Ducati, GP10'un Le Mans'a Uyacağını Düşünüyor

yazar:

kategori:

İtalyan üretici, burada hiç kazanamadı; en çok ise 2006’da Capirossi ile 2. olarak yaklaşmışlardı. Ducati ile Stoner’in buradaki en iyi sonucu üçüncülük.

Ama Ducati takım menajeri Vittoriano Guareschi, iki sürüsücünden de iyi bir perfomans bekliyor.

Guareschi: “Le Mans’ta ihiç inanılmaz sonuç alamadık ama bu sene her iki sürücümüzden de iyi bir yarış bekliyorum. Kısmen nedeni, geçmişte bazı nedenlerden potansiyelimizi ortaya koyamamıştık, ayrıca şimdi genel olarak daha rekabetçiyiz.”

“Casey ve Nicky harika durumda ve daha doğrusal güç eğrisi ile GP10, bu pistte lastikleri daha az zorlayacak ve sürücülerin de kontrolünü kolaylaştıracak.”

Stoner bu seneki motosikletin esnekliğinde hemfikir.

Stoner: “Le Mans’ın dur-kalk şeklindeki karakteri nedeniyle frenlemede çok dengeli, özellikle yavaş bölümlerde olmak üzere viraj çıkışlarında hızlı ve atik olan bir motosiklete ihtiyacınız var.”

“Geçmişte genellikle hızlı olabildik, önlerde yer aldık ama istediğimiz sonuçları alamamıştık”

“Bu sene ise, geçen iki seneye göre daha büyük beklentilere sahip olabiliriz. Bu beklentileri karşılamak için elimizden geleni yapacağız”

2006’daki şampiyonluğundan sonra bir sezona en iyi başlangıcını bu sene yapmanın keyfini yaşayan Hayden, Le Mans için bir fikir öne sürmek istemiyor ama şu ana kadarki momentumunu sürmeyi amaçlıyor.

Hayden: “Le Mans benim için muhtemelen takvimdeki en zor pist. Çünkü podyuma çıkamadığım veya ilk çizgide olamadığım tek yer orası diye düşünüyorum. Bu yüzden bu sene işlerin nasıl yürüyeceğini görmek ilginç olacak. Bir kaç feda daha söylediğim gibi sezona iyi bir başlangıç yaptık ve iki güzel yarış çıkardık. Ama ayaklarımızı yere basmalı ve çalışmayı sürdürmeliyiz. Çünkü amacımız, istikrarlı bir şekilde üst düzeyde mücadele etmek ve önümüzdekilerle aramızı kapatmak”

“Son bir kaç ondalığı (0,1s) bulmak kesinlikle en zorudur. Ama motosiklette ve takım içinde kendimi rahat hissediyorum. Keyif alıyorum, sezonun geri kalanı için kendime güveniyorum”


Yorumlar

  1. kingofspain avatarı

    Rossi kazansın.

  2. ducati'in motorunda yapilan degisiklikler hayden'e yaradi ama stoner icin ayni sey gecerli degil… bakalim burada neler yapabilecekler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir