Button: "Liderlik Sezon Sonu Önemli"

yazar:

kategori:

Resmi internet sayfasında Button: “Şu anda hayır”

“Hepimiz sezonun çok uzun olduğunu biliyoruz, 19 yarış. Şampiyona liderliği hakkında endişe etmek için çok erken. Beni yanlış anlamayın, güzel bir şey ama sezonun sonuna kadar bu önemli olmayacak.”

“Ama bitiremeyip bir sürü puan kaybı yaşayınca veya puan bölgesinde olamayınca işlerin nasıl değişebileceğini görebildik. Aslında olduğundan daha büyük etki yapıyor. Çünkü biri 18 veya 25 puan alıp uzaklaşıyor, bu da çok büyük bir fark”

“Kimsenin bu sezonki şampiyonada yüzlerce puanın alınacağını düşündüğünü sanmıyorum. Çünkü üstteki pilotların dünya şampiyonluğunu kazanmak için 90-100 puan almalarına alışkınız”

İngiliz pilot, Monako’da motorundaki sorun ardından yarış dışı kalarak bu sezon bu konudaki ilk tecrübesini yaşamış oldu. Button, motoruna zarar gelmediğini, yine kullanabileceğini düşünüyor.

Button: “Evet, iyi durumda olmalı. Çok çabuk bir şekilde kapatmıştım. Bu yüzden sorun olacağını düşünmüyorum.”

2009 şampiyonu, birinci olanın geçen seneye göre daha avantajlı olmasına rağmen bu senenin sonunda yine istikrarın önemli olacağını belirtti.

Button: “Kesinlikle. Değişmeyen tek şey istikrara ve dayanıklılığa olan ihtiyaç. Hem ben hem de Lewis, bir yarışı tamamlayamadık. Bütün takım, puan alamadan biten bu yarışların tek olmasını sağlamalı.”

“Büyük takımların şimdiye kadar bu sezon küçük hatalar yaptığını gördük. Ama bu küçük hatalar bazen daha büyük sonuçlar doğurabiliyor. İşte bu da insanların performans için ne kadar zorladıklarını gösteriyor.”

“Ama şimdi biz bu hatalar, ders alınacak şeyler olarak görüyor ve takım olarak aracı daha iyi anlamada kullanıyoruz. Bu yüzden şampiyonluk mücadelesinde olacaksanız, düzenli olarak puan almalısınız. Kötü bir günde bile momentumu sürdürme adına biraz puan almanız gerek”

“İspanya ve Monako’dan bazı dersler çıkardığımızı düşünüyorum. Ama uzun vadede onlardan fayda sağlayacağımızı biliyorum”


Yorumlar

  1. Artık yarış kazanamazsın,podyuma çıkamazsın,puan alamazsın,bi daha liderlik göremezsin vs vs.Adam geçen sene yarış kazansa suçtu kazanamasa suçtu.Bu sene de kaldığınız yerden devam ediyorsunuz.Beğenir beğenmezsiniz.Sezon her türlü sürprize açık.Mclaren zirveye oynadıkça Jenson hala en kuvvetli adaylardan.

  2. samet  birol avatarı

    su mclarenın takım hataları olmasa cok ıyı olacak ama anlamıom her sene bı talıhsızlık yasıolar buyumu yapılıo ne 😀
    yoksa pilotlar on numara!

  3. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Su Yorumlara Bakiyorumda Denilecek Tek Söz..
    Herkesin Derdi Button Olmus Demekki …. Anlayan Anladi 😉

  4. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    bu sezon bir daha liderlik goremezsin bence !!

  5. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    bu sezon bir daha liderlik goremezsin bence !!

  6. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Hepimiz biliyoruzki Buttonun geçen haftaya kadar şampiyonada lider olmasının nedeni yağışlı yarışlar sonucunda Buttonun yada Mclarenin strateji hamlelerinin tutmasıydı ama bundan sonra yağışlı yarış sayısı bir ikiyi geçmeyeceği için Buttonun Lewisle olan puan farkı kapanacak ve birkaç yarış sonrada Lewis Buttonu geçecektir.Buttonun halen iyi zamanları bunlar her geçen yarışta şampiyonadaki sıralamasının dahada gerileyeceğine inanıyorum.

  7. Adam doğru söylüyor. Daha ne yapması lazım kendini kabul ettirebilmesi için. Geçen sene kabul ettiremedi hadi, bari bu sene yapmayın. 🙂
    Kazara şampiyonluğu alsa bu senede ne diyecek millet merak ediyorum. 😛

  8. Schumii Kimi avatarı

    iki üç hafta öncesine kadar Briatore'ye şampiyona lideriyim diye laf yetiştiriyordun, liderlik o zaman önemliydi de şimdi mi önemsiz oldu. bir daha görürsün sen liderliği bekle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir