Renault Daha Fazla Takıma Motor Vermeye Hazır

yazar:

kategori:

Renault şu anda kendi takımı haricinde Red Bull’a motor sağlıyor ama bu sene Cosworth motoru kullanan Williams ve Lotus’un da Fransız üretici ile temasta olduğuna inanılıyor.

Taffin: “Gelecek sene hangi takımlara motor vereceğimizi bilmiyoruz. Bu sene iki takıma veriyoruz ama daha fazlasını sağlayabilecek kapasitemiz var. Bizim için sorun olmaz”

“Açıkçası bir kaç tane daha motur üretmeye, bu işi yapmak için daha fazla insana ihtiyacımız var. Motorları hazırlayıp iki takıma verebiliyorsak, ilave çaba ile bunu 3-4 takıma çıkarmak büyük bir sorun değil”

Renault, geçen sene gridde zayıf motorlardan biri olarak gösteriliyordu ama FIA’dan aldıkları izinle bazı değişiklikler yaptılar.

Bu sene aldıkları iki podyum ile kendi takımlarının daha iyi performans göstermesi, Renault motorlu Red Bull’un şampiyonayı lider götürmesi son aylarda motorları konusundaki eleştirileri durdurdu. Monte Karlo’da yarışın ilk üç sırasında Renault motorları vardı.

Taffin, diğer motorların daha güçlü olabileceğini kabul etti ama Renault’un genel olarak gösterdiği performanstan memnun olduklarını söyledi.

Taffin: “Motorların genel güç seviyelerini değerlendirmenin her zaman çok zor olduğunu söylemem lazım. Güç açısından en iyi seviyede değiliz belki ama genele bakmalısınız: araçta motorun kurulması, motorun ve motor etrafında aracın geliştirilmesi.”

“Bu yüzden şunu söylemeliyim ki genel olarak biz belki de insanların söyledikleri kadar kötü değiliz. Bu motorlardan oldukça memnunum”


Yorumlar

  1. samet  birol avatarı

    bence mercedesi denesin 😀

  2. Sir Jack B.  avatarı

    Williams'ın asıl ihtiyacı olan güçlü bir ortak. Motoruyla beraber takıma ekonomik anlamda destek çıkacak bir marka. Şuan F1'e girebilecek sadece VW var onlarda maliyetlerin düşmesini bekliyor. Bir ara Williams ile beraber anılmıştı. İnş olur diyelim.

    Renault motorunun nostaljiden başka bir getirisi olmaz. Cosworthden iyidir ona bir şey diyemem. Cosworthun yeni bir motor olması sebebiyle güçlü olacağı konuşuluyordu. Ama başka sorunlar ortaya çıktı. Zaten yeni takımlarada Cosworth motoru FIA zoruyla verildi. Toyota motoru da çok zayıftı. Daha iyi bir motorlar daha iyi sonuçlar alınabilir ama eski günlere döndüremez. Para şart 😀

  3. Williams' ın Renault motorunu kullanmasını bu yıl çok bekledim ama olmadı, umarım gelecek sene Renault motoru kullanırlar ve Renault motoru ile eski günlerine geri dönerler. Hayal ettiğim şey sürekli Renault motorlu araçların podyumda olması.

  4. Cosworth zaten epeydir iddiasını kaybetti,takımların ısrarını anlamak mümkün değil bu motor için…Amam bütçe olarak çok uygun fiyata motor sağlıyordur,işlerine geliyodur takımların,ona bişey diyemeyiz ama iddaasız motorları var…

  5. Williams-Renault… Belki de Williams'ın eski günlerine dönebilmesi için şu an görülebilen tek yol.

    FIA'nın performans artırımı için verdiği izin yanlış karardı ama Red Bull'un mızmızlanmasının kesilmesi açısından iyi oldu.

  6. Renault Lotus ile güzel bir uyum sağlayabilir. Teknik müdür Gascoyne Renault motorunu tanıyor ve Renault yetkilileriyle daha önce çalışmışlığı var. Ayrıca Renault'un 2013'te gelecek olan küçük hacimli turbo'lu motorlarla ilgili tecrübeleri, firmayı cazip kılıyor Cosworth'un yanında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir