Komiserlerin Yoğunluğu, Barrichello'ya Cezayı Geçiştirdi

yazar:

kategori:

Son turda Michael Schumacher’in Alonso’yu geçmesi nedeniyle komiserler, Alman pilota 20 saniye ceza vermişlerdi ama bu olaya yoğunlaştıkları için Barrichello’yu gündemlerinden düşürmek zorunda kaldılar.

Televizyon görüntülerinde Barrichello, kaza yaptıktan sonra direksiyonunu sinirli bir şekilde çıkarıp yola atmıştı. Daha sonra ise Chandhok, bu direksiyonun üzerinden geçmiş ileri sürüklemişti.

37 yaşındaki Barrichello, sinirliliğini kabul etmeyerek pistte ters bir şekilde durduğunu ve acilen aracından çıkması gerektiği için o hareketi yaptığını söylemişti.

Ama Monako komiserlerinden biri olan Paul Gutjahr Blick’e konuştu ve başlarda bu durumun dikkatlerinden kaçmadığını söyledi.

Gutjahr: “Aslında listemizde Barrichello da vardı.”

Komiser daha sonra bu olayın, Schumacher’in tartışmalı hareketini çözme acelesinde gündemden düşmek zorunda kaldığını belirtti.

Bu arada görüntülere yansıdığı kadarıyla Massa’nın pit çıkışında çizgi ihlâli de gündeme gelmeyen bir diğer olay. Ayrıca Alonso, açılış turunda Hulkenberg’in kazasının hemen ardından HRT aracını geçmişti.

mas3_389209870.jpg


Yorumlar

“Komiserlerin Yoğunluğu, Barrichello'ya Cezayı Geçiştirdi” için 35 yanıt

  1. Ahmet DEMİR avatarı

    Bir ferrari taraftarı olarak söylüyorum massa ksinlikle ceza almalı.Formula 1 şaibeye bulaşmış olacak yoksa. Ayne şekilde rubensinde ceza alması gerekiyor.Arabadan lastik fırladı diye ceza veren komiserler direlsiyon atan adamı nasıl görmezden gelirler.Mercedes i ise hiç affetmediler…john todt gereğini yapmalı.

  2. Cezaları sondan başlayarak değil, popüler olandan az ilgilenene göre veriyorlar. Koskoca Schumi diğer koskoca Alonso ya atak yapmış Koskoca medya ve halk ta o olayla ilgilenince diğer olayların önemi kalmıyor. Ceza en çok konuşulan olaya geliyor. SAÇMALIK. Barichello'nun hareketini yayında gördük zaten. Cadde pistinde o tür bir hareket felakete yol açabilir. Araçtaki en ufak bir kontor kaybında neler olduğunu biliyoruz. Barichello Araçtan hemen çıkmak için de o hareketi yapmadı kör değiliz

  3. Schumii Kimi avatarı

    "Ama Monako komiserlerinden biri olan Paul Gutjahr Blick'e konuştu ve başlarda bu durumun dikkatlerinden kaçmadığını söyledi.
    Gutjahr: "Aslında listemizde Barrichello da vardı." demiş.

    o zaman niye listenin sonundan başlıyorsunuz ve önce Schuminin olayı gündeme alınıyor. hadi massayı göremediniz. listede önde barichello varsa önce onu karara bağla sonra zaman kalırsa Schuminin olayını karara bağla. bu nasıl çifte standart.

  4. Sir Jack B.  avatarı

    Alonso da Chandhok'u sarı bayrak altında geçti. Üstelikte tam kaza anında Chandhok'u tehlikeye atacak şekilde. Bu neden görmezden gelindi ? Massa'nın çizgi olayına zaten diyecek birşey yok. Hayır biz görüyoruz da rakip takımlarda mı görmüyor yoksa yasak değilmi çizgi ihlali ?

  5. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    alonsoda kimide iyi pilot karşılaştırma yapmayın bir kimi hayranı olarak sevdiğim bir pilottur hataları yokmudur elbette vardır ama kingof spain aşırıya kaçıyor yorumların,saygı göster birazzz.Neden kimiyi kötülüyorsun onuda anlamadım sana batan nee sen git alonso ve ferrarinle mutlu ol bizde böyle mutlu olalımm kimiyi severim gözümde büyük bir pilottur ve wrc de başarılı olurrr umarım

  6. mert merter avatarı

    FIA sorusturma falan baslatmaz ne Massa ya nede rubense ceza verilecek takima verildi icinde mercedes olsunda ha McLaren Ha Mercedes GP farketmez FIA icin .

  7. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Kusura bakmayın ama konu nerden nerelere gelmiş.Herkes istediğini savunur yada destekler,karşılaştırmak bile yersiz.Konuyla alakalı olarak şu anda bu resme bakılarak Massa için bir soruşturma başlatabilir FIA.

  8. kingofspain…
    kapatalım istersen bu tartışmayı. sevdiklerine ve değer verdiklerine saygı duyuyorum. birşey yazdın cevap verdim. konu kapansın gün senin günün pilotun en gözde pilot takımın en gözde takım. bizim adam nerde? bunların bilincindeyim. kırdıysam seni özür dilerim. aşıklar gibi atıştık varsay:)

  9. mert merter avatarı

    Kimmi Bizim (McLaren) Pilotlarindandi hemde en iyilerinden bizde sampiyon olamadi nedeni malum patlayan mercedes motorlari emin olun arkadaslar mercedes su andaki motoru o zaman verse kimmi McLaren den gitmezdi ferariden ayrildi tek yarismak istedigi takim McLaren di ama olmadi Button yerine gelse idi bence iyi olurdu ama McLaren mercedesin iki alman pilotuna karsilik iki ingiliz pilot politikasini benimsedi bence dogrumu yapti ingilizler bunu istiyordu almanlarda ayni sekilde ,
    AMA
    Kimmi efendiligi adamligiyla iz brakti McLaren de McLaren onu kovmadi ferarri gibi hep acikti son ana kadar kapisi kimmi F1 e gelmis gecmis en efendi en adam pilotlardan bir kacidir. alonso ile karsilastirmak abesle istikaldir pilotluguna bisey demem alonsonun diyer tarafina cok sey derim ama burasi karisisr onun icin cizgi cekilyorum —————–
    kimmi adamgibi adamdir hem pilotlugu hemde efendiligi…

  10. kingofspain avatarı

    İnternette söylenen herşeye inanma.Kaldıki öyle insanlık derecen din odaklımı.Herşey Allaha bağlı.

    Neçok cübbeli ahmet hoca olmaya meralı insan var

  11. kingofspain avatarı

    yok Pis nefesli,barbie fantazili terrorist cübbeli ahmet hoca ve ucubeleri gidermiş sadece cennete.

    bkz:din=insanları kandırmak ve başka inançlara saygı göstermemek için hacı hoca takımlarının oyuncağı.Bir kere arayın araştırın.

  12. kingofspain avatarı

    Dünyada bir tane din yok.Bak dünyada nefret kusan insanlar nerden çıkıyor.Alonso atheist değilde,sana kalsa heralde oruç tuttum kurban kestim yallah cennete hesabı.Bir kere noel kutlandımı?paskalya kutladınmı?bir kere saygı gösterdinmi faklı inançlara?Eminim hayır.

  13. alonso ateist olup cennete mi gidecek? millet boşu boşuna namaz oruç hac zekat diye kendini paralıyo desenize :p

  14. kingofspain avatarı

    Alonso'nun kaskına bak ondan sonra yap yorumunu 🙂 Neyse Kimi yılan bakışlıdır,Alonso insandır.Nokta.

  15. yanılıyorsun veya kasten yanıltıyorsun…yazdığın şeyler ancak 10 yılda bulduğunu zannettiğin ama bulamadığın ve bulamayacağın şeyler kimiyle alakalı…

    1.kimi gazeteci dövmemiştir karısının ancak yanaşabileceği mesafeye gelen o aklısızı itmiştir.
    2.o çocuğa annesi çarpmıştır ve düşmüştür acele bir yere gitmeye çalışan kimi o an öyle düşünmüştür bir yanlış yoktur.
    3.kimse o motoru kasten iflas ettiremez. yalan söylüyorsun.
    4.kanadada örneğin yalan oğlu yalan
    5.düşünmez ya eğer düşünecekse kimi kendisini defalarca geçmiş şumiyi değilde hayat boyu birkere bile geçememiş hep öndekinin arızası ile puanlar alıp avantaj sağlamış alonsoya yardım etmeyi düşünür.
    6.şuminin suratına telefon kapatabilir xxxx.
    7.kimi tuvaletede gidebilir.

    bula bula bunları buldun değilmi kimiyi kötüleyecek….

    birazda bilelim.

    1.alonso kimi ile aynı anda f1 e başlamıştır. kimi ilk yarışında 6.olmuştur o sene 9 puan almıştır. alonso sıfır çekmiştir.
    2.kimi ilk yılında ferrari ve mclarenden teklif almıştır.alonso renodan yedek pilotluk teklifi almıştır.
    3.kimi kazandığı ilk parayla annesinin babasının evini tadilat ettirmiştir.alonso santanderde mevduat hesabı açtırmıştır(espri)
    4.kimi hep eşit statüde yarışmıştır. alonso hep 1.pilot olarak yarışmıştır.
    5.kimi hiç çaylak arkadaşına geçilmemiştir. alonso ilk defa eşit statüde yarıştığı çaylak arkadaşı hamiltona geçilmiştir.
    6.kimi hiçbir şaibeli olaya karışmamıştır.alonsonunkiler fasikül fasikül toplansa ansiklopedi olup çoluğa çocuğa miras bırakılır.
    7.kimi takımını gammazlamamıştır. alonso yapmıştır.
    8.kimi kendinden uzun boylu bir bayanla evlenecek kadar komplekssiz bir insandır. alonso asla böyle değildir.
    9.kimi Allaha inanan bir insandır. alonso ateisttir.
    10.kimi galip gelince insan gibi sevinir.alonso vak vak dansı yapar en büyük benim havalarındadır.
    11.kimi yalnız yürür bu yollarda. alonso santander veya briatore desteklidir.
    12.kimi yakışıklı bir adamdır. alonso sıradan bir görüntüye sahiptir.
    13.kimi geçilince takım arkadaşı tarafından bir mücrim gibi yoluna devam eder. alonso hırsından çatlar.
    14.kimi spa nın kahramanıdır. alonso singapurun:)
    15.kimi hangi takıma giderse eski takımını asla kötülemez.alonsonun gittiği takım ne hikmetse hayalindeki takımdır hep.
    16.kimi kimseyi zor durumda bırakmamıştır. alonso koca ferrariye tükürdüğünü yalattırmış mclarene nerden aldık bu adamı dedirtmiştir.
    17.kimi kimidir özel biridir.alonso kimdir?

  16. kingofspain avatarı

    Evet o yüzden biz kim iyi kim kötü ayırımı yapabiliyoruz.Onlar senin hüsnü kuruntuların ve kafanda yarattığın senaryolar.Mesela ben Kimi'nin nasıl gazeteci dövdüğünü,nasıl bir fanından kaçtığını,o çocuğun düştüğünü dönüp bakmadağını,Nasıl kasıtlı olarak 2004te McLaren'in motorunu iflas ettirdiğini (Bahreyn) nasıl 2006 da Schumi ye Canada'da yol verdiğini (ben bu sene olamayacam,ben şampiyon olamıyorsam bana 2005 te haddimi bildiren değilde,koltuğumu devredecek şampiyon olsun mantığı) gelelim Schumi'nin suratına telefon kapatması, nerdeydin sorusuna wc cevabı vermesi.

    Birazda gülelim 😀
    1-Eğer Kimi yol verdiyse sorun yok ama öte yandan geçildiyse O zaman Schumi'nin o atağını konuşalım Monaco'daki şaibeliyi değil.
    2-Olay Hamilton ve takım arkadaşıysa nasıl Heikki'nin yol verdiğini konuşalım,yada Rubens'in.
    3-Olay ispiyonlamak-kullanmaksa Lewis'in neden kullandığını konuşalım.
    4-Eğer takımı koruyorsa,O zaman neden Singapurda bazı GERÇEK pilotları suçlayalım.
    5-ONur bizim için bir isim,sizin ise sözlüğünüze giremez.
    6-İyiki varsınız,sizleri tanıdıkça ve pilotunuzu,kendimizin kaç kat daha iyi olduğunu anlıyorum.

    Eksimi vereceksiniz?Gidin internet cafeden yapın 😀 Gerçekleri yalanlarla kapatamayacaksınız.

  17. kimi kolu kanadı kırık bıraktın gittin bizi buralarda…garip isteklerinden dolayı sana tekrar kucak açan mclarenin kapısından döndün. gittin wrc ye konu mankeni pilotluğa soyundun. çoluğa çocuğa maskara ettin bizi…yine efkarlandım.

  18. kingof kardeş sende kabullen artık bazı şeyleride olaya objektif bak illa bir takımı savunacam diye olayları görmemezlikten gelme yavuz hırsız misalini oynama kimi yi nasıl da hemen işin içine kattın allah sana akıl fikir ihsan versin ne diyim

  19. kingofspain arkadaş…kimi ferrariye onursuzca ne yaptı? alonsonun geleceği belli olduktan sonra başka pilotlar gibi yan gelip yattımı? takımını fiaya ispiyonladımı? takım arkadaşını kötüledimi? takım arkadaşının önünde bekledimi? ben ondan daha iyiyim dedimi? ben galip geleyim takım arkadaşım kaza yapsın dedimi? onur senin kafanda sanırım buradaki bir arkadaşımızın adı sadece…kimi raikkonen yarıştığı 10 yıl boyunca ağzından tek kötü laf çıkmamış işini elinden geldiğince yapmaya çalışmış gerçek bir f1 pilotu. senin gibiler ve tuttuğunuz pilot iyiki var. sizlerden dolayı tuttuğum pilotu daha çok seviyorum.

  20. mert merter avatarı

    TABiKi
    es gecerler iki isi bir arada yapmayi beceremeyen FIAhakem kurulu ne zaman isini dogru yaptiki yine sacmalamaya basladilar rubens dreksiyonu atdi arkadan bir arac aldi gitdi ya lastik firlatip bir seyirciyi öldürse yaralasa ne olacak
    Massa nin cizgi ihlalini tüm dünya gördü hakem komitesi görmedi YUH artik
    bakalim daha neler görecegiz.

  21. kingofspain avatarı

    kimicilerin acısını anlıyorum.Kimi ile kazanacağımıza bu pilot ikilisyle sonuncu olmayı daha onurlu buluyorum.2006 da şimdi yeni takımımızın klanlarına yazalım diyenler şimdi fiarari diyecek kadar onurlu olabiliyor.O zaman önce hiç bir pilot yapmazken,37 kere Hamilton'ın çizgi değiştirmesini yorumlasın fia ve bazı arkadaşlar kendi içlerinde.Ondan sonra Ferrari gibi kutsal bir takıma dil uzatsınlar.

  22. "Hiç Ferrari'ye laf edip durmayın hele kimican lar."

    bunu yazan arkadas dun bana "alonso'ya karsi olan herkesi savunma!" diye bagiran arkadas yalniz dkkatinizi cekerim.

    kimican? kimi? ne alaka?

    tabi raikkonen'i tutan ben ve benim gibi arkadaslarin yorum yapmaya hakki yok. arkadaslar ya nick degistirelim ya da sadece wrc haftasonlari yorum yapiyoruz. kingofspain nickli kral oyle emretti.

    sen de haklisin…

  23. kingofspain avatarı

    Massa'nın çizgi ihlali yaptığı çok açıktı,ancak Rubens'in ki daha kötü.Geçen sene Massa Rubens'in aracından kopan bir parça yüzünden komada kaldı ya bu direksiyon orda Hrt pilotuna gelseydi?Hiç Ferrari'ye laf edip durmayın hele kimican lar.

    Fia bu sene artık rezilliklerin sınırlarını zorluyor.

    1-Ferrari'nin jantlar ve McLaren'in aracı resmen otopsi yapılıcasına incelendi,Redbull'a kerhen bakıldı.
    2-Difizör'e o kadar paralar harcandı yasakladın.KERS aynı.
    3-Daha ucuz bir sistem bulundu takımlar tam başladılar,fayda görecekler oda yasaklandı.
    4-Hamilton çizgi değiştirdi zikzak çizdi kınama,Çinde pitte kınama.(Ama o zamanlar cici FIA ydı pardon 😛 )
    5-Massa ceza alacak dedim,nasıl gözlerinden kaçıyorsa 58 tur boyunca gözden kaçarmı bir olay?

    Şimdi ne olacak bunlar?Ceza olacakmı olmayacakmı?

  24. Komiserler kurulunun her zamanki halleri bu hafta sonuda full FERRARİ'ye çalışmışlar bunu net bir şekilde görmüş olduk.

  25. te allam… gelin de guvenin simdi bu adamlara…

  26. mert merter avatarı

    Geri Zekali komserler kurulu iki isi bir arada yapamyior o kadar kurul birde F1 gibi bir organizasyonda cikmislar vs vs ceza kesinlikle kesilmeliydi aynisini bir baska pilot yapsa aninda ceza keserlerdi isim vermiycem …
    BU KADAR CIFTE STANDAR OLUR YUH DIYORUM

  27. İyi de yarıştan sonra ceza kesilebiliyor.Msc nin cezasını kestin bitti hadi şimdi massa ve rubens in de cezasını kes,görelim tarafsızlığını fia.

  28. bir massa hayranı olarak ceza gelmesi gereken bir hareket. varın bakın işte damon bey ne kadar tarafsız davranmış schumi kararında…

  29. Aslında bu yarışın hakemlerinden Damon Hill den de şüphelenmiyo değilim artık bunca olaydan sonra…Tarafsızlık çiğnendi

  30. ferrari eşittir fia siz ne derseniz deyin bu kadar da aleneyn yapılmaz pes doğrusu

  31. Ya bide nediyo,schuminin kararının acelesinden dolayı…Bu nedemek şimdi ya,böyle mi işliyo kurallar,schumi yaparsa cezayı kes,diğerlerini unut gitsin…Açıklama nasıl karar aldıklarını gösteriyo beyfendilerin…
    Bari ayıplarından utansalar da yüzsüz yüzsüz bide dile getirmeseler…

  32. Yusuf  Hitay avatarı

    böyle rezillik olur mu yahu ?

    ne demek gündeme gelmedi

  33. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    alın işte çifte standart , eğer birileri kurallara aykırı hareket ettiyse kim olursa olsun ne yaptıysa yapsın değerlendirilip , ceza verilecekse verilmelidir.schunacherin yaptığı hille okadar dokunmuşki massa ve baricellonun yanlışlarını hiç görmemiş bile. şimdi schumiye verilen cezanın nekadar adil ve tarafsız verildiği belli oldu??!!!

  34. sandro verone avatarı
    sandro verone

    Peki söylermisiniz massanın çizgi ihlali yapmasından dolayı ceza almamasını, Rosberg'in Singapur'da pistin karakteristiğinden ötürü virajın dışına çıkıp tekrar girmesinde ki suçu nedir de o ceza yiyip bu arkadaş ceza yemiyor ve çok önemli puanlar alıyor takım adına??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir