Moss: "Ben de Schumacher Gibi Yapardım"

yazar:

kategori:

Schumacher, güvenlik aracı koşulları altında Alonso’yu geçtiği için 20 saniye süre cezası almıştı ama Moss, bu kuralın düzeltilmesi gerektiğini düşünüyor.

Moss: “Bütün mesele, ışıkların yeşile dönmesiyle ilgili. Yeşil bayrağa veya yeşil ışığa tepki vermek bir pilotun içgüdüsüdür.”

“Üstelik 10 takımın, tekrar yarışmaya dönsün yönünde pilotlarını bilgilendirdiği görüldü. Kurallar açısından yarışmak güvenliydi. Işıkların sarıda kalması halinde hiç bir karışıklık olmayacaktı”

Öte yandan Stirling Moss, Schumacher’in o şartlarda doğru tutum takındığını düşünüyor

Moss: “O anda Michael’in doğru şeyi yaptığını düşünüyorum. Eğer onun yerinde olsaydım, tamamıyla aynı şeyi yapardım.”

“Kafa karışıklığının engellenmesi amacıyla bir dahaki sefere kuralın açıklığa kavuşması gerekyior. Böylece pilotlar ve takımlar, o şartlar altında neleri yapabileceklerini neleri yapamayacaklarını bilecekler”


Yorumlar

  1. samet  birol avatarı

    moss baba büyüksün!!!

  2. İşte kime göre aykırı, nerden baktığına göre aykırı, 3 saat sonra aykırı, diğerleri hariçden sadece bu aykırı, bir önceki sene gayet doğal iken hemde. 🙂

  3. bende aynısını yapardım, ama yaptığı şey kurallara aykırı

  4. ahmet karlı avatarı

    Evet f1 de yanlış kural mı yok. Dolu . Geçmişte lastik değiştirmeme kuralı vardı. Ne kadar tehlikeliydi. Yüksek hızda giden bir araba lastiği her an patlayabilir. Mesela Kimi nin lastiği patladı ama adama bişey olmadı allahtan. Doludepo ile başlamak da hatalı bir kural. Aynı zamanda taktiksel olarak da f1 i yaraladı.

  5. m-sc efsane avatarı

    bende olsam aynısını yapardım…

  6. her neyse olan oldu. yalniz diger bazi takimlar da pilotlarina gecis yapmamalari konusunda uyarmissa ki oyle deniyor; o zaman mercedes'in ekibinde de sorun var demektir.

  7. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    cezada haklılar,ama yanlış kişiye verdiler,ışıklar yeşildi ve buda geçişin olabileceğini gösteriyor şumi hatalı değil görevliler hatalıı…

  8. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    aynen hata schumide deil ısıklari yonetenlerde basdan beri bu boleydi zaten

  9. mert merter avatarı

    Moss a aynen katiliyorum sari isikda kalsa konumlarin bozmazlardi bidahaki sefere sarida kalir herhalde :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir