varki böyle bir açıklama yapmışlardır Ayrıca takım Türkiyede f kanal sistemini deneyecek.Renault un dönüşü şimdiden bazılarını telaşlandırmışa benziyor

  5. bu takımı küçümseme daha 3-4 sene önce senin sölediğin o takımları eze eze şampiyon oldu

  6. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    ama dayanıklılık sorunları var o yuzden ne olacagini bilemeyiz yanlısıkla enteri basdim pardon 1 ci yorumun devamıdır.

    Turkiye icin piste gidecegim 8 ci viraja gelicek olan arkadaslarla tanismak isterim msn rednex54@gmail.com ekleyen arkadas olursa piste açık alanda olucam 8 ci virajın orası lcd li ekran oldugu yer ekleyin tanısalım arkadaslar.

  7. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Kubica yı o kadar övdün bakalım turkiyede neler yapıcak aynısını yapsın bakalım o zaman renault bize övmeye kalk sunuda unutma alonso sorun yasamasaydı podyumda olurdu bunuda unutma herkes yarisda sorun yasar bu yarisdada alonso sorun yasadi birde button onemli isimler olarak aslında mercedes de cok hızlıydı ama trafik onları etkiledi o yuzden emin olmadan konusmamak lazım turkiyedeki favorileri simdiden soleyeyim Redbull-Mclaren-Ferrari-Mercedes. Bu 4 takım icinde en guclusu tabiki red bull birde F kanalı takıcaklar ucar herhalde arav ama dayanıklılık sorunla

  8. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Renault fabrikasıda Bursada zaten.

  9. bugün renault'ya gülenler yarın boyunlarnı bükecekler haberiniz olsun

  10. Türkiye'de dananın kuyruğu kopacak 😀 Beş büyük mü, dört büyük mü ya da bir büyük mü varmış göreceğiz.

  11. ferrari ve mercedesle başedebilirlermiş ağır ol renault kubica o performansı gösterdi diye fazla uçma daha düne kadar force india ile yarışıyordunuz.Kubica 2. defa 2.lik eldet etti ama bu kendi hakkı renault övünmesin.petrovu gördük sene başından beri

  12. kingofspain avatarı

    Bursa'nın değilde feneybaaaaçe nin şampiyon olamamasına sevindim.Bu hakemyeyle noyucak ya aziz başkan.:D

  13. Burak Soylu avatarı

    Reno takımının Şampiyon Bursaspor umuzu desteklemesi son derece gururlandırıcı 😀 😀 😀 Sana bi tane Bursa forması vericem Kuby 😀 😀 😀

  14. Kubica'nın performansı sevindirici. F1 için de güzel bir gelişme. Sarı-siyah Renault'un ön sıralarda olması.

    Force India'nın da podyuma çıkmasını ve 6. büyük olmasını isterim.

  15. evet doğru söylemiş kubica, 5. büyük bursaspor!

  16. murat levent avatarı

    Helal sana kubi. Alonso renoda iken yıllarca destekledim, şimdide sen varsın diye destekliyorum. benim için ha Alonso ha sen, kaliteniz yeter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir