Mercedes Temyiz Sürecine Devam Etmeyebilir

yazar:

kategori:

FIA düzenlemelerine göre pitten geçme cezaları gibi 20 saniye cezaları da temyize götürülemiyor ancak yarış komiserlerinin olay karşısında verdiği karar temyize götürülebilir.

Cezanın ardından Mercedes’in temyizi somutlaştırmak için 48 saati bulunuyordu.

Takımdan bir sözcü, “Henüz bir karar alınmış değil.” yorumunu yaptı.


Yorumlar

  1. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    sonuc cıkmayacagı asikar ve mercede pit duvarının pilotunu hataya sevk ettigi gayet acik . kurallarda celiski varmıs gibi ve undan dogan bosluklar varmıs gibi hareket etmenin faturası michaele kesildi !!

  2. He tamam birinci deyince sektör bazlı diyorsun zannettim. Tüm markalarda BMW biliyorsun 25 nci. Sektör içi sıralama değişmez zaten kolay kolay. Global top 100 leri yayınlayan kuruluşların açıklamaları tamamen aynı olmasa da bir birine yakın en azından.

  3. Evet ben de o sıralamadan bahsediyorum zaten. BrandZ 2010…

  4. Sektörün kendi içinde öyle dediğin gibi ben tüm markaların pozisyonları bazlı kurumsal araştırmalarda gördüğümü söyledim.
    En son global brans ler felan top 100 lere bakmıştım.

  5. En son sıralamada BMW birinci, Toyota ikinciydi. Mercedes'in yeri fena değildi.

  6. Schumacher'in kafasında var 7 tane, her makinenin önünde de var kocaman böyle birer tane yetmiyor mu. 🙂
    Dünyadaki tüm Mercedes'lerin önündeki yıldızları toplasak herhal dünyadan gözle görülebilen yıldızlardan daha çok sayıda çıkar. 😀
    Gerçi ne oluyorsa son yıllarda marka araştırmalarında düşüşte. BMW ve galiba Audi yükseliyor devamlı.

  7. 01McLaren01  avatarı

    pit çıkışında çizgi ihlali yapan massaya ceza yok, tünelde sarı bayraklar altında geçiş yapan alonsoya ceza yok. say say bitmez ferrarilerin yaptıkları ama hiçbir ceza almadılar.

  8. mehmet ceviz avatarı

    temyizi falan bırakalım.arabayı geliştirelim olmuyor böyle.55 yıllık hasrete son verelim.gümüş okların hakettiği yerde yıldızlarda olması lazım

  9. Ben olsam sonuna kadar giderim. Fakat 20 sn cezası için değil. Verilen kararın ve uygulamanın hatalı olduğu için. Yönetimin sorgulanması için. Verdiğim örnekler açık, yeni kural da ortada eski kurallar da, burada mutlak bir karışıklık var. Bu olaya neden olunması tartışılması gerekir önce. Bu karışıklık şimdi değil başka zamanda ortaya çıkabilirdi. Düzeltilmediği sürece yine yaşanabilir. He ama tabi yaşanmaz çünki ceza var bundan korkar pilotlar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir